Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:47   Güncelleme : 13-11-2014 17:47

İETT hani YERLİ marka körüklü otobüs alacaktı?

İETT’nin açtığı 221 adetlik körüklü otobüs alım ihalesi Mercedes’te kaldı.

İETT hani YERLİ marka körüklü otobüs alacaktı?

İETT’nin açtığı 221 adetlik körüklü otobüs alım ihalesi Mercedes’te kaldı. Partiler halinde gerçekleşecek otobüsün teslimatı ise Eylül 2012 tarihine kadar lanacak.

Conecto tipi belediye otobüsü alımı sözleşmesi İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı ve MBT Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz tarafından imzalandı. İmza törenine İETT Genel Müdür Yardımcıları Mümin Kahveci, Dr. Hasan Özçelik, Dr. Maşuk Mete ve MBT Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün ile Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Tarım da katıldı.

2012 yılı ortalarında yapılması planlanan körüklü otobüs alım ihale tarihinin önce çekilmesi ve ihalenin Mercedes’e verilmesi kafalarda soru işareti bıraktı. Oysaki İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, Comvex İstanbul 2011 fuarında yaptığı açıklamada körüklü otobüslerin alımlarını Türk sanayisini desteklemek için Türk markalarından yana yapacaklarını açıklamıştı.

BARAÇLI, NE DEMİŞTİ?

Türk sanayisi yerli otobüs üretiminde ve diğer ticari araçlarda birinci seviye yakalanmış vaziyette. Bizim hedefimiz bir kamu kurumu olarak tabii ki bu aracı alabilmek. Bu doğru aracı alırken de bizim ihale şartlarımız var. İhale şartları neticesinde solo 279 aracı alan firma BMC . Önümüzdeki dönem yeni ihalelerimiz olacak. Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın bize verdiği emirler doğrultusunda bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. O noktadan hareketle bizde bu ihaleye çıkacağız inşallah önümüzdeki dönemlerde de Türk otobüs sanayinin kalkınması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sadece solo tipi değil, körüklü araçlarda da metrobüs araçlarda da Türkiye’de otobüs sanayinin gelişimi belirli düzeyde olması için bizlerde gayret gösteriyoruz. Körüklü araç hadisesi ğimiz bir yüksek kapasiteli körüklü araçlar var birde normal kapasiteli körüklü araçlar var. Onlarla ilgili zaten Otokar ve Temsa başından sonuna kadar çalışmalarını devam ettiriyorlar. Bizler tekrar bunun alımı ile ilgili ihaleye çıkacağız. Onlarda hazırlıklarını o a kadar larlar….