Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:40   Güncelleme : 13-11-2014 17:40

Mercedes bir ilke daha imza attı

Teknolojik yeniliklerle adından sıkça söz ettiren Mercedes-Benz, ticari araç sektöründe sıkça görülen filo teslimatlarına binek araçta da Avis ile başladı.

Mercedes bir ilke daha imza attı

Teknolojik yeniliklerle adından sıkça söz ettiren Mercedes-Benz, ticari araç sektöründe sıkça görülen filo teslimatlarına binek araçta da Avis ile başladı. Avis, 300 a Yeni Mercedes-Benz C-Serisi olmak üzere toplamda 375 adetlik araç teslim alarak lüks sınıftaki filosunu güçlendirdi.

Mercedes-Benz Türk bayii Koluman Motorlu Araçlar tarafından Koç Topluluğu şirketlerinden Otokoç Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren araç kiralama şirketi Avis’e satışı yapılan 300 a Yeni Mercedes-Benz C-Serisi olmak üzere toplam 375 adet otomobil, Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen tören ile teslim edildi.

Araç teslim törenine Otokoç Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Görgün Özdemir, Genel Müdür yardımcısı İnan Ekici, Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Otomobil Pazarlama ve Satış Müdürü Şükrü Bekdikhan, Koluman Motorlu Araçlar Genel Müdürü Ali Türkay Saltık ve Otomobil Satış Müdürü Altuğ Erciş katıldı. Sülün, araçların sembolik anahtarını Özdemir’e teslim etti.

Avis ile aralarındaki işbirliğinin 2008 yılında başladığını dile getiren Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, “Bu işbirliğimiz yeni projeler ile hızla gelişmeye devam ediyor. Araç parkında lüks arazi modellerinden konforlu sedan modellere kadar 250 adet civarında Mercedes-Benz otomobil bulunduran ve lüks segmentini çeşitlendirmek isteyen Avis, C- serisindeki araçlarını yenilemenin yanı sıra, E- ve GLK- serisi araçları da filosuna ekleyerek Mercedes-Benz’den toplam 375 adet yeni araç alacak. AVIS, bu sayede lüks araç kategorisindeki liderliğini daha da güçlendirecek” .

İlk ticari araç sektöründe uygulamaya koydukları paket programının Avis ile birlikte otomobilde de uygulanmaya başladığını dile getiren Sülün, “Bu alım projesinde Avis’e satış, servis, finansman ve geri alım desteği verildi. Teslim edilen bu araçlar 5 yıl sonra bayimiz Koluman tarafından 2.el olarak tekrar alınacak. Bu sayede de müşterimiz maliyetlerini net bir şekilde görme imkânı sağlamış olacak” .

“İki firmanın işbirliği projesinde finansman desteğinin boyutu nedir?” sorusu üzerine Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, “Bu ticari sır. Ancak biz müşterimizin yanındayız ve elimizden geldiği ölçüde finansman desteği sağladık” cevabını verdi. Otokoç Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Görgün Özdemir ise, “Uygun koşullarda projenin büyük bir kısmına finansman desteği sağlandı” açıklamasını yaptı.

ALIMDA MÜŞTERİ TALEPLERİ ETKİLİ OLDU

Lüks sınıfta Mercedes-Benz araçlarını tercih etmede ilk nedenin müşteri talepleri ğunu dile getiren Otokoç Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Görgün Özdemir, hedeflerinin daha kaliteli hizmet sunmak ğunu söyledi.

Özdemir, “Türkiye’de 1974 yılından buyana faaliyet gösteren Avis, yurt genelinde 58 noktasıyla ülkenin en yaygın araç kiralama ağı ve en geniş araç filosuna sahip olarak kararlı büyümesini sürdürmektedir. Yüzde 17 Pazar payıyla sektör lideri olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Yeni araç yatırımlarımız ile önümüzdeki dönemde iki kat büyüme hedefimiz var. Avrupa’ya kıyasla araç kiralama oranın çok düşük kaldığı ülkemizde potansiyelin büyük ğuna inanıyoruz. Filomuzda 2005 adet araç bulunmakta ve hedefimiz tüm araçlarımızı yenileyerek müşterilerimize hizmet sunmak” .

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com