Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:48   Güncelleme : 13-11-2014 17:48

Altın Pedal ile sürücüler ödüllendirilecek

Kaptanlar Kulübü ile şehirlerarası ve turizm taşımacılık sektöründeki otobüs kaptanlarına hak ettiği değeri veren Temsa Global, kentiçi toplu taşımacılık sektöründe de yeni bir projeye imza attı.

Altın Pedal ile sürücüler ödüllendirilecek

Kaptanlar Kulübü ile şehirlerarası ve turizm taşımacılık sektöründeki otobüs kaptanlarına hak ettiği değeri veren Temsa Global, kentiçi toplu taşımacılık sektöründe de yeni bir projeye imza attı. Turkcell ve Vektör işbirliği ile hayata geçirilen Altın Pedal Projesi sektörde bir ilk olarak tarihe geçti. Proje kapsamında sürüş analizleriyle başarılı Avenue şoförleri ödüllendirilirken, diğer şoförlerinde başarı göstermesi için eğitim programları düzenlenecek.

Temsa, güvenli ve ekonomik araç kullanımını teşvik etmeye yönelik yepyeni bir projenin startını verdi. Pilot uygulama olarak 23 Avenue’nun uygulamaya dahil edildiği projede, başarı sonuçlarının açıklanmasının ardından bu sayının artacağı bildirildi. Projede Vektor firması araç takip cihazları ile yer alırken Turkcell de M2M (makineden makineye) akıllı data hatları ile hizmet verecek. Araçtan veriler günlük, saatlik veya anlık olarak Turkcell’in sağlayacağı alt yapı ile alınabilecek. Temsa, Turkcell, Vektor firması yetkilileri ile TOBB Karayolu Meclisi Akademik Danışmanı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı M.Y.O. Müdürü Yard. Doç. Dr. Kemal Karayormuk’tan oluşan jüri araçtan belli dönemlerde alınacak bilgileri analiz ederek şoförleri 100 puan üzerinden değerlendirecek. Dereceye giren şoförler çeşitli hediyeler ile ödüllendirilirken, düşük puan alan şoförlerde eğitimden geçerek başarı çıtası yükseltilmeye çalışılacak. Her 3 ayda bir sonuçlar kamuoyuyla paylaşılacak. Projenin ilk veri sonuçları ise Busworld 2012 fuarında açıklanacak.

Altın Pedal Projesi’nin tanıtımı Temsa Altunizade yerleşkesinde düzenlenen toplantı ile yapıldı. Toplantıya Temsa CEO’su Tamer Ünlü, Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gürleyik, Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Anıl, TOBB Karayolu Meclisi Akademik Danışmanı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı M.Y.O. Müdürü Yard. Doç. Dr. Kemal Karayormuk, Turkcell Kurumsal Çözümler Satış Müdürü Volkan Kadem, Kurumsal Çözümler Satış ve Proje Yöneticisi Ekrem Özcan, Kurumsal Çözümler Yönetimi ve Müşteri Yöneticisi Mustafa Aydın, Vektor Satış ve Pazarlama Direktörü Halim Tansuğ, Satış ve Pazarlama Yönetmeni Kubilay Eldem, Temsa Bölge Satış Yöneticisi Baybars Dağ, Pazarlama Yöneticisi Ebru Ersan ile Feridun Tanır katıldı.

Projenin tanıtım sunumunu Temsa Pazarlama Yöneticisi Feridun Tanır yaptı. Tanır, “Araç takip sistemleri ile sürüş analizleri yapılacak. Bu sayede aracın arızası, kaza anı, hızı, yakıt sarfiyatı, kaptanın hataları gibi konular araçtaki cihazlar sayesinde kayıt altına alınacak ve Turkcell’in alt yapısıyla bu veriler anlık olarak bilgisayar ortamına aktarılacak” .

Pazarlama Yöneticisi Feridun Tanır’ın yaptığı sunumun ardından proje paydaşlarından Turcell ve Vektor yetkilileri sistemin nasıl çalıştığı hakkında bilgi aktardı. Daha sonra bir konuşma da Temsa Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Anıl yaptı. Anıl, konuşmasında şirketlere en önemli sorumluluklarından birisinin güvenli ve ekonomik araç kullanımına teşvik etmek ğunu söyledi.

Murat Anıl, “Proje ile İstanbul yollarında çalışmakta olan Erguvan renkli Avenue’ların güvenli ve ekonomik kullanımına yönelik sürüş analizlerini yaparak en ekonomik ve en güvenli kullanan kaptanların tespit edilmesi ve ödüllendirilmesini sağlamak. Bu değerlendirmeyi bağımsız jüri üyelerimiz yapacak ve sonuçları açıklayacaklar. Böylece hem daha fazla güvenli araç kullanımını hem de daha düşük maliyetlerle iş verimliliğini artırmayı hedefliyoruz. Projenin kapsamı sadece ölçüm ve ödüllendirme ile de sınırlı değil. Kaptanlarımıza eğitimler vererek, ekonomik ve güvenli sürüş teknik bilgilerini artırmayı da hedefliyoruz. Proje sayesinde Avenue kullanıcılarının alırken de, kullanırken de kazandıklarını bilimsel verilerle de açıklamış olacağız. Artık yakıt tüketimini doğru yönetebilmek iş süreçlerinde çok büyük önem taşıyor. Yakıttan sağladığınız avantajlar şirketlerin bilançosuna önemli katkılar sağlayabiliyor. Elde edilen avantajlar, öğrenilen bilgiler artık Altın değerinde. Onun için projemizin ismini Altın Pedal olarak da belirlemeyi uygun gördük. Altın Pedal’in ilk kazanını da Nisan ayı içinde açıklamayı planlıyoruz. Halen İstanbul yollarında dolaşan Avenue sayısı 102. Şimdilik 22 araçla başlayan proje diğer araçların da katılımıyla devam edecek. Ben projede bizlere altyapısıyla, teknlojisiyle büyük destek veren çözüm ortağımız Turkcell ve Vektor firmalarının yetkililerine bir kez daha teşekkür ediyorum” .