Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:47   Güncelleme : 13-11-2014 17:47

Opet, Fuchs’la tam ortaklık yaptı

Opet Madeni Yağlar ve Almanya merkezli madeni yağ üreticisi Fuchs; endüstriyel yağlardaki işbirliklerini madeni yağların bütün ürünlerini kapsayacak şekilde genişletti.

Opet, Fuchs’la tam ortaklık yaptı

Opet Madeni Yağlar ve Almanya merkezli madeni yağ üreticisi Fuchs; endüstriyel yağlardaki işbirliklerini madeni yağların bütün ürünlerini kapsayacak şekilde genişletti. Opet Fuchs’un, İzmir Aliağa’da tek vardiyada 50 bin ton üretim kapasiteli tesisinde, otomotiv yağları da dahil olmak üzere bütün madeni yağların üretiminin yapılacağı bildirildi.

Opet Madeni Yağ ile Alman Fuchs Petrolub AG, 2005 yılında endüstriyel madeni yağ üretim ve dağıtım alanında eşit ortaklığa dayalı yaptıkları işbirliğini genişletme kararı aldı. Opet Fuchs Madeni Yağ, Opet Petrolcülük’ün madeni yağ iş biriminin ını devralarak, faaliyetini otomotiv yağları da dahil olmak üzere, madeni yağ sektörünün stratejik öneme sahip ve katma değeri yüksek ürünlerinin de yer aldığı tüm alanlarına taşıdı.

Opet Fuchs Genel Müdürü Murat Seyhan, dünya devi Fuchs ile güç birliklerinin alanını genişletmekten büyük memnuniyet duyduklarını ve bu sinerjinin sektöre olumlu yansıyacağını belirtti. 2011 yılında yapımına başlanan İzmir Aliağa’daki fabrikanın da 2013 yılı sonuna kadar lanacağını açıklayan Seyhan, iki şirket arasındaki yeni işbirliğinin sektöre yapacağı katkıları şöyle özetledi: “Sektördeki bağımsız şirketler arasında ilk sırada ve dünyanın en büyük 9’uncu madeni yağ şirketi olan Fuchs’un otomotiv yağları da artık Türkiye’de Opet Fuchs tarafından üretilip satışa çıkarılacak. 10 binden fazla formülasyona sahip Fuchs’un otomotiv ve endüstriyel ürünlerdeki know-how ve teknolojik altyapısı ile Opet’in Türkiye’de sahip ğu geniş dağıtım ağı ve satış gücünü bir araya getirerek kısa da hem otomotiv hem de endüstriyel yağlarda pazar lideri olmayı hedefliyoruz.”

50 BİN TON ÜRETİM

Yatırımlardan da bahseden Murat Seyhan, şöyle konuştu: “İzmir Aliağa’da yapımı sürmekte olan yağ üretim tesisimiz iki faz halinde inşa edilecek. Toplam 25 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçecek. 50 bin metrekare arazi üzerinde yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. İlk fazın üretim kapasitesi tek vardiyada 50 bin ton, ikinci fazın lanması ile birlikte 75 bin ton olacak. İlk fazı 2013 yılı sonlarında lamayı planlıyoruz. Yeni tesisimiz, mevcut tesisin yerini alacak ve bu yatırımla Türkiye’nin madeni yağ üretim kapasitesi yaklaşık yüzde 5 artacak.”

2012 yılında madeni yağ pazarının 350 bin ton olarak gerçekleşmesi ve Opet Fuchs’un 41 bin ton üretim hedefiyle, pazarın yaklaşık yüzde 12’sini karşılaması bekleniyor. Opet Fuchs’un 2012 yılı ciro hedefi ise 90 milyon Euro olarak açıklandı.