Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:42   Güncelleme : 13-11-2014 17:42

En Verimli, En Ekonomik Çekici Cargo 1838T!..

Dorse damper, dorse transmikser, konteynır taşıyıcı, dorse silobas, tanker, LPG uygulamalarına uygun yapısı ve optimum motor gücü ile verimliliği ve ekonomiyi bir arada sunan Ford Cargo 1838T Çekici, hem kabin konforu hem de düşük işletme maliyetleri ile şoför ve işletmeci dostu olarak Türkiye şartlarına en uygun hizmeti sunuyor.

En Verimli, En Ekonomik Çekici Cargo 1838T!..

Dorse damper, dorse transmikser, konteynır taşıyıcı, dorse silobas, tanker, LPG uygulamalarına uygun yapısı ve optimum motor gücü ile verimliliği ve ekonomiyi bir arada sunan Ford Cargo 1838T Çekici, hem kabin konforu hem de düşük işletme maliyetleri ile şoför ve işletmeci dostu olarak Türkiye şartlarına en uygun hizmeti sunuyor.

1,1 milyon m2lik alana kurulmuş olan Ford İnönü Eskişehir fabrikası’nda Ford Cargo kamyon, çekici ve Ecotorq motorlar üretilmektedir. 1960 yılından beri %100 Türk işgücü ile çalışan Ford İnönü Kamyon Fabrikası, yıllık 10000 adet kamyon üretim kapasitesiyle, müşterilerin ihtiyaçlarına en uygun çözümler sunarak, en yüksek kalitede hizmet vermeye devam ediyor. Ford Cargo kamyonlar, 1500 kişilik çalışanı, 200 kişilik Ar-Ge mühendislik kadrosu ve yaygın satış, servis ve yedek parça ağı ile tüm müşterilerin isteklerini en iyi şekilde karşılamaya ve kazandırmaya devam ediyor. Yurtiçinde 36 kamyon yetkili satıcısı, yurtdışında 20 adet distribütörü ile Rusya, Türkiye Cumhuriyetleri, Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da 70’e yakın ülkede, dünyanın dört bir yanındaki müşterilere ulaşıyor.

CARGO 1838T’NİN ÖNE ÇIKAN 20 ÖZELLİĞİ

Yeni 380PS maksimum güç ve 1600Nm maksimum torka sahip Ecotorq motor ile aracın çekiş gücü artırıldı. Yakıt tüketimi, motor ömrü ve çekiş gücünün optimum kombinasyonu yeni 380PS Ecotorq motor ile sağlandı. Standart olarak verilen son teknoloji Euro-5 emisyon seviyesi ile Türkiye’de üretilen en çevreci çekici Ford Cargo 1838T hem yurtiçi hem Avrupa’da istenilen her rotada kullanılabilmekte.

Yeni teknoloji motoru, filtreleri, yağ seviye sensörü ve özel yarı sentetik motor yağı sayesinde bakım aralıkları 30.000 km’ye kadar çıkarılmış. Bu sayede bakım ve işletim maliyetleri düşürülmüş ve aracın kullanım ömrü boyunca serviste geçirdiği süre de kısaltıldı.

Yeni Z-Cam fren sistemi sıcak fren performansında iyileştirme sağlandı. Diğer yandan, yeni Z-Cam fren sistemi ile fren balata ömrü artırılarak, servis maliyetleri düşürüldü. Zorlu şartlara göre en yeniden tasarlanan 4 körüklü arka havalı süspansiyon ile her yol ve iklim koşulunda daha konforlu ve güvenli sürüş imkânı sunulmuş, süspansiyon ömrü artırılmıştır. Kinetik tasarım anlayışı ile yenilenen ön tampon sayesinde daha güçlü bir görünüm sağlandı. Platin renkli ön ızgara ve model etiketleri ise araca daha şık bir dış görünüm kazandırmış. İptal edilen yatak camı sayesinde aracın güvenliği artırılmış, ses ve ısı izolasyonu iyileştirilmiş.

Yeni kabin üstü 3 lamba ve iç kısmı da boyanan tepe rüzgârlık ile aracın görünüşü kuvvetlendirilmiş. 3 lamba ile gece ve kötü hava koşullarında aracın önden fark edilmesi kolaylaştırılmış, içi boyanan tepe rüzgârlık ile aracın görünüşünde bütünlük sağlanmış. Kinetik tasarım anlayışı ile yenilenen arka stoplar ile aracın modern duruşu vurgulanmış. Yeni lensler ile aracın karanlık şartlarda diğer sürücüler tarafından daha uzaktan ve daha kolay görünmesi sağlanmakta. Standart olarak sunulan 650 Lt. alüminyum yakıt tankı ile daha yüksek yakıt taşıma kapasitesi sunuldu. Aynı da aracın boş ağırlığı düşürülmüş ve yakıt tankının paslanmazlık dayanımı artırılmıştır.

Standart 1200 mm. opsiyonel 1050/1140/1250 mm. olarak 4 farklı yükseklikte sunulan kaydırılabilir 5. teker alternatifleri ile hacimli taşıma, silobas, damper dorse, yakıt tankeri ve benzeri uygulama seçenekleri sunulmaktadır. Bu sayede farklı ürün gruplarını taşıyan filoların tüm ihtiyaçları ile Ford Cargo 1838T’yi kullanabilmeleri hedeflenmiştir. Ford Cargo 1838T’nin piyasadaki her türlü treyler ile orijinal soketler kullanılarak elektrik bağlantısı yapabilmesi hedeflenmiştir. Bu sebeple, 2x7 pinli konnektörler standart, 15 pinli konnektörler yedek parça olarak sunulmaktadır. Müşteri talepleri doğrultusunda standart olarak MTCO takograf verilmeye başlanmıştır.

Platin rengi dijital gösterge paneli, far bezeli, orta bezel ve torpido gözü tutamağı ile içeride daha seçkin bir görünüm sunulmaktadır. Ön göğüs panelindeki renk değişikliği kabin içindeki diğer renklerle bütünlük sağlamıştır. İç aydınlatma butonu tavandan ön göğüs paneline taşınarak sürücünün erişimi kolaylaştırılmıştır. Daha rahat kavramaya olanak tanıyan yeni tasarım direksiyon simidi ile sürüş güvenliği artırılmıştır. Direksiyon kolonuna taşınan retarder kumanda kolu ile sürücüye daha rahat kullanım imkanı sağlanmış, sürüş güvenliği artırılmıştır. Tüm Ford Cargo 1838T çekicilerde standart sunulan klima ile sürücü konforu ve bu sayede sürücü emniyeti de artırılmıştır.

Standart olarak sunulan ayarlanabilir kolçaklı sürücü koltuğu ile sürüş konforu artırılmıştır. Ayrıca kolçağın katlanabilmesi özelliği sayesinde yatak bölümüne geçişler yine eskisi gibi kolay ve rahattır. Yeni tavan kaplaması, koltuk ve yatak kumaşı, deseni ve rengi ile hem daha modern bir görünüm sunulmaktadır hem de kire ve toza karşı dayanım artırılmıştır. Yeni çok fonksiyonlu orta konsol tasarımı ve eklenen harita gözleri ile sürücü, yanında bulundurmak istediği eşyaları, bardak, pet şişe, kartları ve diğer malzemeleri için kolayca yer bulacaktır.

Teknik Özellikler
Kabin Yüksek tavan, Çift yataklı çelik konstrüksiyon kabin
Motor Tipi Ford Ecotorq 9 litre turboşarjlı, Intercooler (TCI) Euro-5
Güç (ps/dd) 380 / 2200
Tork (Nm/dd) 1600 / 1450 – 1600
Yakıt Enjeksiyonu Bosch – Ortak yakıt yolu (Common Rail)
Yakıt Tankı 650 litre alüminyum
Üre Tankı 76 litre
Debriyaj 430 mm., asbestsiz, tek kuru plaka, servo takviyeli hidrolik çekme tip
Şanzıman ZF 16S 1620, 16+2 vites
Fren Sistemi 410 X 200, Z-cam fren sistemi
(Ø.mm x mm. uzunluk) Çift devreli hava hattı
Yag süzücülü ve ısıtmalı hava isleme ünitesi
Retarder
Süspansiyon Ön: Parabolik makaslar
Arka: 4 körüklü havalı süspansiyon
Önde ve arkada anti-roll bar ve amortisörler
Şasi Yüksek mukavemetli niobium alasım çelik sasi
Arka Aks MERITOR RS 186 (3,73:1)
Diferansiyel kilidi
Akü 24V, 2x12V 180 Amp.h
Alternatör 80 Amp.