Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:48   Güncelleme : 13-11-2014 17:48

Şenol Çak; 2012 de 2 depo, 100 çekici yatırımı yapacağız

Gökbora Lojistik Ticari İlişkiler Başkanı Şenol Çak, 2012 yılında 2 depo yatırımı ile birlikte 100 adet çekici yatırımı yapacaklarını açıkladı.

Şenol Çak; 2012 de 2 depo, 100 çekici yatırımı yapacağız

Gökbora Lojistik Ticari İlişkiler Başkanı Şenol Çak, 2012 yılında 2 depo yatırımı ile birlikte 100 adet çekici yatırımı yapacaklarını açıkladı. Çak, “Depo yatırımlarımız ile ilgili inşaat çalışmaları devam ediyor, çekici yatırımlarımızı ise Temmuz- Haziran gibi gerçekleştireceğiz” .

2012 yılında yatırımların temkinli olarak devam ettiğini açıklayan Gökbora Lojistik Ticari İlişkiler Başkanı Şenol Çak, bununda nedeninin Avrupa’da yaşanan ekonomik kriz ğunu söyledi. Ağırlık olarak Batı Avrupa ülkelerine taşıma gerçekleştirdiklerini dile getiren Çak, rekabetçiliği sürdürebilmek için her şeye rağmen yatırımlara devam etmek zorunda klarını kaydetti.

Adana ve İstanbul’da depo yatırımlarının devam etiğini dile getiren Şenol Çak, "2012 yılı için planladığımız rutin yatırımlarımız devam ediyor. Şuanda 2 tane tesis inşaatımız var. Bir tanesi Adana’da. Bu yatırımımız 15 bin m2 alan üzerinde 6 bin m2 kapalı depo projesidir. Adana’daki inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı ve bu tesisimizin Temmuz 2012 tarihi itibariyle hizmete girmesi planlanıyor. İkinci yatırımımızda Tepeören tesislerimizde gerçekleştiriliyor. Buradaki tesisimiz 3 bloktan meydana geliyor. Son bloğu yine 6 bin m2 tabanlı olmak üzere genişletme çalışmalarımız devam ediyor. Her iki tesisimizde yıl içerisinde hizmete açılacak” .

ARAÇ YAŞ ORTALAMASI 5

Ağırlık olarak Batı Avrupa ülkelerine taşıma gerçekleştirdiklerini dile getiren Şenol Çak, “İtalya, Fransa, Almanya, İngiltere, Belçika, Luxemburg, İspanya, Romanya, Bulgaristan, Azerbaycan, Suriye, Irak ve İran başta olmak üzere birçok ülkeye taşıma hizmeti vermektekiyiz. Filomuzda ise 750 araç bulunmaktadır. Çekicilerimizin yaş ortalaması ise 5’tir. Rekabetçi bir ortamdayız ve en büyük gider kalemizi akaryakıt oluşturmaktadır. Araç yatırımları yaparken de yakıt tasarrufu sağlayan çekicileri tercih ediyoruz. Her yıl düzenli olarak araç yatırımları gerçekleştiriyoruz ve 50 ila 100 arasında çekiciyi satın alarak filomuzun yaş ortalamasını koruyoruz. 2012 yılı yatırım programı dahilinde ilk treyler alımımızı Tırsan’ın mega treyleri ile gerçekleştirdik. Yılın 2’inci yatırında treyler filomuzu yeniden gözden geçirip, alım yapıp yapmayacağımıza karar vereceğiz. Çekici yatırımlarımız ise Temmuz – Haziran gibi gerçekleşecek” diye konuştu.

SAVAŞTAN KORKUYORUM

Suriye’de yaşanan iç karışıklık nedeniyle Türkiye nakliye sektöründe ciddi bir rekabet yaşandığını dile getiren Şenol Çak, şöyle devam etti: “Dünya güllük gülistanlık mı? Ben öyle olmadığını düşünüyorum. Savaş korkusu içerisindeyim. Komşumuz Suriye bir kaosun içerisine sürüklendi. Burada inşallah benim düşündüğüm gibi kötü olaylar gerçekleşmez. Çünkü Suriye bizim nakliyeciler içinde çok önemli bir konudur. Bugün oraya çalışan Türkiye’nin önemli bir nakliyeci sayısı var. Çıkan karışıklık nedeniyle bütün nakliyeci meslektaşlarımız işini, ekmeklerini kovalamak için başka pazarlara yöneldi. Bizim pazarlarımıza girdi. Burada da fiyatların aşağıya çekmesine etken …”