Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:45   Güncelleme : 13-11-2014 17:45

İETT’nin otobüsleri BMC’den

İETT’nin filo yenileme çalışmaları kapsamında 17 Ağustos 2011 tarihinde açtığı ihaleyi kazanan BMC, protokol sözleşmesini imzaladı.

İETT’nin otobüsleri BMC’den

İETT’nin filo yenileme çalışmaları kapsamında 17 Ağustos 2011 tarihinde açtığı ihaleyi kazanan BMC, protokol sözleşmesini imzaladı. 279 adet BMC Procity Tam Alçak Tabanlı Şehiriçi Tip Solo Otobüs, 14 ay içerisinde teslim edilecek. Proje bedelinin ise 160 milyon TL ğu bildirildi.

Yüzde 100 yerli sermaye ile Türk otomotiv sektörünün öncü firmaları arasında yer alan BMC, tarihinde bir ilki gerçekleştirerek İETT filosuna girdi. İhalenin ardından 279 adet dizel yakıtlı 12 metre şehiriçi tip solo otobüs üretim görevi, imzalanan sözleşme ile BMC’nin . Sözleşme; İETT adına Genel Müdür Dr. Hayri Baraçlı, BMC Sanayi Ticaret A.Ş. adına ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Aza Mehmet Demirpençe tarafından imzalandı.

İhale kapsamında, araçların 5 yıl süre ile satış sonrası hizmeti de BMC tarafından verilecek. İETT ve BMC’ nin bir ilke imza atarak gerçekleştirdiği proje, Türkiye ve dünya için toplu taşımacılık alanında yeni bir model oluşturacak.

İETT İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı; “İETT 140 yıllık bir kurum. 140 yıllık bir kurumun da hakikaten ilkleri oluşturması gerekir. Bu yeni araç yenileme modeliyle İETT adına farklı bir büyüme stratejisi içerisine girdik. Projenin her iki tarafa ve İstanbul halkına başarı ve mutluluklar getirmesini dilerim” .


279 adet otobüs alım projesinin diğer kurumlara da örnek teşkil edeceğinin altını çizen BMC Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Aza Mehmet Demirpençe ise konuyla konuya ilişkin şunları söyledi:

“İmzalanan anlaşmayla Türkiye’de çok önemli bir adım atılmaktadır. Bu sadece bir otobüsün bir firmaya satılması değil, aynı da bu otobüsleri üreten firmanın, 5 yıl boyunca bu otobüslerin bakımını üstlenmesi, araçların 5 yıllık garantisini vermesi üzerine inşa edilen bir modeldir. Bunu uygulamaya geçirmelerinden dolayı başta genel müdürümüz olmak üzere tüm İETT yöneticilerine bir İstanbullu olarak teşekkür ediyorum. Zannediyorum ki bu model, başka kamu kurum ve kuruluşlarımızda da uygulanacaktır. Hakikaten bizlere de üreticiler olarak önemli ipuçları verecektir. Ürettiği araçları sürekli olarak takip etme felsefesine sahip olan BMC için, bu iş modelinin olumlu katkıları olacaktır” açıklamasını yaptı.

DÜNYADA HİZMET VERİYOR

İETT filosuna girecek Procity, gerek yurtiçinde gerekse AB üyesi ülke pazarlarında başarı ile hizmet veriyor. 285 HP Euro 5 emisyonlu güçlü Cummins motoru, yaşlı-çocuklu-engelli yolculara rahat ve güvenli inip-binme imkanı sağlayan tam alçak tabanlı yapısı, manuel engelli rampası, yeni nesil otomatik ECOLIFE şanzımanı, otomatik yangın söndürme sistemi, sahra tip güçlü klima, 5 noktaya yerleştirilmiş güvenlik kamera sistemi, uydu takip sistemi, otomatik gresleme sistemi, duraklarda kaldırım hizasına kadar yana yatma özellikleri ile Procity; İstanbullular için konforlu ve güvenli şehiriçi seyahat imkanı sağlayacak. Euro 5 normundaki emisyonu ile Procity çevreye karşı da duyarlı.

Yurtiçinde ilk kez BMC tarafından geliştirilen tam alçak tabanlı otobüsler, şimdi İstanbulluların da kullanımına sunuluyor. İstanbulluların oyuna sunulan sarı ya da yeşil renklerden birisi ile üretilecek BMC Procity, bugüne kadar yurtiçinde İzmir, Bursa, Mersin, Antalya, yurtdışında ise Londra, Birmingham, Bükreş, Sofya, Milano, Prag gibi büyükşehirlerde başarı ile hizmet vermektedir. Procity’nin körüklü versiyonu Milano’ da kullanılmakta.