Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:37   Güncelleme : 13-11-2014 17:37

Bakan Çağlayan, Karsan’ın projesine destek verdi

Karsan’ın geliştirdiği New York taksi projesi hükümetten bakan düzeyinde destek gördü.

Bakan Çağlayan, Karsan’ın projesine destek verdi

Karsan’ın geliştirdiği New York taksi projesi hükümetten bakan düzeyinde destek gördü. Projenin Türk otomotiv mühendisliği açısından önemli ğunu belirten Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, dünya devi iki markayla finale kalan proje hakkında Bursa’daki fabrikada şirket yöneticilerinden bilgi aldı.

Bakan Çağlayan, Şubat sonunda çıkacağı Latin Amerika seyahati öncesi bir günlüğüne ABD’ye geçerek New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ile sadece bu konu için görüşeceğini söyledi.

Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, iki hafta önce New York’ta “Rakiplerimiz dünya devi, biz ise tanınmıyoruz. Bu yüzden Başbakan’ımızdan destek mektubu isteyeceğim. Otomotivde Türk markası geliştirin demişti, işte geliştirdik” açıklamasını yapmıştı. İhale sürecinin zorluğundan bahseden Jan Nahum, New York taksi projesinde asıl stratejilerinin ihaleyi kazanmak ğunu söyledi. Mart ayında sonuçlanması beklenen New York taksi ihalesini kazanamasalar bile New York’a engelli araç projesiyle girmiş olacaklarını kaydeden Nahum, “Dünyada 80 milyon, Türkiye’de 7 milyon engelli insan yaşıyor. Engellilerin kullanabileceği araç ihtiyacı ortada. New York taksi ihalesini kaybetsek de bu alanda önemli bir iş yaptık. Bu aracı geliştirdik. ABD’den engelli aracı konusunda talepler var. Önümüzdeki yıl Cenevre Otomobil Fuarı’nda bu aracın yürüyebilen konseptini sergileyeceğiz” diye konuştu.

New York’ta yaşayanlar arasında yapılan anket sonuçlarına göre Karsan V1, tasarımıyla yüzde 66 beğeni kazanarak rakiplerini geçmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da New York’ta meslektaşı Bloomberg’le görüşürken Karsan New York taksi projesini gündeme getirmişti.