Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:37   Güncelleme : 13-11-2014 17:37

Karsan’a, Roma Belediyesi’nden sipariş

Ticari araçlarda farklı ürünler geliştirip Türkiye ve ihraç pazarlarına sunmayı amaçlayan Karsan, İtalya’nın önde gelen otobüs üreticilerinden BredaMenarinibus ile Eylül 2010’da imzaladığı stratejik ortaklık çerçevesinde otobüs üretim tesisini törenle hizmete açtı.

Karsan’a, Roma Belediyesi’nden sipariş

Ticari araçlarda farklı ürünler geliştirip Türkiye ve ihraç pazarlarına sunmayı amaçlayan Karsan, İtalya’nın önde gelen otobüs üreticilerinden BredaMenarinibus ile Eylül 2010’da imzaladığı stratejik ortaklık çerçevesinde otobüs üretim tesisini törenle hizmete açtı. Karsan CEO’su Murat Selek, “Otobüs konusuna yatırım yapmaktayız, ağırlıklı olarak ilk 3 seneye yoğunlaşan yatırım miktarlarının 25 milyon Euro civarında olacak” .

Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Murat Selek, Karsan’ın Bursa-Akçalar’daki fabrikasında düzenlenen törende, Karsan’ın bir süredir atılım içinde ğunu, firmanın kendisine “ulaştırmada sınırsız çözümler” vizyonu belirlediğini söyleyerek, “Karsan olarak, toplu taşımacılık başta olmak üzere, ulaştırma alanında hemen hemen her segmentte var olma kararı aldık. En küçük ulaştırma aracı olan taksiden başlayarak, en büyük ulaştırma aracı olan körüklü otobüse kadar bütün ürün segmentlerinde sınırsız çözümler ortaya koyma niyetindeyiz ve bu yönde çalışmalar içindeyiz” diye konuştu.

75 ADET OTOBÜS SİPARİŞİ

Bu çalışmalar kapsamında, bugün atılan önemli bir adımın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Selek, şöyle devam etti: “İtalya’nın en iddialı otobüs üreticilerinden biri olan BredaMenarinibus ile geçen senenin son çeyreğinde imzalamış ğumuz anlaşma doğrultusunda, otobüs konusunda çalışmalarımızı başlattık. Bir taraftan fabrikamız ı otobüs üretimine uygun hale getirmek üzere çalışmaları yürütürken, diğer taraftan da ürün konusunda çalışmalarımızı gerçekleştirdik ve ‘BredaMenarinibus’ marka otobüslerin imalatına bu yılbaşından itibaren başladık. İlk aldığımız sipariş Roma Belediyesi için 75 adetlik otobüs siparişidir. Bu siparişin üretimine başlamış bulunuyoruz, sevkiyatına da Ocak ayından itibaren kısmen başladık, bugün de halen devam etmekteyiz.”

25 MİLYON AVRO YATIRIM

Otobüs fabrikasının 10 bin metrekareye varan bir alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Selek, şunları söyledi:

“Otobüs konusuna yatırım yapmaktayız, ağırlıklı olarak ilk 3 seneye yoğunlaşan yatırım miktarlarının 25 milyon avro civarında olacak. BredaMenarinibus’a yaptığımız üretim, otobüs faaliyetimizin ilk bölümünü oluşturuyor. Bunun arkasından elbette ki devamı gelecek. Hem Avrupa pazarları için hem de Türkiye pazarı için uygun versiyonları, bir yandan da çalışmalar ı sürdürerek geliştirmeye bakıyoruz. Aynı da da yerlileştirme konusuna büyük ağırlık verdik. Çok kısa içinde yerlilik oranımızı yüzde 40’ın üzerine çıkarmayı hedefledik, şu anda yüzde 25 civarındadır. BredaMenarinibus ile hem ticari alanda hem endüstriyel alanda yoğun bir işbirliği içindeyiz. Bu işbirliğinin sonuçlarını da önümüzdeki dönemin projeksiyonlarına koyduk. Adetlerimizi hızla artırmak üzere planlarımızı yaptık.”

KARSAN’A GÜVENİYORUZ

BredaMenarinibus CEO’su Roberto Ceraudo da BredaMenarinibus’un güçlü tecrübesine eşdeğer deneyimiyle Karsan’ın yüksek Türk üretim kapasitesini katmasının, her iki şirketi daha ileriye taşıyacağını ümit ettiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Bu anlaşma, özellikle otobüs sektöründeki iş hacmi bakım ından İtalya’da ikinci sırada olan ve 90 yılı aşkın geçmişe sahip BredaMenarinibus şirketini, sadece İtalya ve Avrupa sınırlarında değil, markanın Türkiye ve komşu ülkelerdeki varlığını da artıracaktır. Karsan ile zaten iyi olan üretim kalitemizi daha da ileriye taşımak istiyoruz. Bu işbirliğinden karşılıklı büyümenin yanı sıra Karsan’ı karakterize eden yenilikçi ve girişimci ruhundan gelen ilginç yeniliklerin doğacağına eminim. Tamamen BredaMenarinibus tarafından tasarlanmış ve şimdi Karsan işbirliği ile üretilen modellerin üretimlerine ilişkin olarak Karsan’a güveniyoruz. Bu modeller Avrupa’da ilk kez doğalgazlı çekiş sistemini küçük otobüslerde uygulamış olan ve doğaya saygı hususuna her dikkat gösteren şirketimizin göz bebekleridir.”