Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:46   Güncelleme : 13-11-2014 17:46

Otokar, Comvex’te show yaptı

Otokar, 3’üncüsü düzenlenen Comvex İstanbul Ticari Araçlar, Otobüs ve Yan Sanayi Fuarı’nda çevre dostu araçlarını tanıttı.

Otokar, Comvex’te show yaptı

Otokar, 3’üncüsü düzenlenen Comvex İstanbul Ticari Araçlar, Otobüs ve Yan Sanayi Fuarı’nda çevre dostu araçlarını tanıttı. Otokar, iki yeni treylerini ve yeni nesil Euro 5 motorlu otobüslerini ilk kez Comvex’te görücüye çıkartarak adeta show yaptı.

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 3. Comvex İstanbul Ticari Araçlar, Otobüs ve Yan Sanayi Fuarı’nda Otokar, şehir içi toplu taşımacılık, servis ve turizm taşımacılığı, lojistik ve yük taşımacılığı alanlarına yönelik yeni nesil araçlarını sergiledi. Türkiye otobüs pazarı lideri Otokar, yeni Euro 5 motor ile donatılan ve yenilenen çevre dostu otobüslerini; lojistik alanında da Iceliner Premium ve Optiliner Light semi-treylerini ilk kez Comvex’te sergiledi.

Fuarda Otokar ayrıca fotoğrafçılık alanında genç yetenekleri desteklemek ve şehirlerde otobüs taşımacılığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Kentin en iyi manzarası” fotoğraf yarışmasında kazanan ve en çok oy alan eserleri de sergiledi.

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, “2011 yılı otobüs ve semi-treyler alanında pazarın toparlandığı bir yıl . Rakamlar, kriz öncesine dönmediyse de bu yıl toparlanma başladı. Otobüs pazarı 2010’a kıyasla yüzde 52 büyüdü, ancak 2008’i yakalayamadı. Treyler pazarı ise 2010’a kıyasla yüzde 110 civarında büyüdü, son 10 yılın en yüksek adetlerine ulaştı. Otokar olarak, otobüs pazarında ilk 9 ayda satışlarımızı geçen seneye kıyasla ikiye katladık. Yüzde 52 büyüyen otobüs pazarında biz yüzde 102 büyüyerek önemli bir başarıya imza attık” . Otobüs alanında geleceğe ilişkin beklentilerini aktaran Akgül, sözlerine şöyle devam etti: “İç pazarda geleceğe yönelik olarak, Euro 5’e geçişin etkisi ile artan maliyetler yüzünden ilk 6 ayda durgun bir pazar bekliyoruz. Temmuz ayında şehiriçi toplu taşımada engelli yolcu taşımacılığının zorunlu hale gelmesi ve yerli markaların yerel yönetimlerce desteklenmesi pazarı canlandıracaktır.” İç pazarın yanısıra Avrupa’da da iddialı hedefleri ğunu belirten Akgül, Otokar’ın yeni şirketi hakkında da bilgi verdi: “Otokar Avrupa şirketimizi Fransa’da kurduk. Otokar Avrupa ile hedefimiz, bizim için çok önemli olan otobüs pazarlarında 2016’ya kadar yüzde 5 pazar payı elde etmek ve 10 metre altında en büyük oyuncu olmak.”

YÖNETMELİKLER BİR AN ÖNCE DEVREYE ALINMALI

Akgül, treyler alanındaki gelişmeleri de şu şekilde aktardı: “Treyler pazarında ise frigorifik araçta liderliğimiz devam ediyor. İki yıldır ertelenen talebin etkisiyle pazarda ilk 9 ayda yüzde 110 büyüme yaşanırken biz de treyler satışlarımızı ikiye katladık. Ancak bizim sektör olarak beklentimiz sürdürülebilir bir büyümenin yakalanması. Bu da birtakım düzenlemeleri de gerektiriyor. Mevcut regülasyonlar, karayollarında gerekli kalitede taşımacılık sağlanması için yetersiz kalıyor. Otobüs alanındaki olumlu gelişmelerin lojistik sektörüne yansıması, AB uyum programları çerçevesinde ADR, ATP gibi ilgili yönetmeliklerin acilen devreye alınması ile pazar sürdürülebilir büyümeye kavuşacaktır” diye konuştu.

COMVEX’TEKİ YENİLİKLER

Otokar’ın Comvex Fuarı’ndaki yenilikleri ve sergiledikleri araçlar ile ilgili bilgiyi Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı verdi. Tokatlı, “İstanbul’da iki yılda bir düzenlenen Comvex İstanbul Ticari Araçlar, Otobüs ve Yan Sanayi Fuarı’na bu yıl çevre dostu birçok yeni teknoloji ile donatılmış Euro 5 motorlu otobüslerimiz ve iki yeni semi-treyler modelimiz ile katılıyoruz. Euro 5 motoru ile yenilenen otobüslerimiz ilk kez burada müşterilerimize tanıtılacak. Ayrıca Türkiye’de ve dünyada birçok belediye tarafından kullanılmaya başlanan ve geçtiğimiz ay Avrupa’da “European Bus and Coach Week” kapsamında jüri özel ödülü alan KENT otobüsümüzün de ziyaretçilerin ilgisini çekeceğini düşünüyoruz” .

Treyler alanında da Ar-Ge çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Tokatlı, iki yeni ürünü ilk defa Comvex’te sergilediklerini belirtti. “Karayolu taşımacılığında ihtiyaçların değişmesi, kullanıcıların bilinçlenmesi ile hergün daha teknolojik ürünler pazara sunuluyor. Kullanıcılar işletme maliyetleri düşük ve daha fazla yük taşıyabilecek semi-treyler talep ediyorlar. Bu ihtiyaca cevap verebilecek hafif semi-treyler olan Optiliner Light’i ilk kez Comvex’te sergiliyoruz. Üstelik bu araç, her türlü çekici ile kullanılabildiği için her lojistik firması için filolarında vazgeçemediği bir treyler olacak. Bu yönüyle de Türkiye treyler üreticileri arasında bir ilke imza atmış oluyoruz. Ayrıca, lideri ğumuz friforifik treyler pazarında Iceliner Premium aracımızı ilk kez Comvex’te sergiliyoruz. Ülkemizde gıda taşımacılığı hijyen koşullarından uzak açık kasa kamyonlarla yapılıyor. Bu aracımız sahip ğu hijyen ve gıda taşımacılığına uygun uluslararası kriterleri, yüksek iç hacmi ve farklı taşıma çözümleri ile pazarda büyük bir boşluğu dracak.”

TEKNOLOJİSİNDE DOĞALLIK VAR...

Otobüs pazarının lider üreticisi Otokar, standında M-2010 minibüs, Sultan, Doruk ve KENT otobüslerini sergiliyor.

Şehir içi toplu taşımacılığa yönelik olarak M-2010 minibüs, Sultan Maxi City ve Doruk LE araçlarını ilk kez Euro 5 motorları ile tanıtan Otokar; aynı da Busworld Fuarı’nda Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Kent LF aracını sergiliyor. Çevre dostu Euro 5 motoru ile dikkat çeken M-2010, düşük yakıt ve işletme giderleri, 146 BG güçlü motoru, engelli yolcu taşımacılığına uygun alçak tabalı yapısı ve modern tasarımı ile Otokar standında yer alıyor. Geniş iç hacmi ve yüksek yolcu taşıma kapasitesi ile tercih edilen Sultan Maxi City de Euro 5 motoru ile ilk kez Comvex’te sergileniyor. 220 BG motor kapasitesi ile dikkat çeken Doruk LE, Comvex’te 3 kapılı ve Euro 5 motorlu versiyonu ile ilk kez görücüye çıkıyor. 2011 Busworld Fuarı’nda Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen, EEV çevre dostu motora sahip tam alçak tabanlı KENT LF ise Otokar standında yer alan bir başka araç...

Otokar Comvex’te servis ve turizm taşımacılığına yönelik Sultan S, Sultan Maxi ve Doruk T araçlarını çevreci Euro 5 motorları ile sergiliyor. Üstün yol tutuşu ve yüksek yolcu konforu ile turizm taşımacılığında en çok tercih edilen araçlardan biri olan Sultan S, 6 ileri vitesi ve disk frenleri ile dikkat çekiyor. Yüksek tırmanma kabiliyeti ile en zor yollarda bile mükemmel performansı garantileyen Sultan Maxi, yüksek bagaj kapasitesi ile ön plana çıkıyor. Güçlü motoru ve her türlü konforu yolcularına sağlayan Doruk T ise Comvex’te Euro 5 motoru ile yer alıyor.

SES GETİRECEK İKİ YENİ SEMİ-TREYLER...

Otokar Comvex’te lojistik ve yük taşımacılığına yönelik olarak iki yeni semi-treyler modelini tanıtıyor. Hafif tasarımı ve yüksek taşıma kapasitesiyle rakipsiz olma iddiasına sahip yeni Optiliner Light semi-treyler, tek noktadan otomatik çatı yükselik ayarı ile her yüke ve her çekiciye uyabiliyor. Otokar Ar-Ge güvencesi ile üstün tasarıma sahip Optiliner Light, 13.610 mm iç uzunluk, 2.480 mm iç genişlik, 2.900 mm iç yükseklik ve 94.5Comvex101 hacme sahip...

2.75 m iç yüksekliği ile sınıfında en yüksek hacmi sunan yeni Iceliner Premium semi-treyler, uluslararası standartlarda ATP sertifikasına ve hijyen sağlayacak şekilde güvenilir gıda taşımacılığı sunan HACCP belgesine sahip... Sınıfında en yüksek izolasyon katsayısına sahip üst yapı ve yekpare alüminyum taban tasarımı ile sunulan Iceliner Premium, ara bölme ve yan kapı gibi her türlü ihtiyaca yönelik fonksiyonel çözümleri de barındırıyor.

Otokar Comvex’te iki yeni semi-treyler modelinin yanı sıra ADR sertifikalı tankerini de sergiliyor. Ürün kalitesi ve yüksek teknolojisiyle tercih edilen Freuhauf ADR Sertifikalı Tanker, çevreci, ekonomik ve kullanıcı dostu özellikleriyle dikkat çekiyor.