Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:37   Güncelleme : 13-11-2014 17:37

Aksigorta, eğitime tam destek verdi

Aksigorta; Kabataş Ticaret Meslek Lisesi’nin, Avrupa Komisyonu’nun “Hayat Boyu Öğrenme Programı” kapsamında hazırladığı “Leonardo da Vinci IVT” projesine tam destek verdi.

Aksigorta, eğitime tam destek verdi

Aksigorta; Kabataş Ticaret Meslek Lisesi’nin, Avrupa Komisyonu’nun “Hayat Boyu Öğrenme Programı” kapsamında hazırladığı “Leonardo da Vinci IVT” projesine tam destek verdi. Projeyle, sigortacılık eğitimi almakta olan öğrencilerin bilgi ve deneyimlerini AB standartlarına yükseltmek amaçlanıyor.

Aksigorta, Kabataş Ticaret Meslek Lisesi’nin sigortacılık eğitimi almakta olan öğrencilerinin pazarlama ve satış tekniklerinin yanı sıra “Evcil Hayvan Sigortacılığı” alanında bilgi ve deneyimlerini AB standartlarına yükseltmeyi amaçlayan Leonardo da Vinci IVT (Temel mesleki eğitim almakta olan öğrencilerin hareketliliği) projesine tam destek verdi. Öğrencilerin Portekiz’e yapacakları seyahatlerini üstlenen Aksigorta, ayrıca 16 öğrenci ve eğitim görevlisinin seyahat sigortalarını da karşıladı.

Avrupa Komisyonu'nun yayınlamış ğu Hayat Boyu Öğrenme Programı 2010 genel teklif çağrısı gereği hazırlanan projenin birinci aşaması öğrencilerin Türkiye’de İngilizce ve Portekizce dil hazırlık sınıfına gitmelerini; daha sonra da Portekiz’deki Braga Eğitim Kurumu ve şirketini ziyaret ederek planlanan sigorta şirketlerinde staj yapmalarını kapsıyor. 20 Şubat-12 Mart 2011 tarihleri arasındaki 21 gün süresince, 2 refakatçi öğretmen eşliğindeki 14 öğrencinin evcil hayvan sigortası ile diğer sigorta türlerinin satış ve pazarlama tekniklerini öğrenmeleri; Portekizce pratik yapmaları ve değişik kültürleri tanımaları hedefleniyor. Projenin ikinci aşaması ise öğrencilerin Türkiye’deki sigorta şirketlerinde staj yapmalarını içeriyor.

Aksigorta Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zerrin Ekşioğlu, teşekkür ziyaretinde bulunan Kabataş Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri ile öğretmenlerini ağırlayarak böylesine önemli bir projenin içinde bulunmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi. Gençlerle sigortacılık üzerine sohbet eden ve sorularını yanıtlayan Ekşioğlu daha sonra öğrencilere ve öğretmenlere seyahat sigortaları poliçelerini verdi.