Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:43   Güncelleme : 13-11-2014 17:43

Ulaştırma da ayrılık depremi!

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) yayın organı Ulaştırma Dünyası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erkan Yılmaz ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Muammer Başkan`ın iş akitleri fesih edildi.

Ulaştırma da ayrılık depremi!

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) yayın organı Ulaştırma Dünyası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erkan Yılmaz ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Muammer Başkan`ın iş akitleri fesih edildi.

Erkan Yılmaz ve Muammer Başkan, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak şu ifadelere yer verdiler:

“Ulaştırma Dünyası’nın 18 Temmuz 2011 tarih ve 526’ıncı sayısında yer alan ‘MERCEDES’TEN SEKTÖRE ŞANTAJ’ başlıklı manşet haber irademiz ve iznimiz dışında hazırlanarak sayfaya yerleştirilmiş ve basılmıştır. Bu manşet haberde adımızda zikredilerek tehdit edildiğimizi; Mercedes hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı bize sormadan, olurumuz alınmadan yer verilmiştir. Dolayısıyla böyle bir habere olur vermemiz gazetecilik ilkelerine mesleki saygınlık anlayışımıza uygun değildir.

Bu haberin bu şekilde yayınlanmasını kabul etmememizden dolayı 16 Temmuz Cumartesi günü Genel Yayın Yönetmeni Erkan Yılmaz’ın iş akdi fesih edilmiştir. Akabinde Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Muammer Başkan bu haber yayınlanmasına karşı çıkmış gazete basılmadan bu görevinden ayrıldığını tüm yetkililere bildirmiştir. Bunun üzerine Muammer Başkan’ın da iş akdi fesih edilmiştir. Buna rağmen manşet gazete de yer alarak baskıya verilmiş ve yayınlanmıştır.

Muammer Başkan, Ulaştırma Dünyası’nın 21 Haziran 2001 tarihinden 2005’e kadar itibaren kurucu yayın yönetmenliğini yapmış, bu tarihten itibaren sorumlu yazı işleri müdürlüğünü sürdürmüş, ayrıca 2006 yılından beri de Otobüs Dünyası’nın yayın yönetmenliğini yapmaktaydı. Ayrıca 2007’den 2010 yılı sonuna kadar Metro Life dergisinin yayın yönetmenliğini yaptı.

Erkan Yılmaz’da Ulaştırma Dünyası’nda 21 Haziran 2001 tarihinden itibaren muhabir, haber müdürü, haber koordinatörü ve 2009 yılından beride genel yayın yönetmenliği yaptı. Otobüs Dünyası’nda haber müdürlüğü ve sorumlu yazı işleri müdürlüğü yaptı. Metro Life dergisinde de 2007-2010 yılları arasında editör olarak çalıştı.