Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:44   Güncelleme : 13-11-2014 17:44

Güvenli Servis Aracı İsteyin!..

Her yıl olduğu gibi bu yılki eğitim yılı açılışı öncesinde de “okul servis araçlarının güvenliği” konusu gündemdeki yerini aldı.

Güvenli Servis Aracı İsteyin!..

Her yıl ğu gibi bu yılki eğitim yılı açılışı öncesinde de “okul servis araçlarının güvenliği” konusu gündemdeki yerini aldı. Çocuklarını daha güvende olsunlar diye servislerle okula göndermek isteyen veliler pek çok soruya cevap arıyor.

Servis seçiminde en büyük görevin velilere ve okul yöneticilerine düştüğünü belirten Türkiye’nin küçük otobüs segmentindeki rakipsiz lideri Anadolu Isuzu’nun Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, “Çocuklarımızı emanet ettiğimiz servisler yeterince güvenli değilse güvenli aracı isteyin” diyerek velileri uyardı.

Her çocuğun okula güvenle gidip gelmeye hakkı ğunu belirten Tamay, burada en önemli görevin anne ve babalara düştüğünü belirterek şöyle konuştu;

“Öğrenci taşıyacak servislerin Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğine uygun olması yetmiyor. Aracın güvenliği de çok önemli. Burada en önemli görev anne ve babalara düşüyor. Servis aracını yeterli görmüyorlarsa güvenli araç isteme hakları var. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın can güvenliği için aileler ve yetkililer konu üzerinde titizlikle durmalı. Bu nedenle başta velililerimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi gerekmektedir.”

NOVO, YENİ BİR BOYUT GETİRİYOR

Isuzu Novo otobüslerin her türlü gövde devrilme testlerinden yüzde yüz başarıyla geçtiğine dikkat çeken Tamay, bu nedenle güvenli servis aracı dendiğinde Isuzu Novo otobüslerin akla geldiğinin altını çiziyor.

“Novo modellerinde ön sıradaki ve en arkadaki koltuklar için 3 noktalı emniyet kemerleri standart güvenlik donanımı olarak verilmektedir. Novo ailesinin tüm modellerinde ABS ve ASR fren sistemi standart olarak sunulmaktadır. Bu nedenle güvenli servis aracı dendiğinde Isuzu Novo otobüsler akla gelmektedir.” diyen Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, güvenli Servis aracı özelliklerini şöyle sıralıyor;

Güvenli Servis Araçların Özellikleri:
• Okul servisi olarak kullanılacak araçların bütün koltuklarında emniyet kemeri bulunmalıdır.
• Araçlar yeni, temiz ve bakımlı olmalı, düzenli olarak mekanik bakımları yaptırılmalıdır.
• Araçlarda tüm öğrencilere yetecek koltuk bulunmalı, hiçbir yolcu ayakta seyahat etmemelidir.
• Bu araçlarda öğrencilerin kolayca yetişebilecekleri camlar ve pencereler sabit olmalı, açılabilen camların önüne korkuluklar eklenmelidir.
• Kapıları sadece şoför tarafından açılıp kapatılacak şekilde düzenlenmiş olmalıdır.
• Servis araçlarının iç düzenlemesinde demir gibi sert aksamlar açıkta olmamalı, varsa da yaralanmaya sebebiyet vermeyecek yumuşak bir madde ile kaplanmalıdır.
• Okul taşıtlarının arkasında bulunan DUR lambasının mutlaka çalışır durumda olması, yanıp sönme düzeneğinin fren lambalarına bağlı olması ve fark edilebilmesi için yeterince büyük olması gerekmektedir.