Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:48   Güncelleme : 13-11-2014 17:48

Mesnevi 3 Milyon Euro’luk yatırım yaptı

Turizm taşımacılık sektörünün köklü firmalarından Mesnevi Turizm, 2012 yılı araç yatırım programı dahilinde tercihini Mercedes-Benz’den yana yaptı.

Mesnevi 3 Milyon Euro’luk yatırım yaptı



Turizm taşımacılık sektörünün köklü firmalarından Mesnevi Turizm, 2012 yılı araç yatırım programı dahilinde tercihini Mercedes-Benz’den yana yaptı. 3 milyon Euro’luk yatırım yapan firma, siparişini verdiği 10 adet Tourismo 15 otobüsten 5’ini teslim alarak filosunu güçlendirdi. Mesnevi Turizm’in yeni aldığı otobüslerle birlikte filosundaki özmal araç sayısının 150’ye yükseldiği bildirildi
.

Mercedes-Benz Türk bayii Has Otomotiv tarafından Mesnevi Turizm’e satışı yapılan Tourismo 15 otobüsler, pazarlama merkezinde düzenlenen tören ile teslim edildi. Araç teslim törenine Mesnevi Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Öztürk, Genel Müdür Mustafa Öztürk, Operasyon Müdürü Hamit Toprak, İstanbul Bölge Müdürü Sadık Gülcan, Aydın Otomotiv Sahibi Ömer Aydın, Has Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgül, Otobüs Satış Müdürü Soner Balaban ve Satış Danışmanı İlter Elmas katıldı. Has Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgül günün anısına Mesnevi Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Öztürk’e plaket takdim ederken, Otobüs Satış Müdürü Soner Balaban da firma Genel Müdürü Mustafa Öztürk’e otobüslerin anahtarını “kazasız-belasız bol kazançlı günler” temennisinde bulunarak teslim etti.

600 ARAÇLA HİZMET VERİYOR

Turizm taşımacılık sektöründe kiralıklarla birlikte 600 araçla hizmet verdiklerini dile getiren Mesnevi Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Öztürk, 2012 yılının sektör açısından iyi bir yıl olacağını ve bu öngörü ile yatırım yaptıklarını açıkladı. Öztürk, “1975 yılında Chevrolet otomobillerle Ankara bölgesinde turizm taşımacılığı yapıyordum. O günlerde turizm taşımacılığının büyüyeceğini gördüm ve 1980 yılında Mesnevi Turizm’i kurdum. O günden bugüne de her dönem araç yatırımı yaparak bugünlere geldik. Şuanda öz mal olarak 150 adet aracımız bulunmakta. Kiralıklarla birlikte çalıştırdığımız araç sayısı ise 600’dür. Yine öz mal filomuzda 90 adet Mercedes marka araç bulunmakta” .

MUSTAFA SARIGÜL’DEN BAŞKASINI TANIMAM

2012 yılı araç yatırımlarında Mercedes’i tercih etmelerinin nedenini tur operatörlerinden gelen talep olarak açıklayan Ünal Öztürk, bu alımda bayii olarak Has Otomotiv’i tercih etmelerini ise şu sözlerle özetledi:

“Bana otobüsçülüğü sevdiren Mustafa Sarıgül’dür. Yine ben ilk otobüsümü de kendisinden aldım. Mustafa Sarıgül ile dostluğumuz 25 yılı geçti ve bizde çok büyük hakkı vardır. Bu alımı Has Otomotiv’den yapmamızın nedeni Mustafa Sarıgül ile olan dostluğumuzdur. Mercedes’te Mustafa Sarıgül’den başkasını tanımam. Mustafa Sarıgül burada ğu müddetçe de adresimiz belli ve bundan sonraki tüm alımlarımızda da ilk müracaatımız Mustafa Sarıgül’dür. Ben kendilerine yardımlarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum…”

YANLIŞ YÖNLENDİRMEM

Ünal Öztürk, hakikaten benim için çok önemlidir” diyen Has Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgül, Mesnevi Turizm’in de ilkleri başarmış, özel işler yapan çok önemli firmalardan ğunun altını çizdi.

Sarıgül, “Bizim dostluğumuz her şeyin ötesinde. Ben her müşterimin iyi yatırım yapmasını isterim. Yanlış yönlendirmekten uzak dururum. Benim temsil ettiğim markayla alışveriş yapanlar hep iyi iş yaptığına inandıklarını belirterek ayrılırlar. Buda onların kazanç elde etmesine neden oluyor. Dolayısıyla yanlış yönlendirmeyiz. Bizim işimiz danışmanlıktır. Biz müşterimizin daha iyi kazanacağı ürünlere yönlenmesi için elimizdeki bütün bilgi birikimini onlarla paylaşırız” .

Turizm taşımacılarının ciddi oranlarda para kazanmadığını vurgulayan Mustafa Sarıgül, bunun içinde onlara her ekonomik arabaları önerdiklerini ifade etti. Turizm taşımacılarının fazla yol yapmadığını dile getiren Sarıgül, ağırlıklı işlerinin transfer ve yurt içi gezileri ğunu ve sezonluk iş yaptıklarını vurguladı. “Ekonomik araçla iş yapmaları onlar için kazançtır” diyen Mustafa Sarıgül, aracın konforlu, temiz, şoförün bilinçli olması ve yolcusuna iyi davranmasının firmanın temsil kabiliyetini çok yükselttiğini söyledi.

Mesnevi Turizm’e satışı yapılan 10 adet Tourismo 15 otobüsten kalan 5’inin ise Nisan ayı içerisinde teslim edileceğini açıklayan Mustafa Sarıgül, “3 a yenilemedir. 10 araba yapılıyor. Bakın bu geleceği satın almak demektir. Bu senenin işine yatırım yapmak demektir. Turizmi iyi gördüğü için bu cesaret vardır ve bu yatırama giriyor. İşine yatırım yapan adam her kazanır. İşinizi ve önünüzü görüyorsanız yatırım yapacaksınız” açıklamasında bulundu.