Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:48   Güncelleme : 13-11-2014 17:48

5 dingilli kamyon yapılacak (!)

Treyler Sanayicileri Derneği’nin (TREDER) Başkanı Recep Serin, yayımladığı basın bildirisinde Türkiye’de 5 dingilli kamyon üretimi yapılması için bir firmanın müracaat bulunduğunu açıkladı.

5 dingilli kamyon yapılacak (!)

Treyler Sanayicileri Derneği’nin (TREDER) Başkanı Recep Serin, yayımladığı basın bildirisinde Türkiye’de 5 dingilli kamyon üretimi yapılması için bir firmanın müracaat bulunduğunu açıkladı. Serin, 5 dingilli motorlu taşıtların üretimi ve karayoluna çıkmasını sağlayacak yönetmelik değişikliği yapılacağını da üzülerek öğrendiklerinin altını çizdi.

2003 ve 2008 yıllarında da bu konunun gündeme getirildiğini hatırlatan TREDER Başkanı Recep Serin, baskılar sonucu üretimin durdurulduğunu ifade etti. Avrupa’da birkaç ülkede 5 dingilli aracın bulunduğunu kaydeden Recep Serin, bunun da taşımacılık için değil, özel şartlar için özel teknik sınırlamalar çerçevesinde çok kısıtlı sayıda kullanıldığını kaydetti.

TREDER Başkanı Recep Serin, yapılmadığı basın bildirisinde şunları kaydetti: “Yönetmelik konusunda değişiklik talebinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın teknik alt komitelerinde görüşülmeden, ilgili sektörlerin ve bu sektörleri temsil eden sivil toplum kuruluşlarının görüşü alınmamasından büyük bir üzüntü duyuyoruz. Özellikle, treyler sektörünü hedef aldığını düşündüğümüz taslağın, sektöründe üyesi ğu Römorklar Alt Komitesi’nden de görüş istenmediğini öğrendik. Bu durum “Motorlu Araçlar Teknik Alt Komiteleri’nin çalışma usul ve esasları ile bağdaşmamaktadır. 2008 yılında yürürlüğe giren, 27068 sayılı Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik’te 5 dingilli kamyon imal edilmesine ilişkin halihazırda bir engel bulunmamakta Karayolları Trafik Yönetmeliğinin ilgili maddeleri de "bölünemez yükler" için izin vermektedir. Ancak yönetmelik değişiklik taslağının kabul edilmesi halinde özellikle ulusal mevzuatın AB Uyum Yasalarından uzaklaşması, dolayısıyla karayolu taşımacılığında emniyetsiz ve karayollarına zarar veren olumsuz şartların meydana gelmesine davetiye çıkaracağını düşünüyoruz. Yönetmelikte yapılması planlanan değişiklik talebinin geri çekilmesi gerektiğine inanıyoruz.”