Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:45   Güncelleme : 13-11-2014 17:45

Iveco’nun yeni aracı Comvex’te

Comvex fuarına 800m2 lik standı ile katılan Iveco ağır vasıta segmentinde yeni Eco Stralis’in lansmanını gerçekleştirdi.

Iveco’nun yeni aracı Comvex’te

Comvex fuarına 800m2 lik standı ile katılan Iveco ağır vasıta segmentinde yeni Eco Stralis’in lansmanını gerçekleştirdi. Iveco, standında ayrıca Daily, Eurcargo ve Trakker versiyonları olmak üzere toplam 9 araç sergilendi.

Iveco Araç yönetim kurulu başkanı Maurizio Manera, Iveco’nun en geniş ticari araç ürün gamına sahip markalardan biri ğunu ve bu tür fuarların Iveco ürün gamının ını göstermek açısından en uygun ortamlar ğunu ifade etti.

Iveco’nun Türkiye’de başarılı bir yıl geçirdiğini ifade eden Manera bu yıl Iveco’nun ilk defa olarak 3.5 ton ve üstü tüm ticari araç pazarında % 6 pazar payına ulaştığını ve bunun sonucu olarak da bazı Güney Avrupa ve Asya pazarlarının Iveco Türkiye’ye bağlandığını ifade etti. Bu pazarlar sırası ile Yunanistan, Malta, Kıbrıs, Gürcistan, Ermenistan, Azerbeycan, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan ve Tacikistan. Iveco Türkiye bundan böyle bu pazarlarda Iveco ürünlerinin pazarlanmasından, satışından ve satış sonrası hizmetlerinden sorumlu olacak.

Türkiye’de satılan Iveco ürünler ile Avrupa’dakilerin bire bir aynı ğunun altını çizen Manera EcoStralis’in de lansmanını Avrupa lansmanından kısa bir süre sonra Türkiye’de gerçekleştirdiklerini ifade etti. Manera ayrıca Trakker grubunda sergilenen mixer üst yapılı aracın ise 9100kg boş ağırlık ile sınıfının en hafifi ğunu belirtti.

Yeni EcoStralis’in TÜV tarafından sertifikalandırıldığı üzere %7,32 gibi çok önemli oranda daha az yakıt tükettiğini vurgulayan Manera daha sonra aracın tanıtılması için sözü ağır vasıta ürün müdürü Tarkan Özyönüm’e verdi.

YENİ ECOSTRALIS

Ecostralis araçlar, Stralis ailesinin “çekici” grubuna dahil olan yeni üyeleridir. 420HP ve 460HP (Cursor 10) yanında 500HP (Cursor 13) motor versiyonları ile ve hem AT hem de AS kabin seçenekleriyle sunulmaktadır. Ecostralis adı hem EKOnomiyi hem de EKOlojiyi temsil etmekte.

Ecostralis araçlarda, yakıt tüketimi ile zararlı atık emisyonunu düşüren bir özellikler ve çözümler paketi sunulmakta. Bu sayede Ecostralis, TÜV SÜD enstitüsünde sertifikalandırılmış test sonuçlarına göre, aynı sınıftan başka bir araca göre ortalama %7,32 yakıt tasarrufu sağlamış. Tüm Ecostralis versiyonları, günümüzde Avrupa’da geçerli en yüksek ekolojik standart olan EEV (Enhanced Environmentally-Friendly Vehicles) emisyon seviyesini karşılamaktadırlar.

STANDART ÖZELLİKLER
• Eurotronic Şanzıman
• Energy Savergreen 315Comvex70 lastikler (Bu lastiklerin yapımında sürtünmeyi azaltan yeni bir bileşik kullanılmaktadır)
• 420-460-500HP ı EEV motorlar
• Tek redüksiyonda 1:2,64 aks oranı
• Aks yükü göstergesi

Yukarıda sözü edilen Ecostralis’in sunduğu özellikler paketindeki diğer bazı özelliklere detaylı olarak bakarsak:

ECOSwitch
ECOSTRALIS’te kullanılmakta olan en ileri teknik çözümlerden bir tanesi ECOSwitch butonudur. Bu buton yakıt tüketimini azaltma konusunda sürücü için önemli bir yardımcıdır. Söz konusu butonun aktive ettiği “iEco Program” adı verilen yazılım sayesinde, aracın o andaki yüküne ve çalışma şartlarına göre optimize vites değiştirme stratejisi devreye alınarak her koşulda en yüksek verime ulaşılır (Gerekli ğu anda motor gücü ve torku gerektiği yükseklikte sağlanır, bu gereklilik durumu sona erer ermez yakıt tasarrufu sağlamak amacıyla performans tekrar sınırlanır).

ECOFleet
ECOSTRALIS araçlar standart olarak Eurotronic Şanzıman’ın Elektronik Kontrol Ünitesi içerisinde yer alan ECOFleet isimli bir yazılım ile donatılmaktadırlar. Bu yazılımla şanzımanın Yarı-Otomatik kullanımı engellenebilmekte ve böylelikle özellikle araçlarda sürücü değişiminin çok yaşandığı (yani araçların, o araca tam olarak alışık olmayan kişilerce kullanıldığı) büyük filolar için önemli avantajlar elde edilebilmektedir.
ECOFleet, aslında , sürücünün gerçekten ihtiyacı olabildiği anlarda vites seçebilmesine olanak sağlamaktadır (örneğin kalkışta ve rampa öncesi ya da sonrası gibi durumlarda) ama diğer durumlarda, yani kısmen, sürücü müdahalesini kısıtlamaktadır. Böylelikle, hem vites seçimleri optimize edilmekte, hem de olası sürücü hataları ortadan kaldırılmaktadır.

TPMS
Lastik basınçlarını takip eden ve herhangi bir anormallik durumunda gerçek da sürücüyü uyaran sistemdir. Yanlış veya yetersiz bir lastik hava basıncı gözle görülür ölçülerde yakıt tüketimine tesir etmektedir. TPMS, sürüş emniyetini artırmanın yanısıra, sürücüye lastik bakımlarını yapma konusunda yardımcı olurken araçta yakıt tüketimini düşürme hususunda da destek olmaktadır.

Blue&Me Fleet
Blue&Me™ Fleet, Iveco’nun, Qualcomm firması ile ortaklaşa olarak, küçüğünden büyüğüne tüm filoların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere sunduğu bir çözümdür. 3 farklı hizmet seviyesinde sunulmaktadır:

Blue&Me™ Fleet Standard, yasal yükümlülükleri yerine getirerek bir ceza ile karşılaşmayı engelleme odaklı; (Bluetooth, assistance non stop, uzaktan takograf data indirme)
Blue&Me™ Fleet Advanced, yukarıya ilave olarak; filonun günlük yönetim fonksiyonları odaklı,
Blue&Me™ Fleet Professional, yukarıya ilave olarak; sürücü ile interaktif bilgi alışverişini sağlayan paketlerdir.

Assistance Non Stop
Blue&MeFleet Sistemi sayesinde ECOSTRALIS’te Assistance Non-Stop hizmetini kullanmak her kinden daha kolay ve çabuk: Araçta oluşan arızanın kodu ve GPS sayesinde belirlenen aracın konumu servis merkezine direkt olarak aktarılmakta, böylece, en yakın yetkili servisin, aracın sorununu ve adresini bilerek daha kısa sürede müdahale etmesine olanak sağlanmaktadır.

Sürücü Takibi
Blue&Me™ Fleet sistemi ayrıca, her araçtaki performans bilgilerinin sürekli olarak takibine ve örneğin aşırı yakıt tüketimi gibi bir durumda gerçek da müdahale imkanına olanak tanımaktadır.
Böylelikle, örneğin eğitim alması gereken sürücünün tespitinin yapılabilmesi mümkün olmakta ve bu tip bilgilerle iyileştirilebilecek süreçlere müdahale edilebilmektedir.

Hill Holder
Hill Holder sistemi, bir yokuşta kalkış yardımı sistemidir. Fren pedalının bırakılması durumunda fren sistemini bir kaç saniye için daha devrede tutarak aracın arkaya kaymasını önlemek üzere görev yapar. Hill Holder sayesinde, yokuşta yüksek emniyet, baskı balata üzerinde patinaj etkisinden kurtulmak ve lastik aşınmalarını yüksek oranda azaltmak mümkündür.

Aerodinami Kiti
Bir aracın aerodinamisi yakıt tüketimini en fazla etkileyen unsurlardan biridir. Bu sebeple ECOSTRALIS, tavan rüzgarlığı, semi-treyler ile kabin arasındaki deflektörler (standart) ve yan etek rüzgarlıklardan (isteğe bağlı) oluşan bir aerodinami kiti sunmaktadır.