Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:49   Güncelleme : 13-11-2014 17:49

Netlog, 5 yeni depo ile yüzde 10 kapasite arttırdı

Lojistik sektörünün önde gelen şirketlerinden Netlog Lojistik Grubu, yaptığı yatırımlarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Netlog, 5 yeni depo ile yüzde 10 kapasite arttırdı

Lojistik sektörünün önde gelen şirketlerinden Netlog Lojistik Grubu, yaptığı yatırımlarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Araç yatırımlarının ardından depo yatırımlarına ağırlık veren şirket, son olarak 5 ayrı bölgede yapımını ladığı deposunu hizmete sokarak kapasitesini yüzde 10 arttırdı.

Netlog Lojistik Grubu, depo alanında büyük yatırımlara imza attı. Türkiye’de soğuk zincir lojistiğinin lider markası PolarExpress (PolarXP) için Hadımköy-Kıraç Bölgesi’nde 11 bin metrekarelik ana deposunu hizmete açan Grup, lojistik hizmeti vermeye başladığı Şok Zincirleri için de Türkiye’nin çeşitli yerlerinde 4 yeni depoyu faaliyete soktu.

İstanbul Avrupa Yakası ve Trakya Bölgesi’ne hizmet vermek amacıyla açılan Hadımköy’deki yeni depo; soğuk, donuk ve serin alanda tutulması gereken ürünler için toplam 8 bin 115 paletlik depolama alanına sahip. Aynı da Cross-Dock operasyonlarının yürütüldüğü depolarından biri konumunda olan depoda, toplam 80 personelin istihdam edildiği bildirildi. Açılan yeni depoyla birlikte, PolarXP’nin toplam depo sayısı 16’ya çıkmış .

2012 senesinin ilk aylarında Şok Zincir Marketleri’nin lojistik hizmetini yapmayı üstlenen Netlog, bu operasyon için de aynı anda 4 depoyu hizmete açarak 350 kişiye ek istihdam sağladı. 1 Mart’tan bu yana Şok Mağazaları’na depolama hizmeti veren ve sevkiyat gerçekleştiren Netlog Lojistik Grubu’nun yeni depoları, İzmir, Ankara, Antalya’da konumlandırıldı.

Erzurum’daki 5 bin 800 metrekarelik deponun ise Haziran ayında tam kapasite ile çalışmaya başlayacağı açıklandı. İzmir’deki depo 5 bin 800, Ankara’daki 6 bin 200, Antalya’daki depo ise 10 bin metrekare alana sahip. Netlog Lojistik Grubu, 50’nin üstünde deposu, tabanda 360 bin metrekare depolama alanı ve 420 bin palet kapasitesi ile Türkiye’de hizmet vereye devam ettiği ifade edildi.