Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:44   Güncelleme : 13-11-2014 17:44

Otobüsçüler, eğitimden geçiyor…

İstanbul’da özel halk otobüsleri için Hedef 2012 Değişim ve Dönüşüm Projesi bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Otobüsçüler, eğitimden geçiyor…

İstanbul’da özel halk otobüsleri için Hedef 2012 Değişim ve Dönüşüm Projesi bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT işbirliği ile gerçekleştirilen Hedef 2012 Değişim ve Dönüşüm Projesi kapsamında otobüs işletmecileri ve şoförlere eğitim verilecek.

Hedef 2012 Değişim ve Dönüşüm Projesi’nin eğitim programı tanıtım toplantısı Panorama 1453 Topkapı sosyal tesislerinde düzenlenen etkinlik ile yapıldı. Şirket yöneticileri ve özel halk otobüs işletmecilerinin yoğun katılım gösterdiği toplantıya İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İETT daire başkanları, Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Pazarlama Müdürü Tarkan Burak, Satış Birim Yöneticisi Murat Torun ve Sebahattin Yılmaz, Pazarlama Birim Yöneticisi Ersin Akdere, Temsa Bölge Satış Yöneticisi Baybars Dağ, BMC Yetkili Satıcısı Demirbaş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirbaş ve Isuzu Bölge Satış Yöneticisi Murat Küçük ile banka temsilcileri katıldı.

Özel halk otobüs işletmecileri ve şoförlere yönelik 2 gurup halinde gerçekleşecek eğitim programı Ekim-Aralık 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek. Ruhsat sahipleri; mevzuat, kurumsallaşma hedefi ve iletişim konularında eğitim alırken, şoförler; toplu taşım işletmeciliği, trafik bilgisi ve halkla ilişkiler konularında eğitimden geçecek.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Özel Halk Otobüsleri Genel Koordinatörü Onur Orhon, İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün yönetim, yürütüm ve denetimi altında hizmet verdiklerini hatırlattı. Hizmet kalitesinin artması yönünde kurumsallaşma ve eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getiren Orhon, “İstanbul’da özel halk otobüsleri işleticileri 1992 yılında bireysel hareket yerine kurumsal düşünceyi geliştirme amacıyla şirketleşme aşamasına geçmişlerdir. Özel halk otobüsü işletmeciliği İstanbul’da İETT ile birlikte ulaşım ve toplu taşıma yükünü çeken önemli bir yapıdır. Bu nedenle sektörün bireysel yapılanmadan kurumsal yapılanmaya geçişini hızlandırmak amacıyla hedefler belirlenerek gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda eğitim programı ilgili şirketler ve İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü işbirliği ve denetimi altında sürdürecektir” .

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, toplantıda yaptığı konuşmada İETT’nin son iki yılda yaşadığı yapısal ve operasyonel köklü değişimin önemli bir parçası olarak yürüttüğü eğitim çalışmalarının her alanda aynı hızla devam ettiğinin altını çizdi. Baraçlı, üniversite ortamında yürütülen bu çalışmalardan hem çalışanların hem de vatandaşların memnun ğunu ifade ederek, vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını vurguladı. İETT`de yürütülen eğitim projesinin özel halk otobüslerine örnek teşkil etmesinin de kendileri için önemli ğunu dile getiren Baraçlı, “İETT ve ÖHO şoförleri, dünyanın en önemli ve en kalabalık kentlerinden birinde hizmet veriyor. Kent stresi, kentte yaşayan herkese ğu gibi şoförlerimize de yansıyor. Bu stresi yönetmek, istenmeyen olaylar karşısında öfkemizi kontrol altına almak ve kentli olmanın verdiği sorumluluk ve bilinçle görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirmek için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor” .

“Esnafın problemi İETT’nin problemidir. İETT ailesi olarak bizler sadece kurumumuzu yaşatmakla değil aynı da İstanbul halkına daha iyi hizmet vermekle yükümlüyüz” diyen Baraçlı, İstanbul’un Dünyanın başkenti olma yolunda hızla ilerlerken, kendilerinin hizmet kalitesini buna göre ayarlamak ve geliştirmek durumunda klarını kaydetti.