Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:45   Güncelleme : 13-11-2014 17:45

Scania, güvenliği bir kademe daha arttırdı

Scania, araçlarında daha uzun kullanım ömrü sayesinde daha az bakım gerektiren LED aydınlatma sistemlerini uygulamaya başladı.

Scania, güvenliği bir kademe daha arttırdı

Scania, araçlarında daha uzun kullanım ömrü sayesinde daha az bakım gerektiren LED aydınlatma sistemlerini uygulamaya başladı. Sistemin bir diğer amacı ise yol güvenliğini artırmak.

Gerçekleştirdiği “Top Team” ve “Genç Avrupalı Tır Sürücüsü” gibi sosyal sorumluluk projeleri ile trafikte güvenliğe dikkat çeken ve bu konuda verdiği eğitimler ile sektörde öne çıkan Scania, çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek teknik güvenlik donanımlarının seviyesini yükseltiyor. Scania, yollarda özellikle gece araç kullanımında daha geniş bir alanı görme ve trafikte daha iyi görülme imkanı sağlayan LED aydınlatma sistemlerini araçlarına uygulamaya başlıyor.

Düşük enerji tüketimi ve uzun hizmet ömrünün ticari araçlar için en iyi kombinasyon ğunu düşünen Scania, öncelikli olarak gündüz seyir farları, yan sinyal lambaları ve gabari aydınlatmalarında kullandığı LED sistemini diğer alanlarda da kullanabilmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Görsellik açısından araçlara kazandırdığı şıklığın yanı sıra, LED aydınlatma sistemi, daha düşük enerji tüketimi ve daha uzun kullanım ömrü sayesinde daha geniş bakım aralığına gerek duyuyor. Daha az bakım gereken araçların bu sayede kullanılabilirlik sürelerinin artması ayrıca tercih nedeni olurken, yeni aydınlatma sistemi Scania araçlara artı puan kazandırıyor.

Bir LED aydınlatma sistemi, eşdeğer 70-watt'lık bir halojen ampul ile aynı miktarda ışık üretmek için sadece 25 watt’lık enerji tüketiyor. LED gündüz farları ise 5-10 watt gibi minimum enerji ile çalışarak enerji tüketimine bağlı yakıt tasarrufu da sağlıyor.