Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:37   Güncelleme : 13-11-2014 17:37

Kia’dan 3 modelinin tanıtımını yapacak

Kia, 81.

Kia’dan 3 modelinin tanıtımını yapacak

Kia, 81. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda üç yeni modelinin prömiyerini yapıyor. B segmentinin önemli oyuncusu Kia Rio, dünya prömiyerini Cenevre’de gerçekleştiriyor. Yeni Kia Picanto, ilk kez Kore sınırlarının dışına çıkıyor. Yeni Kia Optima Hibrid modeli ise ilk kez Avrupalı otomobil severlerle buluşuyor.

Kia Motors Corporation Genel Başkan Yardımcısı Hyoung-Keun Lee, şunları dile getiriyor: “Kia, Cenevre’deki benzersiz ve güçlü duruşuyla üç prömiyer gerçekleştirerek markamızın tasarım alanında gerçekleştirdiği devrimi, dünya standartlarındaki mühendisliğini ve gelişmiş hibrid teknolojilerini ön plana çıkaracak. Avrupa’da ve Dünya genelinde küçük ve kompakt otomobil segmentleri, toplam otomobil satışlarında büyük bir yer tutuyor. Bu nedenle yeni Picanto ve yeni Rio modellerinin piyasaya sürülmesi Kia açısından büyük önem taşıyor. İnanıyorum ki bu yıl markamız için dönüm noktası niteliğinde unutulmaz bir yıl olacak.”

Kia’nın dördüncü nesil Rio modeli, evrimi değil; devrimi sembolize eden bir araç. Tüm dünyada beğeni toplamak üzere Avrupa inceliğini Kore zevkiyle birleştirip Latin yeteneğine de yer vererek tasarlanan Rio, belirgin ve ayırt edici bir karaktere sahip.

Yeni Rio, 85 g/km’den başlayan emisyon değerleri ve 100 km’de sadece 3.2 litrelik yakıt tüketimi ile düşük kullanım giderleri ve sınıfının lideri bir CO2 emisyon seviyesi sunuyor. Ayrıca Rio, Avrupa’da elektriksiz çalışan en temiz aracı olma iddiası taşıyor.

Yeni Kia Picanto büyüyen bir küçük otomobil. Bu araç görenlerde sağlamlık ve olgunluk hissi uyandıracak şekilde yeniden tasarlandı ve geliştirildi. Önceki modele kıyasla daha uzun gövdesi ve genişletilmiş dingil mesafesi ile yeni Picanto, ilk kez 5 ve 3 kapılı gövde seçenekleriyle sunuluyor. Model, şehir içi araçlarının oluşturduğu A segmentinin en iddialı araçlarından biri olmayı hedefliyor.

3.6-metre uzunluğundaki yeni Picanto’nun “sevimli” ve “samimi” olarak tanımlanan karakteri, ”olgun” ve ”yakışıklı” gibi sıfatlarla tanımlanabilecek bir karaktere dönüştürüldü. Çarpıcı görünümü, etkileyici oranları ve dinamik tasarım dili ile araç artık yoldan geçenlerin bakışlarını üzerine çekiyor. Yeni formuyla Picanto, kendine güvenen ve olgun bir duruş sergileyerek segmentindeki diğer araçlardan ayrılıyor.

Yeni Optima ( Magentis ) Hibrid sedan modeli, Amerika’daki dünya prömiyerinin ardından şimdi de ilk kez Avrupalı müşterilerinin huzuruna çıkıyor. Seri üretimine 2011 yılının ilk yarısında başlanması planlanan sedan model, gelecekte başka Kia modellerinde de kullanılması hedeflenen çok sayıda yeni teknolojiyle geliyor.

Kia standında tanıtımı yapılan bir diğer ürün de Kia’nın performans ve yakıt ekonomisini bir arada sunan popüler benzinli motoru “Kappa”nın tümüyle yeni 1.0 litrelik versiyonu. Kia’nın turboşarj ile birlikte kullanılan üç silindirli ilk motoru olan bu yenilikçi 998 cc motor, bir taraftan küçük hacmiyle üst seviyede yakıt tasarrufu sağlamayı başarırken, diğer taraftan kapasitesinin sınırlarını zorlayan bir performans sergiliyor.