Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:44   Güncelleme : 13-11-2014 17:44

Bugünlere sizlerle geldik, hedef Avrupa’da ilk 3!

Tırsan bayii Eskişehir açılışında konuşan Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, nakliyeci dostlarının güvenini kazanarak bugünlere geldiklerinin altını bir kez daha çizdi.

Bugünlere sizlerle geldik, hedef Avrupa’da ilk 3!



Tırsan bayii Eskişehir açılışında konuşan Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, nakliyeci dostlarının güvenini kazanarak bugünlere geldiklerinin altını bir kez daha çizdi. Adapazarı fabrikasının 8 dakikada bir araç üretecek kapasiteye ulaştığını dile getiren Nuhoğlu, hedeflerinin Avrupa’da ilk 3’e girmek ğunu söyledi. Nuhoğlu, “Eskişehir’de üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” diyerek bir kez daha nakliyecilerin güvenini tazeledi
.

Satış ve satış sonrası hizmetlerde mutlak müşteri memnuniyetine büyük önem veren Tırsan, Türkiye’de bağımsız bayii yapılanmasının 3’üncüsünü törenle hizmete açtı. Eskişehir’de hizmete giren Esray Otomotiv’in açılış törenine Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Tepebaşı Belediye Başkanı Engin Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Eskişehir Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir’de şubesi bulunan banka temsilcileri ile çok sayıda nakliyeci dostlar katıldı.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde araç üstü ekipman ve vagon kompanetleri üretimi konusunda uzmanlaşan Esray A.Ş., bundan böyle Tırsan, Kassbohrer ve Talson markalı araçlar ile DAF kamyon ve çekicilerin bölgede satışlarını gerçekleştirecek. Esray Otomotiv’in yakın içerisinde bölgede satış sonrası hizmetleri de vereceği bildirildi.

SEVDAMIZ ESKİŞEHİR!

Eskişehir’de olmak ve burada yatırımlara devam etmekten son derece mutlu klarını dile getiren Esray A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Yanar, firma logosunun da Eskişehir renklerinden esinlenerek hazırlandığının altını çizdi. 20 yıllık otomotiv sektör geçmişinin bulunduğunu açıklayan Yanar, bu süre zarfında birçok başarılı kamyon ve çekici satış projelerine imza attığını ve bunu yaparken de iki tarafın hep menfaatlerini koruduğunu söyledi. Aynı hassasiyeti DAF ve Tırsan markalı araçların satış ve satış sonrası hizmetlerinde de göstereceklerinin altını çizen Yanar, amaçlarının sektör mensuplarının menfaatlerini koruyacak projelere imza atmak ğunu söyledi.

“70’e yakın personelimizle her gün 2 vagon kompanetini üretiyoruz. Bunun yanında araç üstü ekipman konusunda bir deneyimimiz var” diyen Yanar, bu deneyimlerini de mevcut Tırsan markasıyla birleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Yanar, “Esray, lojistik sektöründeki firmalara hizmet eden bir kuruluş olacak. Bu hedefine ulaşırken de tırnaklarıyla Tırsan markasını bugünlere taşıyan Büyük Şef Çetin Nuhoğlu’nun himayesinde ve onun gözetiminde satış ve satış sonrası hizmetlerini yürüteceğiz. Ayrıca dünyanın seçkin markaları arasında olan DAF kamyon ve çekicilerinde satışlarını gerçekleştireceğiz. Çok yakın da da DAF marka inşaat serisi araçları getirip sizlerin hizmetine sunacağız” .

REKABETÇİ RUH…

Eskişehir’in Anadolu’da gözlemle, gıptayla bakılan bir şehir ğunu dile getiren Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Adapazarı fabrikasından dolayı da kendisinin Eskişehir’e komşu ğunu ve 1999 yılından beri de Kalder için Eskişehir’e defalarca geldiğini açıkladı. Eskişehir’in yapısında sürekli gelişme, kendini aşma ve hepsinden ötesi de rekabeti öne taşıma konusunda genlerinde bir mücadele ruhu var ğunu ifade eden Nuhoğlu, bugün sanayi olarak gelinen noktada öncü kuruluşlara ev sahipliği yaptığını vurguladı.

ULAŞIM SEKTÖRÜ BÜYÜYOR!

Türkiye’yi çok şanslı gördüğünün altını çizen Çetin Nuhoğlu, 35 yıllık ticari hayatı boyunca ulaştırma sektöründe hiç görmediği gelişmelerin son larda büyük bir ivme kazandığını vurguladı. Nuhoğlu, “Senelerdir yurtdışına ürettiğimiz araçları bugün Türk nakliyecisine, Türk lojistik sektörüne üretmenin de çok bahtiyarlığını yaşıyorum. ADR’li tankerlerimizi 2002 yılından beri bütün Avrupa’ya üretiyoruz ve özel bir tankerdir. Ama bu tankeri Türk nakliyecisine, Türk insanına ve yollarda can ve emniyeti ön plana çıkartan yaklaşım için yeni vermeye başladık. Bunların hepsi ADR mevzuatına, ADR kanununa tabi olunmasından itibaren başlamış, gelmiş bir alışkanlık. Yine uluslararası nakliyecilere verdiğimiz treyleri, verimlilik açısından Türk nakliyecisi de kullanmaya başladı. Hatta o kadar ciddi yatırımlar yapıldı ki bugün çekici sektöründe Almanya’dan sonra Avrupa’da en fazla çekici üreten ve yurtiçinde kullanan ülke hale geldik. Bu konuda Fransa ile yarışıyoruz. Bazen Fransa bizim önümüze geçiyor, bazen de biz Fransa’nın önüne geçiyoruz. Bu da gelişmişliğin, çağdaşlığın ve hepsinden ötesi de ekonomiye vereceği katma değer olarak çok öncü bir göstergedir. Hepimiz biliyoruz ki ulaştırma tek başına bir sektör değildir. Ulaştırma bir meslektir. Ama öyle bir meslektir ki tüm mesleklerin performansını yükselten, yücelten bir sektör olarak tanımlanmaktadır. Bütün dünyada Ulaştırma bir devlet politikası halinde planlanmış, ulaştırmanın ülkelere sağlayacağı, bölgelere sağlayacağı ve gelişmişlik düzeyinde yapacağı dengeleme önemli hale getirmiştir” .

8 DAKİKADA BİR ARAÇ!

Tırsan olarak 1977 yılından beri üretim yaptıklarını hatırlatan Nuhoğlu, bu sene yeni yatırımlarla beraber Avrupa’nın ilk 3’ünde olma hedeflerini yerine getirdiklerini söyledi. Çetin Nuhoğlu, “Her 8 dakika da bir treyler üretecek hale geldik. Yani bu senelik 15 bin adet treyler üretmek demektir. O anlamda da baktığınız gerçekten Avrupa’da ilk 3’ün içinde olacağız. Tabi bunların temelinde sizlerle olan iyi ilişkilerimiz, sizlerin bize güveni, bizlerin size karşılığında boynumuzu eğmemek üzere, sizlerden aldığımız paranın karşılığını vermek üzere tüm arkadaşlarımızla yaptığımız bir başarı var. Bunun temeli, sizlerin bize duyduğu güvendir. Aynı güveni devam ettireceğiz. Sizlerin paralarınızın karşılığını, rekabeti daha iyiye taşıyabilmek için ve her şeyin ötesinde sizlere layık olmaya çalışacağız” diye konuştu.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Nuhoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün burada Esray ile başlattığımız işbirliği, Türkiye’nin bağımsız bayii olarak adlandırdığımız 3’üncü bayisidir. Ramazan Yanar ile çok iyi bir başlangıç yaptık. Hepsinden ötesi sanayici ruhu ve kimliği de eklendi ticari yapısına ve bugün tüm ekibi ve dostlarıyla birlikte olmaktan da gurur duyuyorum. Eskişehir’de üzerimize ne düşürse yapmaya hazır ğumuzun sözünü veriyoruz. Yeter ki sizlere layık olalım. DAF bugün Avrupa çekici piyasasında bir numaralı üreticidir. Yani en fazla özellikle Hollanda, Belçika, İngiltere ve Almanya’da ithal araçların içinde bir numaradır. Bu da çok önemli bir göstergedir. Burada hem DAF hem de Tırsan markalı araçlar ile Eskişehir ve bölgesindeki nakliyeci dostlarımıza hizmet edeceğiz.”

AÇILIŞA ÖZEL TESLİMAT

Esray Otomotiv’in resmi açılışının ardından ilk araç teslimatı Bilecik Milletvekili Burhanettin Şeker ve Türkoğlu Kerestecilik Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sami Türk’e yapıldı. Şeker, bir adet ADR’li tanker teslim alırken, Türk’te 2 adet Kassbohrer marka treyler alarak filosunu güçlendirdi.

İLK TESLİMAT ŞEKER’E

Nakliye ve akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren Bilecik Milletvekili Burhanettin Şeker, filosuna ilk ADR’li tankeri dahil etti. Burhanettin Şeker, “Bilecik’te Şeker Petrol adı altında akaryakıt istasyonlarım var. Ben aynı da nakliyeciyim. Daha önce çok DAF marka araçlarda aldım. Çetin Nuhoğlu benim dostum, ağabeyimdir. Ramazan Yanar’da komşumdur. Burada Eskişehir’de beraberiz. Bayiliği aldığında bir niyetimiz vardı ve açılışta bir tanker aldık. Bilindiği üzere tankerler ADR’li olma mecburiyetinde. Bizde ilk ADR’li tankerimizi aldık” .

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ADR konusunda yaşanan sıkıntıların çözüme kavuşması için gerekli çalışmalar yapacağının altını çizen Şeker, şöyle konuştu: “ADR konusu hep erteleniyordu ancak bundan sonra ertelenmesi söz konusu değildir. 01 Ekim’de Meclise gitmemizle birlikte bu konuda yaşanan sıkıntıların çözüme kavuşması noktasında üzerime düşen çalışmaları yapacağım. İlk uygulama her bizim Türk halkına zor geliyor ama bunu hepimiz uygulayacağız çünkü can güvenliği için çok önemli bir konu.”

BİN EURO’LUK İNDİRİM!..

Türkoğlu Kerestecilik Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sami Türk’de maliyetleri aşağıya çekmek için yeni araç alımında Tırsan’ı tercih etti. Türk, “Firmamız 45 yıldır kereste ticareti ile uğraşıyor. Bu araçlarla ile düzenli olarak tomruk ve kereste taşıyoruz. Daha önceki dorselerimizde tonajdan dolayı 2,5-3 ton gibi bir zararımız oluyordu. Bu treylerin hafifliğinden dolayı daha fazla mal taşımız olacağız. Eskişehir’de faaliyet gösteren firmamız Kastamonu ve Bolu bölgesinden tomruk nakliyesi yapmaktadır. Çalıştığımız bölgelerin yol ve coğrafi koşullarını göz önüne alarak Tırsan’ı tercih ettik ve açılışa denk geldi” .

2 adet Kassbohrer treyleri çekici ile birlikte mi aldınız” sorusu üzerine Esray A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Yanar, “Şuanda çekicinin satışı için konuşuyorduk ve arada bin Euro’luk bir fark vardı. Şuanda siz söylediğiniz için bu indirimi yapmak zorundayım” açıklamasını yaptı.

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com