Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:46   Güncelleme : 13-11-2014 17:46

İETT, 2’inci ihaleye hazırlanıyor

Comvex İstanbul 2011 fuarında İETT Genel Müdürü Dr.

İETT, 2’inci ihaleye hazırlanıyor

Comvex İstanbul 2011 fuarında İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, Temsa Global’in standını ziyaret etti. Türk otomotiv sanayinin gelişimi için İETT olarak ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını dile getiren Dr. Baraçlı, bunun için ilk adım olarak 279 adet solo tipi araç alımı yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde tekrar otobüs alım ihalesi düzenleyeceklerini açıkladı.

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı’yı Temsa standında Genel Müdür Yusuf Soner ile birlikte Bölge Satış Yöneticisi Baybars Dağ, Pazarlama Yöneticisi Feridun Tanır ve Temsa bayii Çoşkunlar Otomotiv Genel Müdürü Kani Çoşkun karşıladı.

Temsa Avenue hakkında Genel Müdür Yusuf Soner’den detaylı bilgi alan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı daha sonra otobüsün direksiyonuna geçip, kokpiti inceledi. Araç içinde de gerekli incelemelerde bulunan Dr. Baraçlı, otobüsün arka koltuğuna oturup, camların genişliğini, klimanın üfleme istikametini ve kamera sistemlerini inceledi. Temsa Genel Müdürü Yusuf Soner’den araç içerisinde 5 adet kamera ğu bilgisini alan Dr. Baraçlı, “Araç içerisinde konfor kadar güvenlikte çok önemli” açıklamasını yaptı. Euro 5 normlu Avenue otobüsün motor kaputunu açtıran Dr. Baraçlı, motor ve yürür aksam hakkında bilgi aldıktan sonra aracın estetik görünümü üzerinde durdu. İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, “Temsa Avenue’de şoför mahallinde ki kontrol panelleri, şoförün rahat ulaşabileceği şekilde tasarlanmış. Direksiyonun ayarlanabilir olmasının yanında ön cam ve aynalarda şoförün yol hâkimiyetine büyük ölçüde katkı sağlayacak şekilde tasarlanmış. Teknolojiyle donatılmış bu otobüsün görünüşü de kça mükemmel” .

TÜRKİYE DÜNYA MARKASI!...

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, yaptığı incelemelerin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Türk otomotiv sanayinin daha da gelişmesi için desteklediklerini dile getiren Baraçlı, “Fuarımızı geziyoruz. Fuar çok güzel, Türk sanayisinin de geliştiğini gösteriyor. O noktadan baktığımızda da sanayinin gelişmesi hem kalkınmayı hem de gelecekteki Türkiye’nin dünya markası olması yönünde ön planda ğu anlamına geliyor. Yerli otobüs üretiminde ve diğer ticari araçlarda birinci seviye yakalanmış vaziyette. Bizim hedefimiz bir kamu kurumu olarak tabii ki bu aracı alabilmek. Bu doğru aracı alırken de bizim ihale şartlarımız var. İhale şartları neticesinde solo 279 aracı alan firma BMC . Önümüzdeki dönem yeni ihalelerimiz olacak. Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın bize verdiği emirler doğrultusunda bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. O noktadan hareketle bizde bu ihaleye çıkacağız inşallah önümüzdeki dönemlerde de Türk otobüs sanayinin kalkınması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sadece solo tipi değil, körüklü araçlarda da metrobüs araçlarda da Türkiye’de otobüs sanayinin gelişimi belirli düzeyde olması için bizlerde gayret gösteriyoruz” .

KONFOR… KALİTE… GÜVENLİK…

Türkiye de Avrupa standartlarında otobüs üretildiğinin altını çizen Dr. Baraçlı, “Sanayimizin yaptığı Ar-Ge çalışmaları belirli seviyede. Bu Ar-Ge çalışmalarıyla Avrupa standartları üstünde araç üretiyorlar. Onları da hakikaten hem kullanıcı hem de o araçları bire bir kullanan bir insan olarak hepsine teşekkür ediyorum. Hem İETT’nin kullandığı hem özel halk otobüs işletmecilerinin kullandığı hem de Otobüs A.Ş.’nin kullandığı araçların yerli üretim olması bizler için çok önemli olacak. Çünkü İstanbul pazarında otobüs şuanda var ve var olmaya da devam edecek. Bu devamlılık süreci içerisinde bunların güvenilir, konforlu ve kalitesi olması bizimde sanayimizin bu güven, kalite ve konfora önem vermesi hakikaten mutlu ediyor. İnşallah tüketicilerimiz, vatandaşlarımız bu araçlardan memnun olurlar” açıklamasını yaptı.

KÖRÜKLÜDE YERLİ ÜRETİM

İETT filosunda yerli üretim körüklü otobüslerin ne tercih edileceği sorusuna ise Genel Müdür Dr. Hayri Baraçlı, “Körüklü araç hadisesi ğimiz bir yüksek kapasiteli körüklü araçlar var birde normal kapasiteli körüklü araçlar var. Onlarla ilgili zaten Otokar ve Temsa başından sonuna kadar çalışmalarını devam ettiriyorlar. Tabi ki bu bir rekabet. Bizler tekrar bunun alımı ile ilgili ihaleye çıkacağız. Onlarda hazırlıklarını o a kadar larlar. Üretici firmalar araçlarını şehir içerisinde bizim gözetimimizde kullanmaları için onlara bir ortamda sağlıyoruz. Bu sağladığımız ortamlarla birlikte onlarında gelişimine destek oluyoruz. Bizlerin tercih etme şansı ihale neticesinde gerçekleşiyor. O bakımdan onlar hem fiyatta hem kalitede hem de ihtiyaçların karşılanması noktasında çalışmalarını yapıyorlar” cevabını verdi.

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com