Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:46   Güncelleme : 13-11-2014 17:46

Karsan, tüm araçlarını Comvex’te sergiledi

Karsan, Comvex İstanbul 2011 fuarında BredaMenarinibus, Hyundai Truck ve Karsan marka ticari araçlarını sergiledi.

Karsan, tüm araçlarını Comvex’te sergiledi

Karsan, Comvex İstanbul 2011 fuarında BredaMenarinibus, Hyundai Truck ve Karsan marka ticari araçlarını sergiledi. Şehiriçinde yük ve yolcu taşımacılığına getirdiği alternatif çözümlerle fuarda yerini alan Karsan’a ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

Türk otomotiv sanayinde 45 yılı geride bırakan Karsan; bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen ve minivandan, ağır kamyona, otobüse kadar yolcu ve yük taşımacılığında kullanılan tüm ticari araçların en son modellerinin sergilendiği Comvex İstanbul Fuarı’nda üretimini ve pazarlama, satış ve satış sonrası hizmet faaliyetlerini sürdürmekte ğu üç markanın geniş ürün gamına ait modellerini Hall 2’de yer alan standında sergiledi. Fuarda; BredaMenarinibus marka otobüs modelleri, Hyundai Truck HD Serisi hafif kamyon modelleri ve Karsan J10 minibüs modelleri fuarın dikkat çeken yıldızları arasında yer alıyor.

Kendi markası ile birlikte 5 farklı marka için ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan, yük ve yolcu taşımacılığında en küçükten en büyüğe farklı segmentlerdeki pazar ihtiyaçlarına cevap vermek üzere “Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” sunmayı kendine misyon edindi. Karsan bu doğrultuda yenilikçi, sürdürülebilir, ihtiyaca uygun geniş kapsamlı çözümler sunmayı hedefliyor.

BREDAMENARİNİBUS COMVEX’DE

Yeni vizyonu doğrultusunda Eylül 2010’da İtalya’nın otobüs markası BreadaMenarinibus ile seri üretim ve dağıtım faaliyetlerini içeren stratejik ortaklık niteliğindeki nihai anlaşmayı imzalayan Karsan, anlaşma kapsamında on yıl boyunca BredaMenarinibus otobüslerinin Türkiye’de üretilmesinden, pazarlanmasından, satışından, satış sonrası hizmetlerinden ve ihracatından münhasır olarak sorumlu ğunu duyurmuştu. Bu kapsamda kısa sürede otobüs üretim tesisini devreye alan Karsan, Ocak 2011’de üretime başladı. Böylelikle ürün portföyüne otobüsü de ekleyen Karsan, Comvex’deki standında 12 metre Avancity CNG (doğalgazlı), Vivacity 9.5 metre dizel ve elektrikli Zeus modeli olmak üzere 3 farklı BredaMenarinibus marka otobüs modelini sergiliyor.

HYUNDAİ TRUCK HD

Farklı üst yapı çeşitlerinin uygulanmasına olanak sağlayan özellikleri ile özellikle belediyelerin şehiriçinde farklı kullanım amaçlarına çözümler sunan Hyundai Truck’ın kurtarıcı, çöp kamyonu ve yol süpürme aracı fuarda yerini alacak. Karsan, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın belediylerin katı atıklarını modern araçlarla toplama imkanı tanımak üzere Mart 2010’da başlattığı projeye Mayıs ayında gerçekleştirdiği son teslimatı ile birlikte belediyelere verdiği araç sayısını 291’e yükseltmişti. Çöp kamyonu olarak belediyelerin en çok tercih ettiği araç olan Karsan üretimi Hyundai Truck HD 75 150 PS araçlar aynı da düşük emisyonlu çevreci motoru ve modern tasarımı ile de büyük beğeni topluyor.

Karsan, Hyundai Motor Company (HMC) ile Ocak ayı sonunda imzaladığı MoU’nun (Memorandum of Understanding) ardından 28 Haziran tarihinde “Çerçeve Anlaşması” (Framework Agreement) imzalayarak, HMC tarafından geliştirilecek olan 3 – 6 ton arasında azami yüklü ağırlığa sahip kamyonet ve minibüs versiyonlarını içeren yeni bir ticari araç modelinin Avrupa ve bölge pazarları için münhasır üreticisi ve Türkiye’deki münhasır dağıtıcısı ğunu açıklamıştı.

KARSAN J10

1981 yılından bu yana yolcu taşımacılığında sınıfının önde gelen, klasikleşmiş ismi olan J9’u müşteri ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yenileyerek geçtiğimiz yıl J10 adıyla pazara sunan Karsan, okul taşıtı, personel servisi ve hat taşımacılığına cevap veren geniş ürün gamı ve özellikleriyle ticarette başarıyı vaad ediyor. Karsan, engelli erişimine olanak sağlayan liftli hat aracı ve öğrencilerin daha güvenli ve konforlu seyahat etmesine olanak sağlayan lüks paketli J10 Okul modelini de standında sergiliyor. Karsan J10 modern tasarımı, artan motor performansı, ilave konfor özellikleri ve satış sonrasında hat taşımacılığını destekleyen hizmet faaliyetleriyle tercih edilmeye devam ediyor.

MÜŞTERİ ODAKLI YAKLAŞIM

Karsan ve otomotiv sektörünü değerlendiren Karsan Pazarlama Şirket Müdürü Vançın Kitapçı, 2011 yılının Türk Otomotiv Sektörü için global ekonomik krizin etkilerinin ortadan kalktığı ve özellikle iç pazarın büyüdüğü bir yıl ğunu söyledi. Comvex Fuarı’nda yer alıyor olmaktan duydukları memnuniyeti de dile getiren Kitapçı, ticari araç üretici ve distribütörlerinin büyük bölümünün fuarda yer alıyor olmasının ticari araç pazarının olumlu seyrinin bir göstergesi ğunu belirtti. Kitapçı, sektörün bugün geldiği boyutu ve Karsan’ın sektördeki konumunu ise şöyle özetledi; “İlk dokuz aylık dönemde ticari araç pazarı 224 bin adet seviyesine ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre %30 artış gösterdi. Ticari araç pazarının tarihine bakıldığında bu bir rekor”. Kitapçı, Karsan'ın, 2011 yılını minibüs pazarında J Serisi ile 3 bin civarında satış ve %15'lik pazar payıyla kapatmasını beklediklerini belirtti. Bununla birlikte yine iç pazarda 3,5 ve 7,5 ton kamyon segmentlerinde Hyundai Truck HD Serisi modelleri ile %30 segment payını gerçekleştirmeyi öngördüklerini söyledi ve ekledi; “Üretimine başladığımız BredaMenarinibus marka otobüslerden İtalya'ya ihraç edilmek üzere yıl sonuna kadar 100’e yakın otobüs üretmiş olacağız”.

Karsan'da başlayan "Değişim" sürecine paralel olarak Şubat 2009'da Karsan ve Hyundai Truck markalarının pazarlama, satış ve satış sonrası hizmet faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere Karsan Pazarlama’nın faaliyete geçtiğini belirten Kitapçı, bugün 100’den fazla noktada satış ve satış sonrası hizmetleri sunmakta klarını sözlerine ekledi.