Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:38   Güncelleme : 13-11-2014 17:38

Bursa’nda Otokar filosu büyüyor

Otokar, Bursa BURULAŞ filosunda hizmet veren 45 adet Doruk otobüsüne 18 adet daha Doruk LE otobüsü ekledi.

Bursa’nda Otokar filosu büyüyor

Otokar, Bursa BURULAŞ filosunda hizmet veren 45 adet Doruk otobüsüne 18 adet daha Doruk LE otobüsü ekledi. 2010 yılında açılan ihaleyi kazanan Otokar, ihaleye konu olan 9 metrelik 18 Doruk LE otobüsü, ötenle teslim etti.

Otokar’ın çağdaş ve modern yolcu taşımacılığı için tasarladığı alçak tabanlı otobüsleri Doruk ve Kent, Bursa şehir içi toplu taşımada kullanılacak. Ocak 2009 tarihinden itibaren 45 adet Otokar aracını filosunda barındıran BURULAŞ’ın (Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği) 2010 yılında açtığı 9 metrelik ve 12 metrelik otobüs ihalelerini de kazanan Otokar, Bursa’ya toplamda 48 araç daha teslim edecek. İlk ihaleye konu olan 9 metrelik 18 adet Doruk LE ile törenle teslim edildi. Otokar, önümüzdeki ay diğer ihaleye konu olan 30 adet 12 metrelik Kent LF otobüsünü de BURULAŞ’a teslim edecek.

ÇAĞDAŞ BURSA’YA YAKIŞAN OTOBÜS

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, “Bursa gibi modern ve çağdaş bir şehirde toplu taşımada kullanılan araçların da hem dış hem de teknik özellikleri ile bu standartlara uygun olması çok önemli. 9 metrelik Doruk LE ve 12 metrelik Kent LF otobüslerimiz Bursa halkını en konforlu ve güvenli şekilde taşımak, yaşlısından engellisine kadar tüm vatandaşların rahatlıkla inip binmesini sağlamak üzere tasarlandılar. Üstelik otobüslerimiz çevreci motorları ile yeşil Bursa’nın korunmasına katkı sağlarken, düşük işletme giderleri ile belediyelere yük getirmeyecek. Otokar araçlarının Bursa yollarında çağdaş toplu taşımacılığın simgesi olacağına inanıyorum. Otokar olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye, BURULAŞ Genel Müdürü Ali Kaya ve değerli yöneticilerine tekrar Otokar’ı tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz. Bursa halkına hayırlı olsun” .

Bursa’nın tercih ettiği Doruk LE ve KENT LF, Otokar’ın ödüllü otobüsleri. TURQUALITY® Programı dahilinde Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TIM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) işbirliği ile düzenlenen "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri"nde DORUK LE 2009, KENT LF ise 2010 yılında “İyi Tasarım” ödülünü almaya hak kazandı.