Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:45   Güncelleme : 13-11-2014 17:45

Temsa’ya büyük ödül!

Türk otomotiv sektörünün önemli mihenk taşlarından olan Temsa Global, Busworld Kortrijk’a katılarak araçlarını sergiledi.

Temsa’ya büyük ödül!

Türk otomotiv sektörünün önemli mihenk taşlarından olan Temsa Global, Busworld Kortrijk’a katılarak araçlarını sergiledi. Türk mühendislerinin tasarlayıp, Türk işçilerinin ürettiği Temsa MD9 modeli, fuarda kompakt otobüs dalında ödül kazandı. Temsa adına ödülü Ar-Ge Direktörü Sedat Kuş aldı.

Busworld Kortrijk fuarında Temsa; MD 9 IC, MD 9 LE ve Safari HD 14 otobüslerini tanıttı. Bu ürünler, değişen yolcu taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılıyor ve müşterilere kazandırıyor. Belçika Başbakanı Yves Leterme ve Adalet Bakanı Stefaan De Clerck'in katılımıyla Kortrijk Kinepolis'te düzenlenen ödül töreninde Temsa, MD 9 modeliyle kompakt otobüs dalında ödül kazandı.

Fuara ilişkin açıklamalarda bulunan Temsa Ceo’su Tamer Ünlü, sektör temsilcilerinin araçlarına yoğun ilgi göstermesinden dolayı mutlu klarını dile getirdi. Yeni iş bağlantılarının da yapıldığını açıklayan Ünlü, bu anlamda fuarın kendileri açısından kça verimli geçtiğini söyledi.

Tamer Ünlü, “Geçen birkaç yıl içinde, hepimiz zor ekonomik koşullarla karşı karşıyaydık. Otobüs pazarı da bu durumun dışında değildi. İnişli çıkışlı yakıt fiyatları, bazı bölgelerde seyahat sektörünün yaşadığı ekonomik zorluklar, değişen seyahat yapısı ve zorlayıcı çevre uyum kurallarıyla birleşerek müşterilerimiz ve onların iş modelleri üzerinde önemli bir baskı oluşturdu. Fakat Temsa, otobüsten de öte, bu zorlukları fırsat olarak görmeyi başardı. Biz tüm bu dış etkenleri faaliyetlerimizin merkezinde olan müşterilerimiz adına değer yaratmak için kullanıyoruz” .

DAHA ESNEK ÇALIŞMA

AR-GE direktörü Sedat Kuş ise otobüs konforunu sunarken diğer yandan daha esnek, daha hafif, daha fazla yakıt verimliliği olan araçlar yönünde çalışma yaptıklarını vurguladı.

Temsa MD 9 serisi otobüsler, talebi doğrudan karşılayan bir ürün ğunu ifade eden Sedat Kuş, “Temsa MD 9’un kısa mesafedeki yolcu taşımacılığı için kompakt otobüs olarak pazara sunulmasının ardından Temsa bu serinin ürün yelpazesinin genişletilmesine odaklandı ve MD 9 Intercity ile MD 9 Low-entry versiyonlarını geliştirdi. Aynı yaklaşımla Temsa, 3 akslı Safari HD 14 ürününü de tanıttı. Bu lüks ve uzun mesafe yolcu taşıma aracı standartlaştırılmış içerik ve malzemeye sahip olarak üretiliyor” .

Üretimde Temsa’nın sıfır hatayı hedeflediğini ve bu doğrultuda önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydeden Kuş, şöyle konuştu: “Temsa, kendi üretimi kadar müşterilerinin de işlerinin kesintiye uğramamasını sağlamak için, tüm üretim aşamalarını içine alan yeni bir kalite kontrol sisteminin de sunumunu yaptı. Yeni sistemde üretilen her araç en az 6 kalite noktasından geçiyor. Böylece hatanın anında saptanarak hemen çözülmesi sağlanıyor. Diğer yandan çalışanlar da sistemin iyileştirilmesi ve kaliteli üretim için önerilerde bulunuyorlar. Temsa’nın hedefi “0” hata.”

24 SAAT KESİNTİSİZ HİZMET

Müşterilerinin, şirketin tüm faaliyetlerinin merkezinde yer aldığına dikkat çeken Uluslararası Müşteri Hizmetleri Müdürü Muhammet Can ise konuya ilişkin şunları söyledi: “Günde 24 saat çalışan hızlı çağrı ve yol yardım sistemi, beklenen yardımın bir telefon uzakta olmasını garanti ediyor. Müşterilerimiz şundan emin olabilirler ki, sorunlarını çözmeye yardım edecek bir Temsa çalışanıyla her an direkt bağlantıya geçebileceklerdir.”

MD 9 SERİSİ…

Temsa'nın krizden etkilenen ve maliyetlerini düşürmek isteyen müşterileri için tasarladığı kompakt otobüs sınıfındaki MD 9, üretim aşamasında 6 kez kalite kontrolünden geçerek sıfır hatayla operatörlere sunuluyor.

Kısa mesafeli tur operatörlerine yakıt tasarrufu ve düşük bakım maliyetleri avantajı sağlayan MD 9'un 40 koltuğa kadar olan yolcu kapasitesi MD 9 Intercity modelinde 12'si ayakta olmak üzere 47 yolcuya ve MD 9 Low-entry modelinde 37'si ayakta olmak üzere 63 yolcuya yükseliyor. Donanımı ve teknik özellikleriyle büyük otobüsleri aratmayan ve konfordan taviz vermeyen MD 9, yakıttaki cimriliğiyle çevre dostu özelliğini öne çıkarıyor.