Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:49   Güncelleme : 13-11-2014 17:49

Saras, 30 milyon Euro’luk depo yatırımı yapıyor

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Saras Lojistik 2012 yılında depo yatırımlarına ağırlık verdi.

Saras, 30 milyon Euro’luk depo yatırımı yapıyor

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Saras Lojistik 2012 yılında depo yatırımlarına ağırlık verdi. Saras’ın depo inşaatı Tırsan’ın grup şirketlerinden Bautek İnşaat A.Ş. tarafından yapılıyor. Avrupa standartlarında inşa edilen ve yanmazlık özelliği taşıyan Tuzla bölgesindeki depo inşaatı ile Hadımköy’de yapılması planlanan proje toplam maliyetinin 30 milyon Euro ğu açıklandı.

Saras Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aras, Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, ve Bautek İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Esin Esiner inşaat sahasında düzenlediği basın toplantısında çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bautek İnşaat A.Ş.’nin 1996 yılında kurulduğunu açıklayan Çetin Nuhoğlu, 16 yıldır inşaat sektöründe projelendirmeden anahtar teslimine dek uzanan her süreçte uluslararası standartlarda hizmet verdiğini; altyapı projelerinden üst yapı projelerine; fabrika ve lojistik tesislerden lüks konut projelerine; Tuv-Türk Araç Muayene istasyonları gibi spesifik projelere kadar pek çok projeye imza attığını ve son yıllarda yaptığı lojistik depolar ile depo inşasında uzmanlaştığını kaydetti.

HEDEF 100 BİN M² DEPO İNŞAATI

Çetin Nuhoğlu, “Bautek, 2011 yılında TLS ve Fırat Taşımacılık için toplam 36.000m² lojistik depo inşa etmiştir. 2012 yılında Saras Lojistik için 27.000m² depo inşasını layacak olup 2013 yılının ilk yarısında Sertrans Uluslararası Taşımacılık için 33.000m² depo inşaatını teslim etmiş olacaktır. Böylece Bautek son iki yıl içinde yaklaşık 100.000m² lojistik tesis inşa etmiş olacaktır” .

GELECEĞE YATIRIM

Bautek İnşaat A.Ş.’nin Tırsan şirketler grubunun bir üyesi ğunu belirten Nuhoğlu, “Bautek, son yıllarda lojistik depo yapımında gerçekleştirdiği başarılı inşaat projeleri ile ön plana çıkmaktadır. Tuzla Orhanlı’da Saras Lojistik firması için yapılan depo projesi 2011 Ağustos’unda başlamıştır ve 2012 yılının Ağustos ayında lanacaktır. Saras’ın 27.000m² arsa üzerine 24.500m² kapalı alana sahip depo yatırımı büyük ve önemli bir yatırımdır. Bu yatırım Saras Lojistik’in yeni yatırımları ile istikrarlı büyümesini devam ettirdiğini göstermektedir” .

ORHANLI’DAN SONRA HADIMKÖY

Saras Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aras, toplanda yaptığı açıklamada 300 çekici ve 600 treylerden oluşan filoya sahip klarını, Türkiye’de 8 noktada ve Avrupa’da 6 noktada lojistik faaliyetlerini yürüttüklerini açıkladı. 2012 yılında depo yatırımlarının öncelikli ğunu belirten Turgay Aras benzer bir depo projesini Hadımköy’de de gerçekleştireceklerini vurguladı.

Saras lojistik deposunun bir lojistik firmasının ihtiyaç duyabileceği tüm fonksiyonları içerecek şekilde A sınıfı depo standartlarına uygun olarak projelendirildiğini açıklayan Turgay Aras “Depolama kapasitesi, işletme masraflarını minimize edecek ölçüde mükemmel bir seviyer. Proje, uzun araç trafiğine ve manevra alanlarına imkan verecek oturum alanına sahip olup 2 ve 3 katlı olarak dizayn edilmiştir. Projede, modern bir depoda olması gereken tüm detaylar (forklift şarj odası, yük asansörleri gibi) düşünülmüştür. Kapı ve rampa sayıları yeterli ölçüde seçilmiştir. Bina aks ölçüleri, raflama sistemine uygun olarak seçilmiştir. Projede C30 kalitesinde beton kullanılmaktadır. Tüm bina, sıfır kotuna kadar betonarme; bu kottan sonrası ise çelik karkas yapılmaktadır. Çatıda ve cephede (yanmaz A1 sınıfı taş yünü dolgulu) sandviç panel kaplama kullanılmaktadır. Zemin ise aşınmaya karşı korumalı ve toz önleyici kaplama malzemesi ile kaplanacaktır. Depo inşaatı landıktan sonra 2 ay içinde raf gibi depolama teçhizatlarının montajı yapılacaktır” .