Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:47   Güncelleme : 13-11-2014 17:47

Isuzu Türkiye yollarını aşındırıyor

Anadolu Isuzu, kentiçi toplu taşımacılık sektörü için geliştirdiği yeni nesil otobüsü Citibus’un tanıtım turuna başladı.

Isuzu Türkiye yollarını aşındırıyor

Anadolu Isuzu, kentiçi toplu taşımacılık sektörü için geliştirdiği yeni nesil otobüsü Citibus’un tanıtım turuna başladı. İstanbul başta olmak üzere 21 il de düzenlenecek tanıtım organizasyonu 40 gün sürecek.

9,5 metrelik boyuyla toplu taşımada büyük otobüs kullanmanın mümkün olmadığı alanlara çözüm getiren Citibus’un Türkiye turundaki ilk durağı Şile Cumhuriyet Meydanı olacak. Şile Cumhuriyet Meydanı’nda tanıtımı yapılacak biri otomatik diğeri düz vitesli Citibus’lar daha sonra Anadolu’ya yol alacak.

Gittiği şehirlerde başta Halk Otobüsü Kooperatifleri ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kent içi toplu taşımacılık şirketlerine tanıtılacak olan Citibus’un 21 ili kapsayan Türkiye turu yaklaşık 40 gün sürecek.

Citibus’un sınıfının en iyisi ğunu dile getiren Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, şöyle konuştu: “Euro 5 emisyon standartlarına uygun Citibus, 204 beygir motor gücüne sahip yere sürekli aynı açıyla basan lastikleri sayesinde daha iyi yol tutan, yolcusuna konfor, sürücüsüne rahatlık, daha düşük yakıt tüketimiyle işletmecisine ekonomi vaat ediyor. Modern ve estetik dış görünümünün haricinde, kendine has iç trim kalitesiyle, gereksiz detay parçalardan arınmış, ergonomik ve ferah bir içyapıya kavuşmuş. Yeni Citibus’ta 3. kapı standart olarak yer alıyor. Kapıları, geniş koridorları, koltuk sayısı ve koltuk yerleşimi, otobüs içinde rahat hareket edilmesini sağlıyor. Tasarımı tescillenmiş, şık, rahat ve sağlam koltuklar için 100’den fazla yerleşim seçeneği sunuluyor. Citibus’ un tüm kapılarındaki basamaksız, düşük girişler, yolculara rahat inip-binme kolaylığı getiriyor. Ayrıca sirkülâsyonu hızlandırarak, otobüslerin ında ve etkin olarak hizmet vermesini sağlıyor. Orta kapıda yer alan özel olarak tasarlanmış rampasıyla, engelli yolcular için seyahat özgürlüğü sağlıyor. Klimanın verdiği ferahlığı büyük camlar lıyor. Geniş görüş açısı sunan büyük camları ile yeni Citibus aydınlık ve panoramik bir yolculuk sağlıyor.”