Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:49   Güncelleme : 13-11-2014 17:49

Busworld 2012’de Otokar gövde gösterisi yaptı

Otokar, 19-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Busworld Turkey 2012 Otobüs Fuarı’nda tüm ürünlerini sergileyerek gövde gösterisi yaptı.

Busworld 2012’de Otokar gövde gösterisi yaptı

Otokar, 19-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Busworld Turkey 2012 Otobüs Fuarı’nda tüm ürünlerini sergileyerek gövde gösterisi yaptı. Otokar, fuarda ayrıca Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsü Doruk Electra ve Sultan ailesinin yeni modeli Sultan Mega’yı da ilk kez sektör mensuplarının beğenisine sundu.

Düzenlenen basın toplantısında Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, şirket hakkında bilgi vererek 2011 yılı değerlendirmesi yaptı. OSD rakamlarına göre 2012 yılı ilk çeyrek sonuçlarını da değerlendiren Görgüç, Otokar’ın yine Türkiye’de en çok otobüs üreten firma ğunun altını çizdi. Türkiye’deki bu başarılarını uluslararası pazarlara da taşımanın her öncelikli hedefleri ğunu ifade eden Görgüç, araçlarının 5 kıtada 60’tan fazla ülkede başarı ile hizmet verdiğinin altını çizdi.

Serdar Görgüç, “Fuarda Türkiye’nin en çok tercih edilen Sultan otobüslerimizden 3 farklı modeli sergiliyoruz. Uluslararası pazarlarda Navigo olarak bilinen Sultan pazara girdiği günden bu yana büyüme ivmesini hiç kaybetmemiş ve bizi daima iyi şekilde temsil etmiş bir ürün. Bugün bu aileyi yeni bir üye ile taçlandırıyoruz. Sultan Mega. Sultan Mega da pazardaki ihtiyaçlar sonucu geliştirilen bir otobüs. Sultan Mega, servis ve turizm pazarında alım gücü olarak orta boy ve büyük boy otobüs sınıfına ulaşamayan ancak yüksek yolcu kapasitesine ihtiyaç duyan müşterilerimiz için özel olarak geliştirildi. İlk kez burada sergilediğimiz bu otobüsümüzün kısa sürede pazardaki bu boşluğu dracağına inanıyoruz” .

2005 yılından bu yana alternatif yakıtlı otobüsler konusunda çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Görgüç, 2007 yılında Türkiye’nin ilk hibrit otobüsünü, 2009 yılında Türkiye’nin ilk doğalgazlı orta boy otobüsünü, 2011 yılında doğalgazlı 12 metrelik Kent otobüsü, 2012 yılında ise Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsü Doruk Electra’yı ürettiklerini kaydetti.

“Özellikle Türkiye’de doğalgaz ile çalışan otobüsler konusunda yükselen bir talep var” diyen Serdar Görgüç, kendilerinin de alternatif yakıt teknolojilerinde bu ürünlere ağırlık verdiklerini ifade etti. Görgüç, “Doğalgaz ile çalışan Kent, bu çalışmalarımızın bir sonucu. Doruk Electra ise, Türk otobüs sektöründe ve Otokar tarihinde yine bir ilk olarak alınacak olan Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsü. 3,5 yıllık bir çalışmanın ürünü olarak geliştirdiğimiz Doruk Electra’nın, çevreci yatırımları ile öne çıkan belediyelerin tercihi olacağına inanıyoruz. Doruk Electra, şehiriçi kullanımda sunduğu optimum özellikleri ve özel bir altyapı yatırımı gerektirmemesi ile yakın da yollarda görebileceğimiz bir otobüs olmaya aday” diye konuştu.