Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:44   Güncelleme : 13-11-2014 17:44

Satış ile birlikte dostluğu birkez daha pekiştirdik

Öğrenci ve personel taşımacılığı sektörünün köklü firmalarından Sima Turizm, öz mal araç yatırımlarında Tercihini Mercedes-Benz Türk’ten yana kullandı.

Satış ile birlikte dostluğu birkez daha pekiştirdik

Öğrenci ve personel taşımacılığı sektörünün köklü firmalarından Sima Turizm, öz mal araç yatırımlarında Tercihini Mercedes-Benz Türk’ten yana kullandı. Firma, siparişini verdiği 10 adet Sprinter’dan 6’sını teslim alarak filosunu güçlendirdi. Kalan 4 ani 2011 Ekim ayı içerisinde teslim alınacağı, yılsonuna doğru bir 10 adetlik daha alımın gerçekleştirileceği bildirildi.

Mercedes-Benz Türk bayii Has Otomotiv tarafından Sima Turizm’e satışı yapılan araçlar, bayiinin Hadımköy tesislerinden düzenlenen tören ile teslim edildi. Araç teslim törenine Sima Turizm sahibi Rıfat Akgenç, Has Otomotiv Genel Müdürü Mustafa Sarıgül, HTA Satış Müdürü Bülent Çelik, Satış Danışmanı İlter Elmas, MBT Finans Satış Finansmanı Koordinatörü Bige Gülteş Yüksek ve MBT HTA Satış Ürün Yönetmeni Onur Ahi katıldı.

MERCEDES REFERANS OLACAK

Teslim alınan Sprinter araçların okul ve personel taşımacılığında kullanılacağını açıklayan Sima Turizm sahibi Rıfat Akgenç, “Yılbaşına kısa bir süre kaldı ve ihale dönemine giriyoruz. Yeni yatırımlarla yeni işlerin hesabını yapıyoruz. İyi günler için, güzel işler için Mercedes’i tercih ettik. Mercedes bize yeni işlerimizde referans olacak. Rekabet şansımızı artırmak için sektörün en iyi arabasını aldık. Mustafa Sarıgül ile geçmişten gelen bir dostluğumuz var. Hiçbir teklif almadık. Has Otomotiv’le oturduk ve planladık. Onlar fedakârlık yaptı, biz fedakârlık yaptık ve ortada buluştuk arabalarımızı teslim alıyoruz” .

Taşımacılık sektöründe 22 yılı geride bıraktıklarını dile getiren Rıfat Akgenç, İSTAB’da da 4 dönemdir yönetim kurulu üyeliği yaptığını kaydetti. Banka Asya ve Zurich Sigorta başta olmak üzere sektörde kurumsallaşmış birçok firmaya hizmet verdiklerini dile getiren Akgenç, firmanın araç yaş ortalamasının ise 3 ğunu vurguladı. Yeni alımla birlikte firmanın öz mal araç sayısının 40’a yükseldiğini açıklayan Akgenç, kiralık araçlarla birlikte bu sayının 350 ğunu söyledi.

Genel anlamda kimse para kazanmadığını söylüyor” diyen Akgenç, bugünlerine şükrederek şöyle konuştu: “Önce iyi yatırım yapacağız, sonra para kazanacağız. Kurun arttığı bir dönemde yatırım yapmaktan hiç çekinmedim. Ticaretin mantığı da zaten budur. Doğru da doğru araca yatırım yaptım.”

SEKTÖR DAHA DA BÜYÜYECEK!

Has Otomotiv Genel Müdürü Mustafa Sarıgül’de konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Önümüzdeki dönemlerde özellikle İstanbul’da toplu taşıma, servis taşımacılığı ve okul taşımacılığı daha da büyüyecek. Şuanda talep edilen ürünler de kaliteli ürünler. Siz parkınızı model ve kaliteli ürünlerden oluşturamıyorsanız iş alma kabiliyetiniz, iş yapma kabiliyetiniz azalıyor. Onun için son dönemde yatırım yapanların hepsine baktığınız mevcut işleri korumak, yeni işleri eline geçirebilmek için doğru ürüne doğru yatırımı yapmak durumundalar. Rıfat Akgenç’in de yapmış ğu bu. Kendilerini ben bu akıllı yatırımdan dolayı kutluyorum. İşbirliğimiz eskilere dayanır. Benim eski dönemlerden beri dostumdur. Bu dostluğu bugünkü alışveriş ile bir kez daha pekiştirdik. Bu benim için önemli. Eski dostlar sağolsunlar bizleri unutmuyorlar. Hep onure ediyorlar. Bu bizim için önemli bir konu. Ayrıca Sima Turizm’in de Has Otomotiv de bizimle birlikte kları için ben kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum.”