Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:44   Güncelleme : 13-11-2014 17:44

Otobüsçülüğün adı Mercedes’tir...

Şehirlerarası yolcu taşımacılık sektörünün köklü firmalarından Kamil Koç’un en büyük tedarikçisi konumundaki bireysel otobüsçü Tanrıverdi Kâğıtçılık şirketinin sahibi Ergün Tanrıverdi, filo yenileme ve genişletme çalışmaları kapsamında Mercedes’i tercih etti.

Otobüsçülüğün adı Mercedes’tir...

Şehirlerarası yolcu taşımacılık sektörünün köklü firmalarından Kamil Koç’un en büyük tedarikçisi konumundaki bireysel otobüsçü Tanrıverdi Kâğıtçılık şirketinin sahibi Ergün Tanrıverdi, filo yenileme ve genişletme çalışmaları kapsamında Mercedes’i tercih etti. Tanrıverdi, “Otobüsçülüğün adı Mercedes’tir. Mercedes, alırken de satarken de kazandırır” .

Tanrıverdi Kâğıtçılık şirketi 2 otobüsünü takasa verip, toplam 7 adet Travego 15 otobüs siparişi verdi. Mercedes-Benz Türk bayii Has Otomotiv tarafından Tanrıverdi Kâğıtçılık şirketine satışı yapılan 7 adet Travego 15’in 3’ü pazarlama merkezinde düzenlenen tören ile teslim edildi. Kalan 4 adet otobüs teslimatının ise Aralık 2011’e kadar teslim edileceği bildirildi.

Düzenlenen araç teslim törenine Tanrıverdi Kâğıtçılık şirketi sahibi Ergün Tanrıverdi, Halil Tanrıverdi ve şoförleri Tahsin Kartal ile Ahmet Bahadır katıldı. Törende Has Otomotiv’den ise Genel Müdür Mustafa Sarıgül ve 2.el Satış Danışmanı İhsan Naci Yanık hazır bulundu.

Çocukluk yıllarında duyduğu otobüsçülük hayalini 2003 yılında bir otobüs alarak gerçekleştirdiğini dile getiren Ergün Tanrıverdi, o günden buyana büyük bir filoya ulaştıklarını ve bugün Kamil Koç’un en büyük tedarikçileri konumunda klarını söyledi. Tarıverdi, “Tanrıverdi Kâğıtçılık şirketi ile başka bir sektörde ticari faaliyetlerimize devam ediyoruz. Çocukluk yıllarımda otobüs ve TIR merakı vardı. 2003 yılında otobüsçülük sektörüne Kamil Koç ile adım attık. O günden beride hep Kamil Koç ile çalışıyoruz. Şuanda 2009’un altında otobüsümüz bulunmamakta ve filomuzun yaş ortalaması ise 2’dir. Filo yenileme ve genişletme çalışmaları kapsamında 7 adet otobüs siparişi verdik ve bunun 3’ünü teslim alıyoruz. Kalan 4’ünü de yılsonuna kadar almış olacağız” .

ALIRKEN DE SATARKENDE KAZANDIRIR

Ergün Tanrıverdi, Mercedes markasını tercih etme nedenini şöyle açıkladı: “Bu işe girdik ve yatırım yapmak zorundayız. Başka çaremiz yok. Bu işin geri dönüşü de yok. Mümkün mertebe günün şartlarına ayak uydurmak zorundayız. Otobüsçülüğün adı Mercedes’tir ve bizde bu markaya yatırım yaptık. Mercedes, alırken de satarken de çalıştırırken de kazandırıyor. Sonra 2.ele verdiğim otobüsleri de çok çok iyi bir fiyata verdim. Ben Mercedes’e değil de başka bir markaya yatırım yapmış olsaydım hayatta kazanamazdım. Bir kere Mercedes’in 2.el değeri çok yüksek. Yaygın servis ağı, anında soruna çözüm ve samimi bir şekilde ikili ilişkileri var Mercedes’in. Dün ğu gibi bugünde, yarın da tercihimiz yine Mercedes olacaktır. Adresimiz ise belli, yani Has Otomotiv. Takas da ve alımlarımızda bize gerekli kolaylıkları gösterdikleri için Has Otomotiv Genel Müdürü Mustafa Sarıgül ve ekibine birkez daha teşekkür ederim.”

MERCEDES’TE SIKINTI OLMAZ!..

Has Otomotiv Genel Müdürü Mustafa Sarıgül ise konuya ilişkin “Ergün Tanrıverdi tek başına kurumsal bir şirket ve tedarikçi statüsünde. Yani araçların üzerinde kendi şirketinin ismi yazmıyor. Başka bir yerin tedarikçisi. Yatırımını Mercedes’e yapıyor. Neden? Çünkü Mercedes’in kendi içerisinde değerini koruma ve önümüzdeki dönemlerde yatırım niteliğini muhafaza etme özelliği var. Başka ürünlerde ğu arabayı çalıştırıyorsunuz, çalıştırıyorsunuz ama satarken sıkıntı olabiliyor. Mercedes’in bu özelliği bireysel tedarikçiyi hep bizim ürünümüze yönlendiriyor” açıklamasını yaptı.

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com