Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:45   Güncelleme : 13-11-2014 17:45

Ford, seriyi tamamladı

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Beton, Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı 2011’e Ford Cargo, 3’ü yeni olmak üzere 5 modeli ile katıldı.

Ford, seriyi tamamladı

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Beton, Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı 2011’e Ford Cargo, 3’ü yeni olmak üzere 5 modeli ile katıldı. İnşaat serisi gurubunda şuanda yüzde 20 Pazar payına sahip olan Ford Cargo’nun yılsonuna kadar yüzde 25, 2012 yılındaki hedefinin ise yüzde 30 Pazar payı elde etmek ğu bildirildi.

Ford Cargo İnşaat Serisi’nin yeni araçlarından makaslı mikser modeli 4136M, bir yandan yeni inşaat serisinin tüm üstün özelliklerini üzerinde barındırırken, 12 m3 mikser montajına uygun yapıya da sahip. Sektör tarafından büyük beğeniyle karşılanan Cargo İnşaat Serisi’nin müşteriler tarafından merakla beklenen ve talepler alınan bir başka aracı 6x4 pompa modeli 3436P, fuarda 37 m’lik pompa üstyapısı ile birlikte yerini aldı.

Pompa montajına uygun olarak, üstyapıcıların da işini kolaylaştıracak şekilde tasarlanan 6x4 pompa aracın, 2012 Ocak ayında satışa sunulacağı öğrenildi. Artan yük kontrolleri nedeniyle bir başka yeni model olan treyler mikser üst yapısına uygun çekici aracı 1838T’nin sektör tarafından özellikle ilgi görmesi bekleniyor. Bu araç, motordan tahrikli PTO’su ve güçlendirilmiş şasisi ile bu segmentin ihtiyaçlarına tam anlamıyla cevap verecek değişikliklerle fuarda sergilendi.

Ford Otosan Kamyon Operasyon Müdürü Emrah Duman, Kamyon Birimi Pazarlama Müdür Yardımcısı Tufan Altuğ ve Pazarlama Ekip Lideri Bahattin Topçu ile Ford Otosan Kurumsal iletişim Müdürü Değer Yaycıoğlu Öztürk ortak düzenledikleri basın toplantısında pazara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kamyon Birimi Pazarlama Müdür Yardımcısı Tufan Altuğ, “Zorlu inşaat şartlarına uygun olarak geliştirilen, cerli aksa sahip 6x2 ve 8x2 araçlarımızın da serimize katılmasıyla birlikte bu gurupta güçlendik. İnşaat serisi gurubunda müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek konuma geldik. Bunun için Beton Fuarı bu yıl bizim için çok önemli” .

İNŞAAT SERİSİNİ TAMAMLADIK

Yurtiçi ve yurtdışı pazarların büyüdüğünü dile getiren Ford Otosan Kamyon Operasyonları Müdürü Emrah Duman, buna paralel olarak kendilerinin de pazara sunduğu ürün çeşitleriyle rakiplerinden bir adım önde klarını vurguladı. “Sadece ürünlerimiz değil, aynı da ekibimizi de büyüttük” diyen Emrah Duman, hedeflerinin Pazar paylarını arttırarak sıralamadaki yerlerini korumak ğunu söyledi.

Duman, “Şuan da inşaat ürünlerinde Pazar payımız yüzde 20’lerde. Bizim hedefimiz bu oranı yılsonuna kadar 5 puan daha arttırmak. Şimdi çıtayı biraz daha yukarı çekmeyi hedefliyoruz. İnşaat serisinin belli bazlarda birkaç ayrı türevini çıkarttık. Biz ana seriyi ladık. Çok özel kullanımlar için araçlar yapıyoruz. Yıl sonuna doğru çekici üzerine mikser uygulaması var. O ürün üzerinde çalışıyoruz. Birkaç farklı türev daha piyasaya sunulacak. Amacımız her ihtiyacı karşılayacak ürünü sunmak” .

ESNEK YAPIYA SAHİBİZ

Ford Otosan tarafından üretilen ürünlerin Doğu ve Batı pazarlarında kça rağbet görüldüğünü ifade eden Kamyon Birimi Pazarlama Müdür Yardımcısı Tufan Altuğ ise, 2011 ve 2012 yılı hedeflerine ulaşmada önlerinde bir engel bulunmadığını ifade etti.

Tufan Altuğ, “Ülkemizin dış ticaretine baktığımızda 2010 yılında 1 milyon taşıma gerçekleştirilmiş. Bunun 300 bini batı kapılarından olmuş. Pendik Ambarlı, Çeşme gibi limanlarımızdan gerçekleşmiş. Kalan 700 bini doğu kapılarından gerçekleşmiş. Türkî Cumhuriyetlere ve Orta Doğu’ya yapılan ihracatlardır bunlar. Bizim hitap ettiğimiz müşteri segmentine baktığımızda, biz riskimizi dağıtabiliyoruz. Avrupa krizden etkileniyorsa doğuya ağırlık veriyoruz veya tam tersi. Bizim ürünlerimiz en verimli en ekonomik ürünler. Türkiye şartlarına göre ürünler üretiyoruz. Bizim hedef pazarlarımız arasında, Rusya Türkî Cumhuriyetler, kuzey Afrika ve Ortadoğu geliyor. Ürünlerimiz oralardaki taleplerle de örtüşüyor. Bizim ürünlerimiz o ülkelerle örtüşüyor” diye konuştu.

DAYANIKLI ŞASİ

Güçlü ve ekonomik yeni Ford Cargo İnşaat Serisi araçları, 360 PS / 1400 Nm’lik çevreci E5 motorlarıyla optimum performans ve yakıt tüketimi değerleri sağlıyorlar. İnşaat ve maden sektörü firmalarına düşük bakım maliyetleri sağlayan Ford Cargo İnşaat Serisi araçları, Z/Cam fren sisteminin sağladığı üstün fren performansı ile de segmentlerinde rakiplerinin önüne geçiyor. Performans ve ekonomi kavramlarını birleştiren Yeni İnşaat Serisi’nde yenilenmiş 10 mm kalınlığında, 500 Mpa dayanımındaki şasi; sağlamlığın yanı sıra üstyapı uygulamalarına uygun yapısıyla güç ve esnekliği bir arada sunuyor.

Yeni ön tekerlek modülü ile ön aks kapasitesi artarken, zorlu inşaat sahalarında araçların rahatça çalışabilmesi için yeni tasarlanan ön tampon ve dingil, kısa radyatör ve radyatör koruyucu ile sektörün en rekabetçi yerden yüksekliğine ve yaklaşma açılarına ulaşılıyor. 100 mm’ye çıkarılan yeni yaprak yaylar, yeni denge çubuğu ve yeni direksiyon kinematiği, sağladığı üstün araç dinamiği ile zorlu koşullarda dahi sürücülerin konsantrasyonunu garanti altına alıyor.

Sektörün beklentilerini tam anlamıyla karşılamak amacıyla tasarlanan Yeni İnşaat Serisi; rahat vites geçişleri, kolçaklı koltuk, arttırılmış kabin içi konfor ve üstyapıyı görme imkanı veren yeni arka cam ile sürücülerin işlerine odaklanmasında kolaylık sağlarken, iş sahiplerinin kârlarını artırmasına olanak tanıyor. İşinin hakkını veren; hem iş sahibini hem sürücüsünü mutlu eden Ford Cargo Yeni İnşaat Serisi, sektöre yeni bir soluk getirdi.