Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:48   Güncelleme : 13-11-2014 17:48

Paran kadar doldur, doldurduğun kadar avantajlı ol!

Akaryakıt sektöründe taşıt tanıma sistemi ile ilklere imza atan Shell, Eurocart ve TOFED Kart’ın ardından Garanti Bankası ile Partner Card projesinde işbirliği yaptı.

Paran kadar doldur, doldurduğun kadar avantajlı ol!

Akaryakıt sektöründe taşıt tanıma sistemi ile ilklere imza atan Shell, Eurocart ve TOFED Kart’ın ardından Garanti Bankası ile Partner Card projesinde işbirliği yaptı. Lojistik şirketleri ve otobüs firmalarını kapsayan projede, akaryakıt ve nakit ödemeler tek kartta birleşti. Shell & Turcas Petrol CEO’su Jacek Dziembaj, “Partner Card kullanıcılarına belli oranlarda indirim imkânı tanıyacağız” .

Shell & Turcas Petrol CEO’su Jacek Dziembaj ve Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin’in hazır bulunduğu basın toplantısında Partner Card projesinin tanıtımı yapıldı.

Taşıma sisteminde 370 bin müşteriye ulaştıklarını açıklayan Jacek Dziembaj, bu sayının her yıl yüzde 20 oranında artığını söyledi. Jacek Dziembaj, “Taşıt tanıma sistemi ile binek araç filo müşterilerine, Eurocard ile yurtdışına çalışan firmalarına, TOFED Kart ile de otobüs taşımacılık sektörüne hitap etmekteyiz. Tüm lojistik ve otobüs firmalarını kapsayan projeyi ise Garanti Bankası ile yaparak Partner Card’ı sektörün hizmetine sunduk. Hem banka, hem de yakıt kartı özelliklerine sahip olan Partner Card kullanan kurumsal müşteriler iş ortaklarıyla olan ticaretlerinde, Shell’in Maksimum Yakıt Yönetimi hizmeti çerçevesinde daha kolay yakıt yönetimi, yakıt harcamalarını limitlendirme, internet üzerinden kontrol ve raporlama, muhasebesel kolaylık ve tüm alımlar için tek ödeme noktası ayrıcalıklarından yararlanabiliyor. Shell yakıt kalitesi ve güvencesi ile Türkiye çapındaki yaygın istasyon ağı da Partner Card sahiplerinin aldığı hizmet kalitesini mükemmelleştiriyor” .

TOFED Kart sahipleri akaryakıt alımlarında belli bir oranda indirimden faydalanıyor. Partner Card sahipleri de indirimden faydalanabilecekler mi, faydalanacaklarsa bu oran yüzde kaç” sorusu üzerine Jacek Dziembaj, “Partner Card kullanıcıları da akaryakıt alımlarında indirimden faydalanacaktır” açıklamasında bulunarak indirim oranının yüzdesini vermekten kaçındı.

BU BİR KREDİ KARTI DEĞİLDİR

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin ise konuyla ilgili açıklamaya başlamadan önce üstüne basa basa Partner Card’ın kredi kartı olmadığını söyledi. Kredi kartından yola çıkarak bu projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Sezgin, kartta 2 farklı limit ğunu kaydetti. Sezgin, “Kartımızın en büyük özelliği hem akaryakıt limiti hem de harcama limiti bulunmasıdır. Her ikisini de müşteri kendi belirlemektedir. Shell müşterisi kartı aldıktan sonra dolumunu yaparak kullanmaya başlayacaktır. Kartı kullanan müşteriye de herhangi bir ücret yansıtılmayacaktır” .

PARO KART ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR

Mehmet Sezgin, kartın kullanım özelliğini ise şöyle açıkladı: “Şifreleme sistemi ile kartın güvenliği en üst seviyer. Kart numarasının haricinde isim bulunmamaktadır. Dünya gelendi geçerli olan kartta müşteri bakiyesi kadar harcama yapabilecek. İleriki dönemlerde müşteriyi tanıdığımız takdirde kredilendirme de yapabiliriz ancak şuanda böyle bir şey söz konusu değil. Kartın bir diğer özelliği de bonus kazandırmasıdır.”

SHELL PARTNER CARD

- Shell ve ticari müşterileri arasında imzalanan anlaşma sonrası banka işlemleri lanıyor ve kişisel olmayan isimsiz kartlar müşteriye teslim ediliyor.
- Müşteriler, iş ortaklarına ya da alt taşeronlarına aralarındaki ticaret karşılığını kartlara yakıt ve nakit limiti yükleyerek veriyor.
- Kart kullanıcıları Shell istasyonlarına geldiklerinde araçtan inmeden ön saha elemanına verdikleri Shell Partner Card ile akaryakıt alımını kolayca yapıyor ve anında faturalarını yine ön saha elemanından alabiliyorlar.
- Kullanıcılar, müşterilerin ön ödemeli kartı özelliğini kullanarak kredi kartı kabul eden tüm işyerlerinde alışveriş yapabiliyor.
- Müşteriler kullanıcıları nakit çekimine de yetki tanımışlarsa, kartlarla tüm Garanti Paramatiklerden ve diğer banka ATM’lerden nakit çekim işlemi gerçekleştirebiliyor.
- Ön ödemeli kart özelliğiyle Shell istasyonlarından akaryakıt alımı yapılması halinde, kullanıcı ek faydalardan yararlanabiliyor.
- Mastercard logolu Shell Paracard, tüm dünyada alışveriş ve nakit çekim imkanıyla sunuluyor.
- Paracard özelliğiyle yapılan işlemle, şifreli ve yasal mevzuat çerçevesinde limitler taşıyor.
- Yakıt özelliğinde ise şifre kullanımı bulunmuyor, mi-fare teknolojisiyle kopyalanmaya karşı güvenlik sağlıyor.