Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:41   Güncelleme : 13-11-2014 17:41

Alışan Lojistik, yine göz doldurdu!

Türk lojistik sektörünün önemli oyuncularından Alışan Lojistik, 2011 yılında da araç yatırımlarında ağırlık verdi.

Alışan Lojistik, yine göz doldurdu!

Türk lojistik sektörünün önemli oyuncularından Alışan Lojistik, 2011 yılında da araç yatırımlarında ağırlık verdi. Firma siparişini verdiği 18 adet Scania çekici ve 15 adet Krone treyleri teslim alarak filosunu güçlendirdi.

Scania Doğuş Otomotiv tarafından Alışan Lojistik’e satışı yapılan 18 adet çekici ve 15 adet Krone treyler, Nakkaştepe Bridge Restaurant’ta düzenlenen tören ile firma yetkililerine teslim edildi. 18 çekicinin ı Scania Türkiye Finans A.Ş. tarafından kredilendirilirken, 15 adet treylerin de Alışan Lojistik özkaynaklarıyla alındığı bildirildi.

Düzenlenen araç teslim törenine Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, Yönetim Kurulu Üyesi Yonca Alışan Mengi, Satınalma Direktörü Ayhan Öztekin, Doğuş Otomotiv Scania – Krone Genel Müdürü Tolga Senyücel, Scania Türkiye Finans A.Ş. Genel Müdürü Pierre de Bantel ile Scania ve Krone yetkilileri katıldı.

MÜŞTERİLERİMİZLE BAŞARIYA YÜRÜYORUZ

2011 yılının ağır ticari araç sektörü açısından gelişim dolu bir yıl ğunu belirten Tolga Senyücel, “Türkiye 16 ton üzeri ağır ticari araç pazarı, 2006 ve 2007 yıllarında yakaladığı tarihi başarıyı bu yıl yakalayacak gibi gözüküyor. Geçmiş dönemde Scania Türkiye ağır çekici ithal pazarında en yakın rakibinden yüzde 40 daha fazla araç satma başarısı gösterdi. Yani Türkiye’de satılan her 3 ithal araçtan birisi Scania markalı olmuştur. Scania, 2003 yılından bu yana ithal pazarda elinde tuttuğu birincilik konumunu 8 yıldır müşterilerimizin tercihleri doğrultusunda sürdürmeyi başarıyor” .

Türkiye’de lojistik alanında en güçlü firmalardan biri konumunda bulunan Alışan Lojistik’in Scania ve Krone’yi tercih etmesinden dolayı mutlu ğunu dile getiren Senyücel, “Alışan Lojistik’in filosuna ilk Scania araçlar 2010 yılı sonu girdi. Teslim ettiğimiz bu araçlarla birlikte şuanda Alışan’ın filosunda 45 adet Scania çekici ve 16 adet Krone treyler bulunmakta. Biz bu iş ortaklığımızın uzun yıllar devam edeceğini ümit ediyoruz. Yeni araçların Alışan Lojistik’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

TÜM MARKALARI KARŞILAŞTIRDIK

Araç yatırımlarına geçmeden önce uzun süre Pazar araştırması yaptıklarını dile getiren Damla Alışan, “Şuanda teslim aldığımız çekiciler çevreci araçlardır. Alışan Lojistik olarak çevreye büyük önem veriyoruz. Araç alımlarımızda ilk kriterimiz çevreci araç olması. Daha sonra ise işletme maliyetleri, yakıt sarfiyatı ve aracın 2.el değeri gelmekte. Araç alımı yapmadan önce tüm araçları yakından inceledik ve bizim kriterlerimize en uygun aracın Scania ğunu tespit ettik” .

2011 YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Alışan Lojstik’in 2011 yatırım programlarının hız kesmeden devam ettiğini açıklayan Damla Alışan, “Şuanda bir depo yatırımını ladık. Araç yatırımlarımız ise devam ediyor. 18 adet çekici alımında yüzde 100 kredi kullandık. 15 adet treyleri ise kredi kullanmadan kendi özkaynaklarımız ile aldık. Yeni hatlar açıyoruz. Bununla ilgili çalışmalar büyük oranda landı. 200’ün üzerinde çekici ile nakliye hizmetlerini gerçekleştiriyoruz. Yıl içerisinde çekici alımlarımız yine devam edecek” açıklamasını yaptı.

Ulaşım Gazetesi – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com