Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:45   Güncelleme : 13-11-2014 17:45

Güç yürekten gelir dedi, 150 bin adet üretim yaptı

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Ömer Ablay, Anadolu Grubu’nun 1965 yılında başlayan otomotiv deneyim ve birikiminin 1983 yılında Isuzu ile bütünleştiğini söyledi.

Güç yürekten gelir dedi, 150 bin adet üretim yaptı

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Ömer Ablay, Anadolu Grubu’nun 1965 yılında başlayan otomotiv deneyim ve birikiminin 1983 yılında Isuzu ile bütünleştiğini söyledi. 1984 yılında Isuzu ile ilk üretime başladıklarını hatırlatan Ablay, bugüne kadar 150 binden fazla araç üretimine imza atarak küçük otobüste ihracat lideri klarının altını çizdi. Ablay, “Dünya markasıyla küçük otobüs üreten Türk firmasıyız” .

Anadolu Isuzu yetkilileri, basın mensuplarını Şekerpınar üretim tesislerinde ağırladı. Fabrika gezisinde basın mensuplarına Anadolu Isuzu Genel Müdürü Ömer Ablay, Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, AR-GE Müdürü Hakan Özenç, Pazarlama Müdürü Dilek Dönmez ve Satış Müdürü Efe Yazıcı eşlik etti. Gezi esnasında üretim bandındaki Novo otobüsüne günün anlam ve önemine binaen basın plaketi çakıldı.

OTOBÜSÇÜLÜK TERZİ İŞİ

Fabrika gezisinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Ömer Ablay, otomotivde taleplerin bölgeye ve kişiye göre farklılaştığını ve bundan dolayı artık üretimin terzi usulü ğunu ifade etti. Ablay, “Kaliteyi herkes öne çıkarıyor. Kalite konusunda rakiplerimizden farkımız Isuzu’nun dünya çapında çok önemli motor teknolojisine sahip olması. 21 milyon adet motor üretimi ile Isuzu dünyada birinci. Bizim kalite anlayışımızda yüksek kalite anlayışı, regülasyonlara birebir uyum ve yüksek işçilik kalitesi ile biz bu işleri götürmeye çalışıyoruz. Müşterilerimiz kalite anlamında bizden memnun çünkü müşteri memnuniyeti konusunda çok titiz çalışmalar yapıyoruz. Bu kalite çizgisini Ar-Ge ile geliştirmeye devam ediyoruz. Otobüsçülük artık terzilik gibi. Özel üretim yapıyoruz. Her kesin isteği, tercihi farklı. Çok başarılı bir Ar-Ge’miz var. Bu nedenle hiç bir sıkıntı yaşamadan istenen değişiklikleri talep edilenleri uygulayabiliyoruz. Bu bizim en büyük gücümüz” .

12 M OTOBÜS YOLDA

Isuzu’nun kentiçi toplu taşımacılık alanında kullanılması için 9,5 metrelik yeni otobüs tasarladığını açıklayan Albay, önümüzdeki yıllarda da 12 m otobüsün Türkiye yollarında olacağının sinyallerini verdi. Ablay, “12 metrelik bir otobüs bizim yapmamız gereken bir otobüs. 12 metrelik bir otobüs için bugünden yarına bir planımız yok ama önümüzdeki yıllar için geliştirme programımızda olan bir mamul. Bu seneki geliştirme ve yeni model seçeneğimizi 9,5 metre belediye otobüsünden yana kullandık. 12 metreye biraz daha sıra var. O günlere de sıra gelecek inşallah” açıklamasını yaptı.

Dünya markası ile küçük otobüs üreten Türk firması klarına değinen Ablay, yeni araç tasarımı, yeni otobüs geliştirme, mevcut modellerin değiştirilmesi, fren, direksiyon, süspansiyon ve otobüs karoserinin en Isuzu Ar-Ge merkezinde gerçekleştirildiğini belirterek konuşmasını şöyle ladı.

BÜYÜMEYİ YAKALADIK

2011 yılı hedeflerine ulaştıklarını açıklayan Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay ise şöyle konuştu:

“Yılbaşına kadar hem hafif kamyonda hem otobüste yüzde 20-25’lik bir büyüme hedeflemiştik. Bu ay itibariyle (Kasım 2011) bu büyümeyi yakaladık. 2012 yılı otomotiv sektörü, özellikle ihracat sektörü için sıkıntılı olabilir. Ama Anadolu Isuzu’nun içinde bulunduğu sektörler içinde 2012 yılında bir daralma değil, aksine 2011 yılına göre daha iyi bir pazar bekliyoruz.”