Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:42   Güncelleme : 13-11-2014 17:42

Temsa, ilk mezunlarını verdi

Temsa Global’in okul-sanayi işbirliği ile otomotiv sektörüne nitelikli teknisyen yetiştirme hedefiyle başlayan proje ilk meyvelerini verdi.

Temsa, ilk mezunlarını verdi

Temsa Global’in okul-sanayi işbirliği ile otomotiv sektörüne nitelikli teknisyen yetiştirme hedefiyle başlayan proje ilk meyvelerini verdi. Proje kapsamında 2008 yılında açılışı yapılan Adana Motor Meslek Lisesi Temsa Laboratuarı ilk mezunlarını verdi.

Temsa Global, otomotiv sektörüne nitelikli teknisyen yetiştirme hedefiyle Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğine devam ediyor. Meslek lisesi - Üniversite – Sanayi işbirliğinde örnek projelere imza atan Temsa Global, Adana Motor Meslek Lisesi’nde Temsa Eğitim Laboratuarı’nı açarak mesleki eğitime verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu.

Temsa Global öncelikle otobüs olmak üzere otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü yetiştirmeyi hedefliyor. Temsa Global Eğitim Laboratuarı, otobüsün her türlü üretim ve montajını yapabilecek nitelikte elemanın yanı sıra binek araç ve iş makineleri için servis elemanı yetiştiriyor.

2008 yılında başlatılan proje kapsamında otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü karşılamak için Temsa tarafından Adana Motor Meslek Lisesinde bir eğitim laboratuarı kuruldu. Okulda yer alan bir bina, Temsa tarafından kapsamlı ve tam donanımlı bir laboratuara dönüştürüldü. 20 öğrenci kapasiteli 3 derslikten oluşan tam donanımlı eğitim laboratuarları sayesinde öğrenci ve öğretmenler modern bir eğitim ortamına kavuşturuldu. Temsa Global Eğitim Laboratuarlarında sınav ile eğitim almaya hak kazanan 30 öğrenciye, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına bağlı kalınarak Adana Motor Meslek Lisesi ve Temsa Global tarafından hazırlanan program çerçevesinde eğitimler verildi. Otobüs, otomotiv ve iş makineleri için üç ayrı sınıfta eğitim alan öğrenciler, haftada iki gün okuldaki teorik derslere, üç gün ise fabrikadaki uygulamalı derslere katılarak kendi seçtikleri alanlarda uzmanlaştılar.

Temsa Showroom'da gerçekleştirilen sertifika törenine katılan 30 öğrenciye sertifikaları Temsa İşletmeler Genel Müdürü Dinçer Çelik ve İnsan Kaynakları Direktörü Tekin Koçak tarafından verildi.

Tekin Koçak, sanayinin meslek liseleri ile işbirliği yapmasının önemini şu sözlerle aktardı: “Otomotiv sektörüne, alanında donanımlı nitelikli işgücü yetiştirmek için meslek liseleriyle birlikte hareket etmeliyiz. Okul müfredatlarını yakından takip etmeli ve sürekli güncel tutarak sanayinin ihtiyaç duyduğu programlarla revize etmeli, uygulamalı eğitimlere işbaşında eğitime destek vermeli, okulların fiziki imkânlarını artıracak çalışmalarda yer almalıyız.”