Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:38   Güncelleme : 13-11-2014 17:38

İK’da en iyi 5 şirketten biri Shell

İnsan kaynakları araştırma şirketi AON Hewitt’in gerçekleştirdiği ve 12 binden fazla çalışanın değerlendirmesiyle şekillenen “En İyi İşyerleri Araştırması 2010”da Shell, en iyi 5 şirket arasında yer aldı.

İK’da en iyi 5 şirketten biri Shell

İnsan kaynakları araştırma şirketi AON Hewitt’in gerçekleştirdiği ve 12 binden fazla çalışanın değerlendirmesiyle şekillenen “En İyi İşyerleri Araştırması 2010”da Shell, en iyi 5 şirket arasında yer aldı. Shell, “Çalışan Bağlılığı”, “İnsana Verilen Değer”, “Üst Yönetim, Strateji, İletişim”, “Üst Düzey Yönetici/Yönetici/Çalışan Arasındaki Fark” ve “Çalışanlarla İlgili Konulara Yaklaşımda Ortak Vizyon” başlıklarında Türkiye ortalamasının %35 üzerinde yer aldı.

AON Hewitt’in bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği ve 45 şirketin değerlendirildiği “Türkiye En İyi İşyerleri Araştırması”nda, 12 binden fazla çalışan, 20 ana başlıkta, şirketleri hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Araştırma kapsamında, “Çalışan Bağlılığı Anketi” (Çalışanların ı ya da bir kısmının bağlılığı ve memnuniyeti), “İK Anketi”( İK politikaları ve prosedürleri), “Üst Yönetim Anketi”(CEO ve CEO’ya direkt raporlayan yöneticiler) gerçekleştirildi. Araştırmada Türkiye’nin en iyi 5 işvereni arasında yer alan Shell, “Çalışan Bağlılığı”, “İnsana Verilen Değer”, “Üst Yönetim, Strateji, İletişim”, “Üst Düzey Yönetici/Yönetici/Çalışan Arasındaki Fark” ve “Çalışanlarla İlgili Konulara Yaklaşımda Ortak Vizyon” başlıklarında Türkiye ortalamasının çok üzerinde yer aldı. Shell, Türkiye ortalaması yüzde 54 olan “Çalışan Bağlılığı” başlığında, yüzde 73 oranını yakaladı. Shell’in bu yüksek çalışan bağlılığını sağlayan belirleyiciler arasında, “Memnuniyet”, “Üst Yönetim”, “İş Arkadaşları”, “Kariyer Olanakları”, “Şirket İtibarı”, “Fiziki Çalışma Ortamı” gibi etkenler yer aldı. Shell bu sıralamaya giren ilk 40 şirket arasındaki tek akaryakıt şirketi olması özelliği ile de ön plana çıktı.

Shell & Turcas İcra Kurulu Başkanı George Spanoudis, AON Hewitt’in araştırmasında Türkiye’nin en iyi işyerleri arasında yer almasının, titizlikle uyguladıkları ilkelerin sonucu ğunu söyledi. George Spanoudis, “Araştırmada çıkan ‘çalışanlara karşı adil olma’, ‘ yöneticiler ve çalışanlar arasındaki uyum ve memnuniyet’, ‘çalışanların bağlılığını kazanma’, ‘insana verilen değer’, ‘kariyer olanakları’ gibi ilkeler, zaten bizim her hassasiyetle üzerinde durduğumuz önceliklerimiz arasında yer alıyor. Çalışanların ve yöneticilerin beyanlarına dayanan bu saygın araştırmanın sonuçları; hedeflerimize ulaştığımızın da kanıtı . Sonuçlar, adeta Shell ilkelerini yansıtan bir ayna niteliğinde” .