Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:45   Güncelleme : 13-11-2014 17:45

Kötü komşu, Yıldız sahibi yapıyor

Gıda üretim sektöründe faaliyet gösteren Tören Gıda, lojistik operasyonlarını daha hızlı yapmak amacıyla filosunu yeniledi.

Kötü komşu, Yıldız sahibi yapıyor

Gıda üretim sektöründe faaliyet gösteren Tören Gıda, lojistik operasyonlarını daha hızlı yapmak amacıyla filosunu yeniledi. Tercihini Mercedes-Benz Türk’ten yana kullanan firma, tek partide 202 adet Actros 1844 LS çekici aldı. Tören Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Tören, “Tören Gıda sektöründe yıldız, Mercedes’inde yıldızlığı tartışılmaz. Onun için tercihimi tereddütsüz Actros’dan yana yaptım” .

Mercedes-Benz Türk bayii Koluman Motorlu Araçlar tarafından Tören Gıda’ya satışı yapılan 202 adet Actros 1844 LS çekici, Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen tören ile teslim edildi. Araç teslim törenine Tören Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Tören, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır ve Kısım Müdürü Burak Tarım katıldı. Törende Koluman Gaziantep Genel Müdürü Merter Çankaya, Satış Müdürü Devrim Bayhan ve Kamyon Satış Müdürü Özkan Yegül’de hazır bulundu.

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, müşteri talep ve ihtiyaçlarının daima Mercedes-Benz’in çalışmalarının odak noktasını oluşturduğunu söyledi. Kurz, büyük bir dinamizm ile kısa sürede “Anadolu Kaplanları” arasında yerini alan Tören Gıda’nın tercih ettiği marka olmaktan büyük gurur duyduklarını ve bundan sonra Mercedes-Benz’in de Tören Gıda’nın başarısına katkıda bulunacağını kaydetti.

TAŞIMACILIĞA 2005’TE BAŞLADI

Gıda üretim sektöründe faaliyet gösterdiklerinin altını çizen Tören Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Tören, nakliye sektörüne 2005 yılında girdiklerini açıkladı. Tören, “Kendi filomuzla ile taşıma yapmamızın nedeni daha hızlı teslimattır. Bölgemizde faaliyet gösteren nakliye firmalarının ında iş yapması bizi kendi filomuzu kurmaya yöneltti. 2005 yılından beri kendi filomuz ile gıda taşımacılığımızı yapıyoruz. Meşhur bir atasözümüz vardır; iyi komşu mal sahibi yapar diye. Bende kötü komşu yıldız sahibi yapıyor diyorum. Tören Gıda sektöründe yıldız, Mercedes’inde yıldızlığı tartışılmaz. Onun için tercihimi tereddütsüz Actros’dan yana yaptım” .

NEDEN 202 ADET?

Mahmut Tören, 202 adetlik çekici alımını ise şu sözlerle açıkladı: Cumhuriyet tarihinde tek partide en büyük filo alımını bizim yapmamızı istedik ve bunun içinde 202 adetlik bir anlaşma yaptık. İnşallah bir sonraki alımız 303 adet olarak gerçekleşecek. Bu alımda takas ve kredilendirme olmadı. Tamamen kendi öz kaynaklarımızı kullanarak alım yaptık.”

Tören Gıda’nın, yeni çekicileri ve frigorifik araç parkıyla Türkiye’nin en büyük soğutuculu filolarına sahip şirketler arasında yer aldığı bildirildi.

Yaklaşık 30 yıl önce Gaziantep'te kurulan Tören Gıda, 2002 yılında çikolata üretimine başladı. Günümüzde Güneydoğu Anadolu’nun en önemli sanayi kuruluşlarından biri olan şirket, 350 çalışanı ile 22 farklı çikolata çeşidi üretiyor ve farklı kıtalarda 25 ülkeye ihracat yapıyor.