Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:42   Güncelleme : 13-11-2014 17:42

Balnak’ın 2011 yatırım bütçesi 10 milyon Euro!

Lojistik sektörünün yenilikçi firmalarından Balnak, filo yenileme çalışmaları kapsamında Renault Trucks’ı tercih etti.

Balnak’ın 2011 yatırım bütçesi 10 milyon Euro!

Lojistik sektörünün yenilikçi firmalarından Balnak, filo yenileme çalışmaları kapsamında Renault Trucks’ı tercih etti. 55 adet Premium Route 460.18T GV çekici alan firma, filo yaş ortalamasını da 1,5’e indirdi. Balnak Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kosta Sandalcı, firmanın 2011 yılı lojistik ve araç yatırım bütçesini 10 milyon Euro olarak açıkladı.

Renault Trucks bayii Horoz Gurubu Şirketleri tarafından Balnak Lojistik’e satışı yapılan 55 adet Premium Route 460.18T GV çekici, Horoz Lojistik tesislerinde düzenlenen tören ile teslim edildi. Araç teslim törenine Balnak Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Aygüler, Başkan Vekili Kosta Sandalcı ve Balnak Filolar Direktörü Ahmet Uzel katıldı. Törende Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu ve Horoz Gurubu Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz da hazır bulundu.

Balnak Lojistik’in yenilikçi bir firma ğunun altını çizen Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, teslim edilen 54 çekicinin Euro5 normlarında 460 HP ve alçak şaseli ğunu söyledi. Dominique Pollien, “Çevre dostu araçlar, az yakıt tüketen araçlardır. Premium araçlarımızda hem çevre dostu hem de yakıt sarfiyatıyla ön plana çıkıyor. Sektöründe hep ilkleri yaşatan Balnak Lojistik’te tercihini Premium araçlarımızdan yana kullandı. Toplamda 84 araca sahip olan Balnak Lojistik’e teslim edilen 54 araç ile birlikte firmanın filo yaş ortalaması 1,5’e indi ve filonun yüzde 60’ını da Renault Trucks araçları oluşturmaktadır” .

İYİ BİR İŞBİRLİĞİ

Balnak Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Aygüler, “İyi bir işbirliği, iyi bir anlaşma. Balnak olarak çevreye büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda araçların hem Euro5 hem de yakıt sarfiyatı sağlaması bizi bu markaya yöneltti. Bundan sonraki araç alımlarımızda Renault Trucks ilk tercih olacak. Ben araçların alımında ve teslimatında bizlere yardımcı olan Renault Trucks ve Horoz yetkililerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

RENAULT TRUCKS’TAN MEMNUNUZ

Balnak Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kosta Sandalcı ise konuya ilişkin şunları söyledi: “Burada 3 tane lider kuruluş var. Renault Trucks, Horoz Taşıt ve Balnak. Her biri kendi kulvarında lider konumdadır. Biz Renault Trucks’ları daha önce denedik, memnun kaldık ve yatırım kararlarımızı alırken tekrardan Renault Trucks konusunda bir yatırım yapmaya karar verdik. Türk taşımacılık filosu Avrupa’nın bir numarası olmaya devam ediyor ve edecekte. Şuanda filomuz 84 araçtır ama bu 100’ü bulacak. Renault Trucks tecrübelerimize dayanarak bize vermiş ğu faydalar ve Horoz Taşıtın da servis kalitesinin yüksekliği bizi daha ileri götürecektir. Balnak Lojistik olarak 2011 yılı yatırım bütçemiz 10 milyon Euro’dur. Bu bütçemizin bir kısmını araç yatırımında kullanırken, bir kısmını da depolama yatırımlarımızda kullanacağız. Taşımalarımızın yüzde 20’sini ise kendi öz mal filomuz ile gerçekleştiriyoruz.”

3 YILLIK PAKET ANLAŞMA

Horoz Gurubu Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz, satış sonrası hizmetlerde Banlak Lojistik ile 3 yıllık paket anlaşma yaptıklarını açıkladı. Horoz, “Lojistik şirketlerinin ihtiyaçları farklılaşmaya başladı. Balnakla yaptığımız bu anlaşma çerçevesinde sadece 54 aracın satılması değil, aynı da yürümekte olan eski araçlarının takasa satın alınması dahil oluyor ve de anlaşma süresincede bütün bakım ücretleri önceden tarifi belirlenmiş ücretlendirme skalası ile hiçbir sürprizle karşılaşılmayacak şeklinde anlaşması söz konusudur. Bunun Türkiye’de yapılan en net anlaşmalardan birisi ğunu düşünüyorum. Anlaşma süresi 3 yıldır ve bu süre bitiminde araçlar tekrar değerinde takasa alınarak yenilecektir. Anlaşma süresince araçlara Avrupa’da satış sonrası hizmetler sunulacaktır” diye konuştu.