Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:37   Güncelleme : 13-11-2014 17:37

200 milyon Euro yatırım yaptı, dünya liginde oynuyor

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Barsan Global Lojistik, yaptığı yatırımlarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

200 milyon Euro yatırım yaptı, dünya liginde oynuyor

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Barsan Global Lojistik, yaptığı yatırımlarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Geyik, son 5 yıl içerisinde toplam 200 milyon Euro yatırım yaptıklarını açıkladı. Geyik, “Biz bir Türk şirketiyiz ama aynı da da küresel bir oyuncuyuz” .

Barsan Global Lojistik, 2010 yılında projelendirdiği araç yatırımlarını teslim aldığı araçlarla ladı. Çekici tercihini Mercedes-Benz’den yana kullanan firma, treyler alımında da Tırsan’ı tercih etti. Firma, tek kalemde siparişini verdiği 200 adet treyleri teslim alarak filosunu yeniledi.

Tırsan Treyler tarafından Barsan Lojistik’e satışı yapılan araçlar, Samandıra tesislerinde düzenlenen tören ile teslim edildi. Araç teslim törenine Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Geyik ve firma yetkilileri katıldı. Törende Tırsan’dan ise Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve Genel Medür Yardımcısı İbrahim Altun hazır bulundu.

Barsan Golobal Lojistik’in Tırsan’dan teslim aldığı 200 adet treyler; 170 adet tenteli perdeli, 26 adet kapalı kutu ve 4 adette frigorifik araçtan oluşuyor. Çift katlı yükleme sistemine haiz olan araçların en önemli özelliği ise “yük emniyet sertifikası” olması. Tırsan’ın yük emniyet sertifikasını uzun yıllardır veren tek firma ğunu açıklan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Bu Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Sertifikasyon numarasını biz şaşenin yanına yazıyorduk ama Barsan ile birlikte artık görünecek bir yere yazdık” .

Barsan ile iş ortaklığı yapmaktan büyük keyif aldıklarını dile getiren Çetin Nuhoğlu, firmanın ABD’de bulunan tesislerini gezdiğini ve gördüğü manzara karşısında hem duygulandığını hem de büyük mutluluk yaşadığını dile getirdi. Nuhoğlu, “2003 yılında da Barsan’a 200 tane aracı biz vermiştik. Tamamen çift katlıdır. Barsan Türkiye’de bir ilktir. Tüm araç filosu çiftkatlıdır. Kendi depolarıyla, kendi araçlarıyla mal hareketleri yapar veya geliştirilmiş yükleme metodlarıyla beraber tedarikçisinden, ihracatçısından veya ithalatçısından malı alarak direk taşıyabilir. Buda verimlilik açısından çok önemli bir inivasyondur” .

İLKLERİN ŞİRKETİYİZ

Barsan Golobal Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Geyik ise lojistik’in dünyada yükselen bir sektör ğunu ve bu sektörde çok önemli bir satın almayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Kara taşıma filosunu yenileme kararı aldıklarını dile getiren Sedat Geyik, Ocak ayında da Mercedes-Benz’ten Euro 5 normlarında 200 adet çekici teslim aldıklarını hatırlattı ve ekledi: “Yine bugün yüksek verimlilikteki çalışmamıza devam etmek için Tırsan’dan da buna paralel 200 tane römorkumuzu teslim alıyoruz.”

Sedat Geyik, “Barsan sektörde kendi alanında ilklerin şirketi olmuştur. Gümrüklemede bilgisayar hizmetlerini ilk başlatan Barsan’dır. Yine bugün alacağımız ilk yüksek verimlilikteki çift katlı araçları Türkiye’de hala yoğun bir şekilde kullanan şirket yine Barsan’dır. Bu yaptığımız yatırım, Barsan Global Lojistik şirketinin küresel adımlarından biridir. Biz güçlü ğumuz Türkiye’nin dışında da 10 ülkede, 15 lokosyonda ofis ve yatırımlara devam etmekteyiz. Örnek verecek olursak Çin’de, Almanya’da, Fransa’da yine kendi depolarımızla devam ediyoruz” .

TÜRK ŞİRKETİYİZ

Toplam cirolarının yüzde 65’ini yurtdışı operasyonlarının oluşturduğunu dile getiren Geyik, şöyle konuştu: “Entegre lojistikte rekabet üstünlüğümüzü pekiştirmek için son 6 yılda ABD, Macaristan, Hong Kong, İspanya ve Fransa başta olmak üzere tüm yurtdışı şubelerimizi satın almalarla özvarlık haline getirdik. Son 5 yıl içerisinde yaptığımız yatırımların tutarı 200 milyon Euro’yu aşmış bulunmakta. Yine krizin en ağır hissedildiği 2009 yılında bile yatırımlarımızdan geri adım atmadık. Biz bir Türk şirketiyiz ama aynı da da küresel bir oyuncuyuz. Yaptığımız cironun yaklaşık yüzde 65’i yurtdışı operasyonlarımızdan elde edilmektedir. Dünyanın saygın markalarının mallarını kapıdan kapıya hızlı bir şekilde taşıyoruz. Alanında saygın bir ismi olan Tırsan’la yaptığımız bu anlaşmanın da gücümüze güç katacağına inancımız tamdır.”

BAŞARININ SIRRI TIRSAN!!!

Esnek satınalma modeli gerçekleştirdiklerini ve alınan kararları anında yatırıma dönüştürebildiklerini aktaran Sedat Geyik, “Filoyu yeleme kararını Temmuz 2010’da vermiştik. Ancak Bu araçların teslim edilmesi belli süreçlerden geçmesi gerekiyordu. Şuanda 200 aracın alımı ve sefere başlaması fili olarak gerçekleşti. Yeni alınmış bir karar değildi ancak esnek bir satın alma modeli geliştirdik ve çok çabuk karar alıp, çok çabuk yatırım yapabilme durumundayız. Aldığımız araçlarla kara taşımanın yüzde 50’nin altında bir taşıma yapıyoruz. Kalanını da dışarıdan tedarikle çözüyoruz. Toplam yatırım maliyetimiz ise 30 milyon Euro’dur. Tırsan markasını tercih etmemizin nedeni ise: Her başarılı nakliyecinin arkasında mutlaka Tırsan vardır!..” şeklinde sözlerini ladı.

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com