Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:41   Güncelleme : 13-11-2014 17:41

Hem ucuz, hem de yakıtı koklayan çekici!

Ağır ticari araç sektörünün önde gelen markası MAN, Nisan 2011’de pazara sunduğu TGS WW çekiye sektörden yoğun talep gelmeye başladı.

Hem ucuz, hem de yakıtı koklayan çekici!

Ağır ticari araç sektörünün önde gelen markası MAN, Nisan 2011’de pazara sunduğu TGS WW çekiye sektörden yoğun talep gelmeye başladı. 74 bin Euro liste fiyatı ile satışa sunulan SCR’li Euro4 normlarına uygun çekiciler 400 ve 440 HP olmak üzere standart 2 motor seçeneğiyle pazarda yerini aldı. Opsineyonel olarak ise 540 HP’ye kadar motor seneğinin bulunduğu bildirildi.

Nisan 2011’de Bursa’da yapılan organizasyonla start alan TGS WW Rodshow, Tekirdağ’da yapılan tanıtımlarla sona erdi. MAN İstanbul Şube Direktörü Aydın Yumrukçal ve Kamyon Satış Müdürü Serkan Sara, İstanbul ofisinde düzenledikleri basın toplantısında etkinlikler hakkında bilgi verdi ve 2011 yılı satış hedeflerini açıkladı. Hedeflerinin 4 bin araç satışı ile yüzde 10 Pazar payı ğunu dile getiren Yumrukçal, Ocak-Mayıs döneminde 1700 adet satış gerçekleştirdiklerini, 1550 adet ise sipariş aldıklarını ve kısa sürede bunu satışa dönüştüreceklerini kaydetti.

MAN İstanbul Şube Direktörü Aydın Yumrukçal, “TGX serisinin Türkiye’de düzenlemiş ğu Rodshow’unun son aşamasına geldik. TGS WW serini Türkiye pazarına çok yakın da sunduk. Ve bu çok yakın da çok önemli başarılar elde edip, önemli siparişler aldık. Yeni aracımız için şuanda almış ğumuz sipariş adetleri 300’lere yaklaştı” .

“Türkiye, Avrupa’nın en büyük kamyon pazarlarından biridir” diyen Yumrukçal, Avrupa sıralamasında 4’üncü sırada yer aldıklarını söyledi. Aydın Yumrukçal, “En büyük Pazar 6 ton üstü Almanya’dır. Daha sonra İngiltere gelir. 3’üncü İtalya’dır ve ardından Türkiye gelir. İtalya ile Türkiye çoğu yarışır. Ortalama yerimiz 4’üncülüktür. Bu sene Türkiye’deki kamyon pazarı İtalya’yı da geçecek. Şuanda Türkiye Almanya’dan sonra en büyük kamyon pazarı sıfatını elde edecek. Bu durumda Türkiye’nin MAN’ın içindeki önemi ise; bizde bu artışa paralel olarak en büyük ihracat pazarı olma hedefini koyduk ve bu sene sonunda inşallah bu hedefi gerçekleştireceğiz. MAN, Avrupa içinde Güney Amerika Kıtası hariç Türkiye MAN bir numaraya gelecek. Bu 4 bin tane satacağımız kamyonla bir numara haline geleceğiz. Hem Türkiye’nin Avrupa pazarındaki yeri yükselirken, MAN da bu yükselişin ötesinde bir performans göstererek Avrupa’da bir numaraya yerleşeceğiz” açıklamasını yaptı.

TARİHİ REKOR!..

Ticari araç pazarı değerlendirmesi yapan Kamyon Satış Müdürü Serkan Sara, pazarın 40 bin’li adetlerle yılı layacağını söyledi. Sara, “2009’da ciddi bir kriz yaşadık ve Pazar 12 binlere kadar düştü 12 ton üzerinde. 2010 yılında Türkiye Avrupa pazarında krizi en çabuk atlatan ülkelerden bir tanesi . Hatta tek ülke diyebilirim. 27 bin’lik bir pazarla kapatıldı 2010 yılı. Bu yıl tarihi bir rekor kırılacak. 12 ton üzerinde bizim beklentimiz 39-40 bin’li adet. Bu tarihi bir rekordur. 2005-2006 yıllarında 35 bin’i görmüştü pazarımız, bu sene 40 bin’le ciddi bir sıçrama yapılacak. MAN’da da çok ciddi bir sıçrama var. Bu sene tarihi bir Pazar payı kırmaktayız. Yüzde 10’un üzerinde bir Pazar payıyla kapacağız. Buda yaklaşık 4 bin an üstünde bir rakam. TGS WW bize güç katan bir ürün ve bu 4 bin’lik adetleri bu ürün sayesinde başaracağımıza inanıyoruz. TGS WW’yi Nisan ayında piyasaya sunduk ve Bursa’dan başlayan ve yaklaşık 1,5 ay süren RodShow’umuzu sonlandırıyoruz” .

3 BİN MÜŞTERİ…

Rodshow ile birlikte 3 bin müşteriye ulaşıldığı bilgisini veren Serkan Sara, müşterilerin tanıtımlarda test sürüşü yapma imkânı bulduğunu ve bu sayede de aracı daha yakından tanıdıklarını söyledi.

Rodshow kapsamında TGS WW için 300 adet sipariş aldıklarını dile getiren Sara, siparişlerin kısa sürede teslimata dönüşeceğini söyledi. Araç tedarik etmede herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarının da altını çizen Serkan Sara, “Mayıs ayında 100 adet faturalandı. Büyük bir filo satışı gerçekleştirdik. 50 araç Açılım İnşaata satıldı ve Kocaeli – İzmit arasında bu araç görülecek. Bunun haricinde yine 10’lu partiler halinde siparişlerimiz var. Bunları da çok yakın da teslim edeceğiz. TGS WW’la birlikte biz Türkiye’ye çok uygun bir çekiciyi kazandırdığımıza inanıyoruz. Özellikle nakliye sektöründe, inşaat sektöründe aksesuarıyla, yakıt ekonomisiyle çok uygun bir araçtır. Şuanda piyasada yakıt sarfiyatı en düşük araç TGS WW ğunu iddia ediyoruz. Fiyatı da en uygun araç yine TGS WW’dir” şeklinde konuştu.

CAZİP FİYAT, CAZİP AVANTAJI!..

Uzun ömürlülüğü, yakıt ekonomisi, dayanıklılığı ve sağlamlığı ile filolardaki yeri her geçen gün artan MAN araçları, ihtiyaçlarınız doğrultusunda geliştirilerek maksimum verim ile sizlere ulaşıyor. Son olarak geliştirilen TGS WW 19.400 ve 19.440 araçlar, üstün MAN kalitesini ve donanımını çok uygun fiyatlarla kullanıcılara buluşturacak.

Türkiye pazarına fiyat anlamında iddialı giren, konfor ve sürüş kolaylıklarıyla kullanıcı dostu olan MAN TGS WW’nin hafif olması, yük kapasitesini artıran en önemli nedenlerden biri. Aracın 6800 kg ağırlığa sahip olmasının getirdiği avantajın yanı sıra aracın stabilitesi, viraj hakimiyeti, fren güvenliği ve tüm MAN’lar gibi yakıt ekonomisi sağlayan motoru TGS WW’ın diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com