Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:37   Güncelleme : 13-11-2014 17:37

Üniversiteye, Ulaştırma Bakanlığı desteği

Okan Üniversitesi Uluslararası Lojistik Bölümü ile Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD Genel Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Üniversiteye, Ulaştırma Bakanlığı desteği

Okan Üniversitesi Uluslararası Lojistik Bölümü ile Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD Genel Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Bu işbirliği, Ulaştırma Bakanlığı ile vakıf üniversiteleri arasında bir ilk olma niteliğini taşıyor.

Hızlı Trenler ve Türkiye’deki Geleceği konulu panele ev sahipliği yapan Okan Üniversitesi’nde, panelin ardından işbirliği protokolü imzalandı. Protokol imza törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan ve Rektörü Şule Kut katıldı.

Okan Üniversitesi Uluslararası Lojistik Bölümü ile Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD Genel Müdürlüğü arasında, eğitim, araştırma, akademik ve kurumsal ortak bilgi paylaşımı konularında işbirliği yapılması konularını içeren iki ayrı protokol imza altına alındı.

Kurumlar arasındaki ortak araştırma projeleri, eğitim ve geliştirme programları, bilgilendirme sempozyumları ve konferanslarının planlanarak Türkiye’nin Lojistik sektöründeki gelişmesine akademik ve kamusal alanlarda destek olunması amacını taşıyan bu protokoller, Ulaştırma Bakanlığı ile bir vakıf üniversitesinin imzalamış ğu ilk protokol olma özelliği taşıyor.