Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:47   Güncelleme : 13-11-2014 17:47

İlkem Turizm, kalitesinden ödün vermiyor

Öğrenci servis taşımacılığı alanında uzmanlaşarak sunduğu kaliteli hizmet ile adından sıkça söz ettiren İlkem Turizm’in 2012 yılı içerisinde 90 adet araç yatırımı yapacağı bildirildi.

İlkem Turizm, kalitesinden ödün vermiyor

Öğrenci servis taşımacılığı alanında uzmanlaşarak sunduğu kaliteli hizmet ile adından sıkça söz ettiren İlkem Turizm’in 2012 yılı içerisinde 90 adet araç yatırımı yapacağı bildirildi. Firma ilk etapta 5 adet araç teslim alarak filosunu güçlendirdi. İlkem Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bayraktaroğlu, “90 adet aracın 30 a, öz mal yatırımı olacak” .

Mercedes-Benz Türk bayii Has Otomotiv tarafından İlkem Turizm’e satışı yapılan 5 adet 19+1 kişilik Sprinter araçlar, bayinin Hadımköy tesislerinde düzenlenen tören ile teslim edildi. Araç teslim törenine İlkem Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bayraktaroğlu, Genel Müdürü Ahmet Çağrı Hamamcı, Halkla İlişkiler Müdürü Oya Terzi, Has Otomotiv Genel Müdürü Mustafa Sarıgül ve Satış Danışmanı İlter Elmas ile firma personeli katıldı.

Mercedes araçlarının rakiplerine göre pahalı olmasına rağmen tercih etme nedenlerinin müşteri talepleri ğunu açıklayan İlkem Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bayraktaroğlu, kaliteden ödün vermemek adına her yıl bu yatırımı yaptıklarını açıkladı.

“Mercedes araçları için biz heryıl bir bütçe çıkartıyoruz” diyen Ali Bayraktaroğlu, “Bu yıl 2012 yılının başından sonuna kadar öz mal araç ve taşeron olmak üzere 90 adet Mercedes araç almayı planlıyoruz. Bu kesinleşti. Bunların içerisinde de yaklaşık 30 aracı öz mal olarak alacağız. İlk 5’ini almış bulunuyoruz. Mart ayında bir alım daha yapacağız. Ondan sonra diğer alımlarımızda peyder pey gelecek. Bunu yaparak sektörde kabul gören, kaliteli firmalar arasında kalmayı hedefliyoruz. Mercedes aracı bizi hiçbir yolda bırakmadığı için müşterilerin talebi ğu için bizimde ilk sıradaki tercihimiz oluyor” .

Ali Bayraktaroğlu, Has Otomotiv ile işbirliklerini ise şu sözlerle özetledi: “Bayiiye gelince; baktığınızda araçlar aynı. Bugün nereden alırsanız alın, Türkiye’nin hangi ilinden alırsanız alın aldığınız bu araçların statüsü aynı. Burada biraz daha bayiinin yaklaşımı, göstermiş ğu yakınlık tabiî ki bizim için örnek teşkil ediyor. Has Otomotiv’den bu anlamda yakınlıklar gördük. Bizi Has Otomotiv’e yönelten sebep budur…”

İlkem Turizm olarak bundan sonraki alımlarda tercihlerinin 19+1 ve 22+1 araçlardan oluşacağını dile getiren Ali Bayraktaroğlu, “Tercih ettiğimiz araçların hepsi bugün 19 +1 kişilik araçlardır. Taşıma sektöründe fiyat marjlarımız düştü. Küçük küçük kazançlarla bu işleri yapmaya çalışılan bir sektörüz. Biz taşıma kapasitelerimizi yükselterek buradaki açığımızı kapatmak istiyoruz. Önceden 17 +1 araçlar vardı. Yeni yasa onları 16+1’e çekti. Dolayısıyla oradan kayıplarımız vardı. 19+1 araçlarla orada kaybettiğimiz bir takım gelir kaybımızı buradan sübvanse etmek istiyoruz. Bundan sonra yapacağımız satın almalarda da mutlak suretle 19+1 ve Mereceds’in yeni aracı olan 22+1 araçları tercih edeceğiz” diye konuştu.