Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:45   Güncelleme : 13-11-2014 17:45

Scania, inşaat sahalarını aşıyor…

Scania, Uluslararası Beton-Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı 2011’e katıldı.

Scania, inşaat sahalarını aşıyor…

Scania, Uluslararası Beton-Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı 2011’e katıldı. Fuarda, dayanıklılığı ile en zorlu çalışma sahalarında bile üstün performans sağlayan inşaat araçlarını sektör temsilcileri ile buluşturdu.

Scania, Beton Fuarı’nda, üstün teknolojisi, sağlamlığı ve düşük işletme maliyetleri ile şantiye alanlarının en büyük çözüm ortağı olan inşaat serisini müşterileri ile buluşturdu. Ziyaretçiler, Scania’nın fuar alanında yer alan standında sergilediği Scania çekici, transmikser montajlı Scania inşaat kamyonu ve damper montajlı Scania inşaat kamyonu modellerini yakından inceleme imkânı buldu.

Doğuş Otomotiv distribütörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Scania ve Meiller standında basın mensupları ile bir araya gelen Scania Satış Müdürü Harun Göktaş, Pazarlama Müdürü Suna Türk, Scania Finans Direktörü Pierre De Bantel ve Scania Ortadoğu Müdürü Anders Schultz, pazarın son durumu hakkında bilgi verdi.

Scania Satış Müdürü Harun Göktaş, Scania olarak karayolu taşımacılığında ulaştıkları başarıyı, inşaat alanlarından elde edecekleri ivme ile daha da ileri götürmeyi amaçladıklarını belirtti. Göktaş, “İnşaat sektörü, ülkemizin en büyük ekonomik faaliyet alanlarındandır. Aynı da bu sektörün icraat alanları en zorlu çalışma koşullarına sahip sahalardır. Scania olarak sağlamlığı, kullanım kolaylığı, üstün güvenlik donanımları ve düşük işletme maliyetli inşaat serimiz ile sektörde farklılaşmayı hedefliyoruz. Aynı da fuara özel, stoklarla sınırlı, esnek ödeme koşulları ve cazip faiz oranlarıyla müşterilerimizin beğenisine sunduğumuz kampanyamız ile çözüm ortağı olmaya devam ediyoruz” .

TÜRKİYE ANA PAZAR

Scania Bölge Müdürü Anders Schultz ise basın mensuplarının sorularını cevaplandırırken “Türkiye ekonomisindeki etkileyici büyüme ve Türk ağır ticari araç sektöründeki güçlü satış rakamları Scania olarak Türkiye’yi global büyüme stratejimizde ana pazar olarak belirlememizi sağladı. Türkiye, bölgedeki güçlü konumu ile Orta Asya ve Orta Doğu pazarları için de teknik bilgi, nakliye ve inşaat alanlarında güçlü bir altyapı oluşturmaktadır” açıklamasında bulundu.

DOĞRU İŞE DOĞRU ÜRÜN

Scania İsveç’in Türkiye’nin büyüklüğünün farkında ğunu belirten Pazarlama Müdürü Suna Türk, bunun içinde yatırımların devam ettiğini söyledi. Türk, “Scania son yıllarda ürün geliştirme anlamında inşaat araçlarına büyük yatırımlar yapıyor. Doğuş Otomotiv olarak Scania’nın inşaat segmentindeki hamlesini geniş yetkili satıcı ve servis ağımız, doğru işe doğru ürün prensibimiz ile destekliyoruz. Kalitesine güvendiğimiz, düşük yakıt ve işletme maliyetli inşaat araçlarımız ile inşaat segmentine odaklandık. Amacımız satışlarımız içindeki inşaat araç payını her geçen gün artırmak” .

109 ADET İNŞAAT ARACI SATILDI

Ocak- 15 Ekim 2011 dönemi satış rakamlarına değinen Scania Satış Müdürü Harun Göktaş, “Türkiye pazarında 2 bin 450 adet araç sattık. Bunun 2 bin 300 a çeki, 109 a ise inşaat serisi araçlarımız, geriye kalanlar ise kamyon gurubu” diye konuştu. Scania Finans Direktörü Pierre De Bantel ise satışı yapılan 2 bin 450 adet aracın 800 anin kendileri tarafından kredilendirildiğini açıkladı. Bantel, “Biz her müşterimizin yanındayız ve onlara uygun çözüm üretmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Her konuda müşterimizi destekliyoruz” .