Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:45   Güncelleme : 13-11-2014 17:45

Bu gurur Türkiye’nin!

Yüzde 100 yerli sermaye ile üretim yapan BMC, Belçika’nın Kortrijk Kasabasında bu yıl 60’ıncısı düzenlenen Busworld 2011 Otobüs Fuarı’na Procıty, Probus 850 Tbx – Able, Hawk ve Alyos modelleriyle katıldı.

Bu gurur Türkiye’nin!

Yüzde 100 yerli sermaye ile üretim yapan BMC, Belçika’nın Kortrijk Kasabasında bu yıl 60’ıncısı düzenlenen Busworld 2011 Otobüs Fuarı’na Procıty, Probus 850 Tbx – Able, Hawk ve Alyos modelleriyle katıldı. Ayrıca, Hibrid teknolojisini Procıty modeline monte ederek ilk defa sergileyen BMC’ye, katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. BMC’nin Procıty Hibrid modeline yabancı sektör mensuplarının yoğun ilgi göstermesi, Türkiye’de büyük bir sevinçle karşılandı.

Belçika’nın Kortrjik kentinde düzenlenen fuara 32 ülkeden 340 firma katıldı. Türkiye, Çin, Japonya, Hindistan ve Güney Amerika ülkelerinin de içinde bulunduğu 118 ülkeden yaklaşık 32 bin kişi Busworld 2011 Otobüs Fuarı’nı ziyaret etti. Fuar boyunca 145 uzman gazeteci de görev yaptı.

Kentiçi toplu taşımacılık sektöründe birçok ilklere imza atan ve ürettiği otobüsler başta Türkiye olmak üzere Avrupa ülkelerinde de kullanılan BMC, Procıty tam alçak tabanlı solo otobüsü Hibrid modelini fuarında sergiledi. 1000 m2’lik standında Procity Hibrid’ in yanı sıra 4 modelini sergileyen BMC, fuarda adeta gövde gösterisi yaptı.

Doğalgaz ile çalışan şehiriçi otobüslerinden sonra elektrik ile çalışan Hibrid otobüsleri ile BMC, yolcu taşıma alanında gerçekleştirdiği yenilikleri müşterilerinin hizmetine sunuyor. Müşteri beklentilerini ve geleceğe dönük ihtiyaçlarını önceden öngörerek çalışmalarını bu yönde geliştiren BMC, girdiği niş segment ve yeni pazarlardaki başarısını Ar-Ge merkezi faaliyetleri ile sağlıyor.

Sergilenen araçlar ve özellikleri ise şöyle;

PROCITY HIBRID

12 metre uzunlukta ve 3 kapılı. Tam alçak tabanlı basamaksız yapısı ve engelli rampası ile kolay iniş-biniş imkanı sağlamaktadır. 34 oturan + 56 ayakta yolcu kapasiteli. Kabiniçi ek ısıtıcı, klima, elektrikli engelli rampası, önde-yanda- arkada dijital yön levhaları opsiyonel olarak sunulmaktadır. Arkaya yerleştirilmiş 185 PS gücünde akaryakıt motoru ve arka dingile entegre, 2 adet 120 kw gücünde elektrik motorunun senkronizasyonu ile hareket eden araçta; elektrik motorları tavana yerleştirilmiş 54 KW gücünde bataryadan güç almaktadır.

PROBUS 850 TBX – ABLE

9 metre uzunlukta ve 2 kapılıdır. 35+1+1 yolcu ve 4,5 metreküp bagaj kapasitelidir. Feribot iniş-binişi için araç alçaltma - yükseltme sistemi, klima, ek ısıtıcı, buz dolabı, DVD player-LCD ekran, Mikrofon ve ses sistemi, 3 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, elektrik kontrollü iç ve dış aynalar, elektrik kontrollü engelli asansörü standart olarak sunulan özellikleridir.

HAWK ALÇAK TABANLI ŞEHİRİÇİ TİP KÜÇÜK OTOBÜS

9,85 metre uzunlukta ve 2 kapılıdır. Ortadan kapılıdır. 34 oturan + 36 ayakta yolcu kapasitelidir. Klima, ek ısıtıcı ve manuel engelli rampası standart, dijital yön levhaları opsiyonel olarak sunulan özellikleridir.

ALYOS OKUL OTOBÜSÜ

12 metre uzunlukta ve 2 kapılıdır. Ortadan kapılıdır. 59+1 yolcu ve 4,2 metreküp bagaj kapasitelidir. Otomatik yağlama sistemi ve ses-mikrofon sistemi standart olarak; elektrikli engelli rampası, klima, multiplex system opsiyonel olarak sunulan özellikleridir.