Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:37   Güncelleme : 13-11-2014 17:37

Maraş’ın otobüsleri teslim edildi

Kahramanmaraş Belediyesi’nin açmış olduğu 10 adetlik otobüs ihalesini kazanan BMC, Hawk model otobüslerin teslimatını gerçekleştirdi.

Maraş’ın otobüsleri teslim edildi

Kahramanmaraş Belediyesi’nin açmış ğu 10 adetlik otobüs ihalesini kazanan BMC, Hawk model otobüslerin teslimatını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, “BMC’nin otobüs konusundaki tecrübesine, birikimine ve servis-yedek parça gücüne güveniyoruz” .

Kahramanmaraş Belediyesi önünde gerçekleştirilen teslimat törenine Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Konuklar, Ulaşım Müdürü Talat Özdemir ve Ulaşım Müdür Yardımcısı Şahin Babuçcu katıldı.

İhale öncesi test ettikleri otobüsler içerisinde en düşük yakıt sarfiyatına sahip ve 10 kişi daha fazla taşıyan BMC Hawk model otobüsleri, ihale ile en uygun fiyata aldıklarını belirten Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, BMC’nin otobüs konusundaki tecrübesine, birikimine ve servis-yedek parça gücüne güvendiklerini ve BMC’nin %100 yerli sermayeli milli bir marka olmasından onur duyduklarını sözlerine ekledi.

BMC Hawk otobüsü inceleyen ve şoför koltuğuna geçen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz; Euro 5 motor, alçak taban, engelli rampası, klima, ferah iç mekanı, panoramik ve geniş yan camları, yolcu, çevre ve işletmeci dostu olması, kaldırım hizasına kadar yana yatma özelliği, engelli rampası ile tekerlekli sandalye ve bebek arabalı yolculara, yaşlı ve çocuklara rahat iniş-biniş imkanı sağlaması gibi özellikleri ile ihaleyi en verimli ve ergonomik aracın kazandığını söyledi.

9,85m toplam uzunluğa sahip BMC Hawk model şehiriçi tip küçük otobüsler aynı da Avrupa’ya da ihraç edilmekte. 285 PS gücünde Euro 5 motora sahip BMC Hawk otobüslerde otomatik şanzıman, koldan ve ayaktan kontrollü intarder yavaşlatıcı, klima, dijital hat göstergesi ve engelli rampası standart olarak sunulmaktadır. Alçak tabanlı ve iki kapılı olarak üretilen Hawk otobüsler 70 kişilik taşıma kapasitesine sahiptir. CANBUS sistemine sahip Hawk otobüslerde, araç içinde bulunan kapı, ABS, retarder, sinyal vb. donanımların motor ile bağlantısı bu sistem ile sağlanmakta. Örnek olarak kapı açıkken aracın vitese geçmeyip hareket edememesi veya retarder devrede iken motorun çalışmaması gibi güvenlik etkenleri CANBUS sisteminin başlıca kullanım alanını oluşturmakta.

BMC’nin Türkiye ve Avrupa pazarı için üretmiş ğu küçük otobüsler, Türkiye pazarında yeni bir segment açmıştı. Türkiye’de ilk defa 2002 yılında BMC tarafından üretilen küçük otobüsler kendi alanında öncü . Türkiye ve Avrupa pazarları için 1992 yılından bugüne 2500 adede yakın küçük otobüs üretimi ve satışı gerçekleştirildiği bildirildi.