Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:37   Güncelleme : 13-11-2014 17:37

TREDER ne yapıyor? Belli değil!

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, büyük umutlarla kurulan TREDER’in şeffaflıktan uzak olduğunu dile getirerek, sektörün gelişimine ışık tutacak bilgi birikiminin de olmadığını söyledi.

TREDER ne yapıyor? Belli değil!

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, büyük umutlarla kurulan TREDER’in şeffaflıktan uzak ğunu dile getirerek, sektörün gelişimine ışık tutacak bilgi birikiminin de olmadığını söyledi. Nuhoğlu, “Sektörün yüzde 60’ına kim hakim belli değil. 1 Ocak’a kadar sekrötel bilgiler yayınlanmazsa TREDER üyeliğinden ayrılacağım” .

Çetin Nuhoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

TREDER’in birkaç toplantısına katıldım. Yaptıklarını doğru bulmuyorum. Bir meslek örgütü sektörle ilgili bir şeyi yapacaksa, önce şeffaf ve açık olmalıdır. Yan yana gelen insanlar; OSD’de de TAYSAD’ta da tüm bilgileri bir birleriyle paylaşırlar. Özellikle TAYSAD’ın yeni yaptığı bir çalışma vardır. Kendi aralarında bir kıyaslama vardır. Yani sizin değerleriniz ile sektörün ortalamasının kıyaslanacağı bir yapı, bir portal oluşturdular. Çok başarılı bir uygulamadır. Tüm sivil toplum örgütlerinin temel görevi budur. Bilgiyi paylaşarak, rakibinize göre kendinizi geliştireceğiniz, avantajlarıyla veya dezavantajları ile bunların paylaşılması ve buna göre kendinizi konumlandırmanız. Yani bilginin saklı kalması mümkün değildir. Kendi içinde saklı kalması yanlış yönlendirmektir.

Sektör temel olarak büyütülecekse ki, artık sektör tek başına başarıyı kıyaslamıyor. Yurt içi taşımacısı olmak, yurt içi treyler üreticisi olmak sizin başarınızı garanti etmez. Uluslararası alanda başarılı olursanız o bir anlam ifade eder. Bunun içinde meslek örgütleri yurt içindeki ortalama standartları belirleyip, yurtdışıyla kıyaslayarak sizin gideceğiniz yerler konusunda size mesaj vermesi lazım. Ama TAİD bunu çok iyi yaparken TREDER yapmıyor.

1 Ocak’a kadar da yayınlanmazsa açıkça söylüyorum TREDER üyeliğimden ayrılacağım. Bunu da açıkça söyledim. Çünkü 17 tane TREDER üyesi var. 17 tane TREDER üyesi birbirlerine verdikleri mesajda hem haksız rekabet yapıyor hem şeffaf bilgi vermiyorlar. Bu da doğal olarak TAİD verileri pazarın yüzde 40’ına sahip, yüzde 60 kimr belli değil. Yüzde 60’ı kim yapmış belli değil. Hangi standartlarla bunu yapmış belli değil. Peki, o TREDER niye var? Biz dahil 17 tane treyler üreticisi niye oradayız?

Siz, Almanya’daki tüm ürecilerin sayılarını görüyorsunuz. Hollanda’dakini görüyorsunuz, Romanya’dakini görüyorsunuz ama Türkiye’ye geldiğiniz de bir şeyler gizleniyor. Buda çok doğru değil.