Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:40   Güncelleme : 13-11-2014 17:40

Savunma Sanayi Fuarında BMC yeni aracını tanıttı

BMC, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Dost ve Müttefik Orduların ihtiyaçlarını değerlendirerek BMC - Vuran Çok Amaçlı Zırhlı Araç ve BMC - Vuran Silah Taşıyıcı Zırhlı Araç geliştirmelerini yaptı.

Savunma Sanayi Fuarında BMC yeni aracını tanıttı

BMC, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Dost ve Müttefik Orduların ihtiyaçlarını değerlendirerek BMC - Vuran Çok Amaçlı Zırhlı Araç ve BMC - Vuran Silah Taşıyıcı Zırhlı Araç geliştirmelerini yaptı. Yeni aracın Türkiye’ye ve dünyaya tanıtımı IDEF 2011 Savunma Fuarı’nda yapıldı.

Bu aracın ana konsepti, Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaç duyacağı çeşitli maksatlar için rahatlıkla kullanılabilmesi, aynı da bu araçta uygulanan camlar dahil balistik koruma ve mayına karşı yüksek koruma imkanının sağlanmış olmasıdır.

Tam teçhizatlı personel taşıma kapasitesi 6 ila 10 kişiye kadar çıkmakta. Aracın süratli tahliyesi için ikişer adet yanda, bir arkada olmak üzere toplam 5 adet kapı mevcuttur. Aracın tüm arazi şartlarında (4x4) hareket yeteneği mevcut ve yüksek ergonomi sağlaması için özen gösterildiği gözlendi. Ayrıca araç, helezon yaylı, bağımsız süspansiyonlu olarak tasarlandı.

Aracın kullanılma konsepti manuel veya uzaktan komuta olarak değişik silah istasyonları; uçaksavar silah istasyonu; makineli tüfek silah istasyonu; 400 mm’lik bomba atar silah istasyonu; TOW, MILAN tanksavar silah istasyonu; keşif aracı; komuta kontrol aracı; radar aracı gibi değişik ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlanmış.

Araca yüksek motor gücü ve otomatik şanzıman uygulandı. Bir taktik araçta olması gereken tüm taktik özellikleri sağlamakta. Gövde tasarımı tam koruma sağlaması için monokok gövde olarak yapılmış. Bir dolu depoyla 800 km mesafe katedebilmekte.

Maksimum konforun sağlanması için ısıtma ve klima sistemleri bulunmakta. Araç içerisinden uzaktan komutalı olarak ateş edebilme imkanı var. Şoförün rahat kullanımı için kamera yerleştirilmiş. Yanlarda atış mazgalları var. Run-flat sistemi, CTIS sistemi ve NBC koruma sistemi uygulanmış. Şoför mahallinden hareket etmeden dışarıya ateş edebilmek için ön cama atış mazgalları yerleştirilebilmekte.

Yüksek hız ve manevra kabiliyetine sahip, kullanımı basit ve süratli, gece karartma devreleri de bulunmakta. Bir araçtan beklenecek ve ihtiyaç duyulan tüm sistemler BMC – Vuran aracına uygulanmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Dünya Ordularının hizmetine sunulmuş.