Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:39   Güncelleme : 13-11-2014 17:39

BMW, geleceğin arabalarını tasarlıyor

Dünyaca ünlü Alman otomobil üreticisi BMW, Dassault Systèmes’in V6 PLM çözümlerini BMW arabalarının elektrik, elektronik ve bütünleşik yazılım mimarisini düzenlemek için kullanacak.

BMW, geleceğin arabalarını tasarlıyor

Dünyaca ünlü Alman otomobil üreticisi BMW, Dassault Systèmes’in V6 PLM çözümlerini BMW arabalarının elektrik, elektronik ve bütünleşik yazılım mimarisini düzenlemek için kullanacak.

Sistem mühendisliği için yeni ve uzmanlaşmış işlevselliğinden dolayı Dassault Systèmes’in esnek V6 ürün yaşam döngüsü (PLM) V6 çözümünü tercih eden BMW, gelecek dönem arabalarının üretiminde bu teknolojiyi kullanmaya başlayacak.

Kullanacağı V6 çözümü ile BMW, arabanın bütünleşik sisteminde, gelecekte ortaya çıkabilecek zorluklara karşı tüm araba modelleri için ana bir mimari yapı oluşturacak. Bunun yanı sıra araba fonksiyonlarında da sürekli bir modernleşme sağlayacak. Fonksiyonların tekrar kullanımı ve gelişme sürecinde donanım ve yazılım bileşenlerinin ayrılması BMW’nin E/E alanında aynı da önemli miktarda maliyet düşürmesine de yardımcı olacak.

Otomotiv Projesi Mimarisi, Entegrasyonu ve Tasarımı (AIDA) ile BMW, E/E prosesinde yer alan bileşenleri bir araya getirmek amacıyla bu eşsiz işbirlikçi prosesi uygulayacak. BMW Dassault Systemes’in V6 çözümünden güç alarak tek bir IP yaratacak ve müşteri taleplerini arabadaki uygulanabilir fonksiyonlarla bir araya getirecek. BMW ayrıca bu sayede sistemlerin mimarisini belirleyecek ve fiziksel görüntüleri hem donanım hem de yazılım formlarında sunacak.

V6 PLM tasarım çözümleri mevcut BMW kurumsal ortamına da bağlanacak. Halen başarılı bir şekilde kullanılan kurulum, BMW ve Dassault Systemes’in 10 yıllık iş ortaklığının önemli bir adımı niteliğini taşıyor ve E/E alanında dünyadaki en iyi altyapıyı ve uygulamaları kurmayı amaçlıyor.

Dassault Systèmes Ürün ve AR-GE’den Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Dominique Florack, geleceğin arabası geçmişte kullanılan süreç ve araçlarla üretilemez diyerek yapılan işbirliği hakkında şunları söyledi: “V6 platformu Dassault Systèmes’in, en karmaşık ve bütünleşik sistemleri oluşturmak ve dijital simülasyon işlemlerini gerçekleştirmek için sunduğu çok stratejik bir çözüm. BMW’nin de vizyonumuzu desteklediğini görmekten ve V6 platformunu kararlaştırılan süreden daha kısa bir sürede (8 aydan daha az) kullanıma almış olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz.”