Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:49   Güncelleme : 13-11-2014 17:49

BGL 100 adet Actros aldı

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Barsan Global Lojistik (BGL) 2012 yılı araç yatırım programı dahilinde tercihini Mercedes-Benz’den yana kullandı.

BGL 100 adet Actros aldı

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Barsan Global Lojistik (BGL) 2012 yılı araç yatırım programı dahilinde tercihini Mercedes-Benz’den yana kullandı. Firma, siparişini verdiği 100 adet Actros 1841 Lowliner çekiciyi teslim alarak filosuna ekledi. BGL’nin teslim aldığı çekicilerle birlikte öz mal araç filo sayının 400’e yükseldiği bildirildi.

Mercedes-Benz Türk bayii Mengerler tarafından BGL’ye satışı yapılan 100 adet Actros 1841 Lowliner çekici, pazarlama merkezinde düzenlenen tören ile teslim edildi. Araç teslim törenine Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, Yönetim Kurulu Üyesi ve TIR İşletme Direktörü Sedat Geyik, Yönetim Kurulu Üyesi Denetleme ve İK Direktörü Hakan Kölemenoğlu, MBT Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün ile Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır katıldı. Törende Mengerler’den ise Genel Müdür Hayrettin Karaboğa ve İstanbul Şubesi Genel Müdürü Nusret Gürdalı ile Kamyon Satış Müdürü Oğuzhan Yavuz hazır bulundu.

Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, “Mercedes-Benz Türk, araç satışlarında ikinci el araç alım satımı, servis, finansman ve sigorta hizmetleri de sunmaktadır. Barsan Global Lojistik’in yaptığı 100 adetlik filo alımına da servis, finansman ve sigorta hizmetleri dahil edilmiş ve paket anlaşma yapılmıştır. Bu anlaşma yalnızca satıştan ibaret değildir. Teklifimize 36 ay boyunca araç garantisi, servis bakım/onarım ve kasko sigortası da dahildir. Bu paket anlaşma sayesinde müşterimiz araçları kullandığı süre boyunca oluşacak işletme maliyetlerini net bir şekilde hesaplayabilecek ve tüm bu hizmetleri tek bir çatı altında almanın getirdiği sinerjiden faydalanabilecektir. Bu kadar büyük bir iş hacmini tek bir seferde gerçekleştirmiş olmaktan gurur duyuyoruz” .

ÇEVRECİ ARAÇLAR

Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ ise, yatırımlarının devam ettiğini ve bu adımların, Türkiye’ye ve BGL markasına olan güçlü inançlarının bir göstergesi ğunu belirtti. Bu yatırımları ile dünyanın en büyük entegre lojistik şirketinden biri olma hedefine doğru bir adım daha attıklarını belirten Çaptuğ, “Yeni filomuz, yüksek hacimli taşıma kapasitesi ve düşük yakıt sarfiyatı ile maliyetlerimizi aşağı çekecek. Euro 5 standartlarına sahip yeni kamyonlarımızla hem daha rekabetçi, hem daha çevreci bir şirket olacağız. Teslim aldığımız araçlarla birlikte öz mal sayımız 400’e yükseldi. Kiralıklar ile birlikte parkımızdaki çekici sayısı ise 1000 ” diye konuştu.

UZUN VADELİ İŞBİRLİĞİ

Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır ise Mercedes-Benz Türk’ün kamyon grubunda yıllardır sürmekte olan tartışmasız liderliğinin bu satışla daha da güçlendiğini, Mercedes-Benz Actros kamyonların lojistik sektöründeki büyük filoların tercihi olmaya devam ettiğini belirtti. “Bileşik teklif” modeline olan ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeken Özbayır, bu teslimat ile Türkiye’nin kendi sektörlerinde önde gelen firmaları olan Mercedes-Benz Türk ve Barsan Global Lojistik arasındaki uzun vadeli işbirliğinin daha da ileri bir noktaya getirildiğini de sözlerine ekledi.

LOWLINER:

Mercedes-Benz Actros 1841 LSNRL, Mercedes-Benz’in “lowliner” olarak tanımladığı alçak şasili çekicileri oluşturuyor. Bu araçlar, ön ve arka akslarda hava süspansiyonlu olup 950mm beşinci teker yüksekliği sayesinde mega treylerler ile birlikte kullanılabiliyor. Tüm Actros çekicilerde standart olarak sunulan “Powershift – Otomatikleştirilmiş Şanzıman” ile önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlanıyor. Actros 1841 LSNRL aynı da Ocak 2011’den itibaren Mercedes-Benz Türk’ün Aksaray Kamyon Fabrikası üretimi ile Türkiye’de satışa sunuluyor.