Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:41   Güncelleme : 13-11-2014 17:41

Tırsan, aileye 2 fert daha ekledi!..

Tırsan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki bayii Gelecek Otomotiv’in ardından aileye Eskişehir ve Hatay’ı da ekledi.

Tırsan, aileye 2 fert daha ekledi!..

Tırsan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki bayii Gelecek Otomotiv’in ardından aileye Eskişehir ve Hatay’ı da ekledi. Eskişehir’de Esray Otomotiv, Tırsan ve DAF ürünlerinin satış ve satış sonrası hizmetlerini, Hatay’da ise Ekrem Otomotiv satış hizmetlerini yürütecek.

Tırsan Treyler A.Ş.’nin yeni bayii Ekrem Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kondakçı ve Esray Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Yanar, markanın bölgede daha da güçlü olması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Bayilik sözleşmesi, Tırsan’ın Samandıra tesislerinde düzenlenen tören ile imzalandı. Yapılan sözleşmenin ardından Tırsan’ın satış sonrası hizmetler noktası da 22’ye yükseldi. Törende Tırsan Treyler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Bayii Satış Müdürü Çağrı Hekimoğlu, Ekrem Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kondakçı, Esray Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Yanar ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülser Yanar hazır bulundu.

GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTI!..

Tırsan Treyler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Ramazan Yanar, sektörün yıllardır içinde, duayen diye adlandırabileceğimiz, birikimi olan değerli bir dostumuz. Kısa bir dönem içinde sektörden uzaklaştı sonra DAF-Tırsan markalarıyla beraber yeni bir sürece başladı. Öbür taraftan benim çok sevdiğim bir memlekettir Hatay. Antakya’ya çok sık gidip-geldim. Başkanlık dönemimde de oranın potansiyelini hep önemsedim. Türkiye’de baktığınız İstanbul’dan sonra en fazla uluslararası nakliyecinin bulunduğu bölge Hatay’dır. Hem Hatay, hem Eskişehir bayilerimizin bakış açısıyla bugün gerçekten Tırsan’ın gücüne inanılmaz bir güç kattığımıza inanıyoruz. Buda bizi çok mutlu ediyor. Hem ileriye yönelik çalışmalarımızın altyapısında treyler satmamıza hizmet edecek, hem de çekici konusunda ki; DAF’tan araç alabilirsek Pazar payımızı biraz daha yükselteceğiz” .

BİZ BİR AİLEYİZ!..

“Bayilerimiz, bizim ailemizin üyesidir” diyen Nuhoğlu, bayii oluşturma kriterinin aynen bir aile üyeleri ile ilişkilendirilmiş bir kriter ğunu söyledi. Çetin Nuhoğlu, “Her şeyden önce güven, inanç ve beraber uzun dönem yola çıkma, beraber yaşama, beraber her türlü sıkıntıya göğüs germe kriteridir. Biz kağıttaki kriterleri açıkçası çok önemsemiyoruz. O kriterler bizim için hiçbir önceliğimiz olmamıştır. Biz güçlü bir aileyiz ve ailemizin fertleri de, bu ailenin daha da güçlenmesi için ellerinden geleni yapmaktadır” diye konuştu.

HATAY’DA PLAZA İNAATI BAŞLADI

DAF-Tırsan bayilik sözleşmesi öncesi Antakya girişinde 18 bin m2 alan üzerinde araç satışı için plaza inşaatına başladıklarını açıklayan Ekrem Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kondakçı, inşaatın 4 ay içerisinde lanarak hizmete gireceğini söyledi.

1980 yılından beri otomotiv ve nakliye sektöründe faaliyet gösterdiklerini açıklayan Nevzat kondakçı, “Sektöre yabancı değiliz. Baba mesleğimiz otomotivdir. 6 kardeşli aile şirketimizde otomotiv ve nakliye alanında faaliyet gösteriyoruz. 80’li yıllarda babam Ekrem Oto adıyla alım-satımı işleri gerçekleştiriyordu. Uluslararası nakliye sektöründe hizmet verdik. 2011 yılı itibariyle de şirket ağırlığımızı 2.el araç satışına kaydırdık. Bölgemizde tüm markaların 2.el araç alım satımını gerçekleştiriyoruz. Yıllık satış amiz ise 1600’dür. Yaptığımız özel çalışmalarla Hatay’ı 2.el TIR pazarı haline dönüştürdük” .

TIRSAN’A YABANCI DEĞİLİZ!..

Hatay bölgesindeki nakliyecilerin DAF-Tırsan ürünlerine yabancı olmadığının altını çizen Kondakçı, “Bölgemizde Tırsan bayiliğinin olmayışı, nakliyeci dostlarımızın tercihlerini diğer markalardan yana yapmasına etken olmuştur. Bizim bölgede Tırsan temsilcisi olmamızla birlikte büyük Pazar payı yakalayacağımıza inanıyorum. Bölge insanımızla kurduğumuz dostluklar ve sektörün içinden gelmemizin avantajı olarak Hatay’da 1600 adet yıllık 2.el araç satışı gerçekleştiriyoruz ve hedefimiz bunu DAF - Tırsan ürünlerine dönüştürmek. Bölgemizde ağırlı olarak firigo taşımacılığı yapılmakta ve Tırsan’ın da bu alanda pazara sunduğu ürünün üstünde bir araç yok” demesi üzerine Çetin Nuhoğlu, “Nevzet bey’in hedefi de 500. Onu da hanesine yazıyoruz” ifadesini kullandı.

BEBEK YENİ DOĞDU, SEVGİ İSTER!

Uzunyıllar otomotiv sektöründe başka bir markanın satış ve satış sonrası hizmetlerini başarılı bir şekilde yürüten Esray Otomotiv, bundan sonraki çalışmalarına artık Tırsan ile devam edecek. Otomotiv sektörünü gizemli bir koltuğa benzeten Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Yanar, “Yıllar önce otomotiv sektörüne girdim ve Rahmetli Kadir Has ile birlikte çalıştım. Otomotiv sektörü öyle bir sektör ki kolay kolay bırakamazsınız. Sürekli canlı hikâyelerin yaşandığı, sıkı dostlukların kurulduğu ve hizmet yarışının hiç bitmediği bir sektördür” .

Hazırlanan yol haritası ve yapılacak çalışmalarla Tırsan’ın Eskişehir’de güçleneceğini dile getiren Esray Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Yanar, “Bebek dünyaya geldi ve bizler gibi büyümesi gerek. Bunun için sevgi ortamının oluşması gerekiyor. Fiziki ortamların oluşması gerekiyor. İyi bir takımın oluşması gerekiyor. Hep bir aile k, aileyiz diyoruz ya; işte altını drmak bu. Eğer markanızı severseniz, ona gereken iradeyi, enerjiyi verirseniz, markanızı Pazar lideri yapabilirsiniz. Biz o markayla başladığımız da tüm bayilerin bir yılda sattığı kamyon a 150 taneydi. Ama iyi bir takım kuruldu, sevildi ve bu noktaya getirildi. Aynı şeyler burada da mümkün. Bu ekip kurulursa, bu markada bu noktalara gelebilir” .

BİR HABERLE GELEN BAYİLİK!..

Tırsan bayiliğinde okuduğu bir haberin etkili ğunu açıklayan Ramazan Yanar, şöyle konuştu:

“Bir haber okudum. Orada üstat başkan, Başbakanımızdan bir ödül almış. Bu 3-4 ay önceki bir haberdi. Ar-Ge konusunda 50 personel barındırdığı ve bu konuya yatırım yapması nedeniyle kendisine bir ödül verildiğinin haberini okudum. ‘İstediğim doğrultuda çalışan bir ekip var. Demek ki, benim de bu ekibe dahil olmam gerekir’ diye o gün kafamda şekillendi ve işler hızlandırıldı. Bugün burada olmaktan son derece mutluyum. Hedefim, bu markayı hepbirlikte daha üst noktalara taşımak.”

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com